[quote="NOWOCAYN":25qjjdqf]to Jarda : "Prdenie" nie vždy napovedá tráveniu.... Moja mama a moja sestra jedia otrasné veci...samé pečivo, ryžu s mäsom, syr, zemiaky, sem-tam nejakú zeleninu ( raz za čas ). A počul som ich prdnúť za život tri krát ( je mi jasné že to robia častejšie, ale nestretol som sa v byte dokonca ani s pachom "prdu", ktorý by ony mohli zapríčiniť... ). Ako je to teda možné ??? Ďakujem za odpoveď.
PS : Viem, že nechodia na balkón...
Ďalšia otázka : Chcem si robiť sírnu patlaninu, ale bez tvarohu či bryndze ( neviem ich dostať... resp. viem, ale sú drahé "ako sviňa" z bioobchodu ). Ešte ma zaujíma, či je nutný aj ľanový olej, či nestačia dobre pomleté ( v mlynčeku na mak ) semienka ľanu ( v akom množstve, to si nájdem v tejto diskusii... ) spolu s tou "nosnou" ingredietsiou.
Koľko Vás stojí na deň jedna dávka "sírnej patlaniny" ? Jete to každý deň ? Hmmm... Ja si po ovocí dávam za 40 minút pšeno alebo pohánku či ryžu so zeleninou, takže to stíham pred robotou. Ale keď si mám predstaviť, že "sírna patlanina" mi má nahradiť sýtosť pohánky so zeleninou a rastl. olejom či maslom, tak... tomu veľmi neverím. Ďakujem za odpoveď.[/quote:25qjjdqf]
Sranda, presne dnes som si cenu sirnej patlaniny prepocitaval na jeden den. Tak mna konkretne stala 1,40E na den, pretoze som kupoval BIO tvaroh alebo kozi nepasterizovany jogurt, olej berem tam kde ho berem, a semienka su na tom najlacnejsie. Nakoniec som sa rozhodol kozi jogurt vyrabat z kozieho mlieka sam, a cena klesla na 87 centov za den. Keby som zohnal ten lacny olej z Agro-el, co pouziva aj Jarda, to som pocital tiez
ten jogurt bude vychadzat 1,33 / 10 = 13 centov
Ten olej bude vychadzat 5 / 30,03 = 16,6 centov
Tie semienka budu vychadzat 1,80 / 20 = 0,09 centov
Sucet za den 29,69 centov, zaokruhlime na 30 centov, t.j 9 korun.
Cize cena podobna aka vysla Jardovi.
Takisto netreba zabudat, o kolko prospesnejsie energeticke vlastnosti bude mat jogurt alebo kefir, ked si ho vyrabas sam, to sa ucinok SP este zdvihne.