jiddu píše:
otazka pre pana Jardu, respektive pre vsetkych, ktori sa problematike trochu rozumia...pan Jarda pise (a s nim aj mnoho dalsich liecitelov), ze rakovina je casto problem kvasiniek a plesni, pricom vsade na nete je moznost sa docitat, ze dieta Dr. Budwig je na rakovinu jedna z najucinnejsich a mozno aj vobec najucinnejsia. ked som tak cital pravidla tejto diety, denny jedalnicek a jej protokol, tak som si vsimol:
1/ v jej diete vychadza na den urcite viac gramov bielkovin na kg hmotnosti ako sa doporucuje na tychto strankach (cca 1g/1kg), ked zoberieme, ze v dennom menu doporucuje 120g patlanice, jogurt, majonezu MAYO, orechy (necital som nikde nijake obmedzenia), obcas kvalitny syr a to nepocitam bielkoviny so zeleniny a obilnin...ved aj sama dieta sa nazyva bielkovinova dieta...
2/ tuky (sice len kvalitne) sa veselo miesaju so sacharidmi z obilnin alebo s fruktozou z ovocia, pricom kazda protikvasinkova dieta pouziva palivo bud tuky alebo sacharidy, nikdy nie obidve spolu ako to je u tejto diety (necital som nikde ziadne obmedzenie zdravych tukov a sacharidov)...
3/ pri kazdodennej konzumacii tvarohu, jogurtov, majonezy, orieskov a varenych obilnin, ci ryze (casto 2xdenne), ci sampusu alebo vina si neviem predstavit kolko ovocia a zeleniny by museli jej pacienti zjest, aby si udrzali spravne pH...cize pochybujem, ze vsetci jej uspesne vylieceni pacienti sa pohybovali v zasaditych urovniach...
takze teraz otazka...ako si vysvetlujete tak vysoku ucinnost tejto diety pri rakovine (kvasinkach), ked vlastne celu protikvasinkovu dietu v mnohych bodoch popiera? a co si myslite, moze tato dieta fungovat ako alternativa k vysokosacharidovej a k nizkosacharidovej diete pri liecbe kvasiniek a plesni, ktore sa na tychto strankach prezentuju?
Neni problem v tom, ze se zde neustale hleda nejaka dieta, misto toho, aby se hledalo optimalni slozeni stravy pro telo?
Optimalni slozeni stravy podle mne neni dieta. Podle mne je kazda dieta skodliva, protoze omezuje nejakou nejakou oblast stravy.
Podle mne jist zdrave se nerovna drzet jakoukoliv dietu.
Kvasinku jsem potlacil ve chvili, kdy jsem z jidelnicku vyradil sajrajty, o kterych jsem se driv domnival, ze se jedna o zdravou stravu.
Kvasinka zalezla tam kam ma a uz mne neotravuje.
Sajrajt je podle mne vsechny potraviny, ktere jsou vytvoreno prumyslove nebo prumyslove upraveny tak, aby se nekazily.
Denne piju stavy jak z ovoce, tak zeleniny, jim semena, orechy a sirnou patlaninu. Nezatezuju se tim, jestli toho je presne tolik, kolik mam snizt, to bych se za chvili zblaznil, telo si to uz vyresi samo. Jim tak, abych mel mezi jidly hlad, abych se nepreziral. Obcas proste dostanu prujem a telo nadbytecne veci vyhodi.
Podle mne lidske telo, ktere vydrzi 60 let vzdorovat podavani soucasne hmoty, prodavane v obchodnich retezcich, nazyvane potraviny, si hrave poradi v pripade, ze mu nahodou nejake zdrave stravy podate trochu vic.
Co znamena 1g bilkoviny na jeden kilogram telesne vahy. Jake telesne vahy? Svalu plus kosti nebo taky nadbytecneho tuku?
Lide s tim udajem operuji a nikdo se nezamysli nad tim, co to vlastne znamena.
Obsahuje 120g sirne patlaniny 120g bilkovin? Pravdepodobne asi ne, presto s tim tady argumentujete.
Inzenyr