Jindra píše:
Ještě jsem se chtěl optat ohledně konzumace SP. Vy si ji,
Jardo, dáváte do ranního ovosalátu. Na tom mi "nesedí" právě ta kombinace. Mléčné výrobky se nesnesou s ničím, proto se mají jíst výhradně samotné (a když už je člověk vyžaduje, tak raději navečer, ale ne ráno či dopoledne). Totéž platí pro ovoce - má se jíst nalačno a hlavně s ničím jej nekombinovat, to už jsem četl u více autorů.
Již jste tu jedné paní v odpovědi psal, že SP je po reakci s olejem již něco jiného a nemá se považovat za mléčný výrobek. Budiž, toto bez problému beru, takže potud OK. Ale zbývá to ovoce. Ovoce se má jíst samotné, Vy (a já také
) jej ale kombinujete se SP, čili ovoce není konzumováno samostatně.
Opravdu to nějak extra nevadí? Nebude to v žaludku kvasit nebo tak něco...? Děkuji.
Ja som sa nad tym tiez zamyslal, a konieckoncov mas vlastne dve moznosti... bud zjest SP samostatne, alebo s ovocim. Skusil som oboje, v oboch pripadoch sa mi SP stravila az za 3 hodiny (opustila zaludok), celu tu dobu som bol syty, no ked som ju zjedol s ovocim (bananom), tak som mal viac energie, ako ked som ju zjedol samostatne. Ten banan som uz po nejakej hodine v zaludku necitil, iba SP. Neviem ako je to mozne, ale mam pocit, akoby sa to ovocie stravilo aj popri SP a nemam pocit, ze by tam nieco kvasilo. Takze ja ju konzumujem s ovocim. Ale robim to skor naopak, zjem celu dennu davku SP a k tomu nejaky banan alebo dva, a to mam ako hlavne jedlo, vacsinou obed, ktory ma zasyti za 3 hodiny a mam pocas tej doby vela energie. Naopak som to este neskusal, teda vela ovocia a na to trochu SP. Ale predpokladam, ze sa to bit tiez nebude.
Tie doporucenia ohladne ovocia su hlavne na zeleninu, s ktorou sa ovocie fakt vacsinou neznasa a na varenu stravu. Varena strava to je vacsinou tepelne upravena zelenina, obiloviny, maso, vajcia, mliecne vyrobky... casto nevhodne pokombinovane, a s tymi sa to fakt neznasa. Ale SP vyzera byt na vynimku.