Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 8:12 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 289 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bolesti kloubů
PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 3:36 pm 

Manžel má Dnu- kyselina močová v klboch a tiež hemeroidy a reflux žalúdka. Stravu sme upravili na formu delenej stravy-na začiatok. Pitny režim dodržiava , ale koli žaludku pije hlavne minerálku Fatru. užíva horčík, B-komplex a B12, céčko, SP.
Pije štavu mrkva-cvikla, začali sme od včera zelenym napojom a od dnes uhorka a cibula(uhorka ma byť olúpana?)mám odstredivku.
Očista hrubeho čreva - klystýr s vodou pravádza týždeň( na urinu ho neprehovorím).
Ako pokračovať?

PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 11:36 am 

mám tú uhorku lúpať? šťava s olupanej s cibulou je velmi chutna tak mi je to podozrivé \":D\"

PříspěvekNapsal: čtv dub 26, 2012 10:16 am 

Pomóóc odpovedzte mi niekto, lebo to manžel vzdá ešte ani poriadne nezačal. papame už aj ostropestrec. kašičku. Že odkedy preliezam touto stankou (asi mesiac) tak nevarím masko \":lol:\" , ale to samozrejme nieje pravda. On proste zo všetkych koláčov najradšej rezen \":lol:\" ,ale delena strava mu chutí. Samozrejme že pri dne by maso nemal jesť, ale robím na prírodno bez vyvarov.
Ak chcem odšťavovač omega musím mu niečim pomôcť- tak radte prosííím.

Předmět příspěvku: Re: praskání kloubů
PříspěvekNapsal: pát dub 27, 2012 8:21 am 
Administrátor
Administrátor

synaptik píše:
dobrý den, od 12 let mi začalo lupat v kloubech. nejdříve prsty na rukou, pak zápěstí, lokty, kotníky, prsty u nohou, kolena, krk, páteř při ohýbání a nyní mi dokonce někdy lupne i v hrudním koši, když se protáhnu a v zubních čelistech. není to spojeno s bolestí, ale s potřebou uvolnit zatuhlost a napětí. Občas si připadám jako rezivějící robot... momentálně je mi 32 let. K praskání kloubů mě tedy vede nutkavá potřeba uvolnění zatuhlosti, nejvíce samozřejmě po dlouhé době bez pohybu, to znamená ráno po probuzení, kdy je největší lupnutí v krční páteři a občas si říkám, kdy si takhle jednou zlomím vaz.... lidi v okolí to děsí, já už jsem si zvykl. nevím jestli na to mají vliv mléčné výrobky. občas si kupuju kefíry, sýr jím docela dost. naopak, lidé kolem mi zase doporučují kalciové tablety, žraločí chrupavky apod... má s tím někdo nějakou zkušenost?

Členka Sybilla vám to píše správně, zaměřte se na odkyselení, kolagen a MSM, přičemž to odkyselení je stěžejní a také dobrá remineralizace, ideálně na základě vlasové analýzy.

PříspěvekNapsal: pát dub 27, 2012 8:26 am 
Administrátor
Administrátor

Renka píše:
Pomóóc odpovedzte mi niekto, lebo to manžel vzdá ešte ani poriadne nezačal. papame už aj ostropestrec. kašičku. Že odkedy preliezam touto stankou (asi mesiac) tak nevarím masko \":lol:\" , ale to samozrejme nieje pravda. On proste zo všetkych koláčov najradšej rezen \":lol:\" ,ale delena strava mu chutí. Samozrejme že pri dne by maso nemal jesť, ale robím na prírodno bez vyvarov.
Ak chcem odšťavovač omega musím mu niečim pomôcť- tak radte prosííím.

On to tak snadno nevzdá z toho bych strach neměl, jde o docela bolestivý problém, čili vždy se důkladně připomene. Základ je odkyselení a remineralizace, jak jsem odpovídal v předchozím příspěvku. Většinou by vám na to mělo stačit zásadně upravit stravu a klidně i pomocí odkyselovačů vyhnat pH na správnou hodnotu tedy 7,5-7,8 a tam ho větší část dne držet. Okurka s cibulí není zase tak hnusná, ale chutná každému jinak.

PříspěvekNapsal: pát dub 27, 2012 9:16 am 

tu okurku loupat? je ve slupce co potrebuje a nebude to vadit na ten reflux?

PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 9:58 pm 
Administrátor
Administrátor

Renka píše:
tu okurku loupat? je ve slupce co potrebuje a nebude to vadit na ten reflux?

Na odšťavnění ji loupat nemusíte, naopak dostanete více minerálů.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 3:58 pm 

Dobrý den, prosím o radu jak postupovat u dcery (16 let), delší dobu bolestivý kotník - zpevňuje si jej pružným obinadlem. Bolest se zvětšuje při běhu. Denně jezdí cca 30 min. na koni. Lékařka doporučila banány, magnésii a osolenou okurku a ortopedické vyšetření. Děkuji, L.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 6:31 pm 

Lenca píše:
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat u dcery (16 let), delší dobu bolestivý kotník - zpevňuje si jej pružným obinadlem. Bolest se zvětšuje při běhu. Denně jezdí cca 30 min. na koni. Lékařka doporučila banány, magnésii a osolenou okurku a ortopedické vyšetření. Děkuji, L.

Na pevnost kloubu osolenou okurku, banany, magnesii...no nevim, mozna nekdy pomuze dat si na par mesicu oraz a nepretezovat se. Jist pestre vcetne bucku a zivocisnych tuku. SAmozrejme pri neustale praci na psychice, bez toho zadna suplementace nema smysl. Vymanit se z vlivu patologickych manipulatoru, kterymi laskyplni rodice casto nevedomky radi jsou.

http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

PříspěvekNapsal: stř čer 06, 2012 8:21 am 

Dobry den pán Jarda,

chcem sa spýtať čo by u mňa mohlo spôsobovať pukanie v kĺboch. Kĺby ma nebolia ale dosť intenzívne pukajú. Ide o všetky kĺby. Som na surovej strave už asi 4 roky, čiže nekonzumujem ani maso ani mliečne výrobky.

PříspěvekNapsal: stř čer 06, 2012 10:48 am 

[quote="rado175":14vf5kfa]Dobry den pán Jarda,

chcem sa spýtať čo by u mňa mohlo spôsobovať pukanie v kĺboch. Kĺby ma nebolia ale dosť intenzívne pukajú. Ide o všetky kĺby. Som na surovej strave už asi 4 roky, čiže nekonzumujem ani maso ani mliečne výrobky.[/quote:14vf5kfa]
Pukanie v kĺboch je jedným z príznakov narušenej Váty podľa Ajurvédy (

Naposledy upravil Bohuš dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
599424b38e5b1040d3bd2cc249d37f87

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2012 9:38 pm 
Administrátor
Administrátor

Lenca píše:

Tak odlehčit asi určitě, nicméně může fungovat i kolagen, MSM, odkyselení a třeba obklady kostivalem.

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2012 9:43 pm 
Administrátor
Administrátor

rado175 píše:
Dobry den pán Jarda,

chcem sa spýtať čo by u mňa mohlo spôsobovať pukanie v kĺboch. Kĺby ma nebolia ale dosť intenzívne pukajú. Ide o všetky kĺby. Som na surovej strave už asi 4 roky, čiže nekonzumujem ani maso ani mliečne výrobky.

Jedna z možností je jak píše člen Bohuš a zaměřil bych se i na parazity, ti to také dělají.

PříspěvekNapsal: úte čer 26, 2012 1:31 pm 

Jarda píše:
Tak odlehčit asi určitě, nicméně může fungovat i kolagen, MSM, odkyselení a třeba obklady kostivalem.

Ortoped to klasifikoval jako volnější vazy, které tak dovolují kostem dostat se tam, kam nemají = lupání a bolest. Prý je dnes volnost vazů v populaci běžná. U dívek užívající HA (což není náš případ) normální.

PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2012 7:26 am 

Lenca píše:
Ortoped to klasifikoval jako volnější vazy, které tak dovolují kostem dostat se tam, kam nemají = lupání a bolest. Prý je dnes volnost vazů v populaci běžná. U dívek užívající HA (což není náš případ) normální.

Zkusila bych k tomu všemu urinové obklady na noc.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 289 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]