Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 7:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 8:51 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : "Prdenie" nie vždy napovedá tráveniu.... Moja mama a moja sestra jedia otrasné veci...samé pečivo, ryžu s mäsom, syr, zemiaky, sem-tam nejakú zeleninu ( raz za čas ). A počul som ich prdnúť za život tri krát ( je mi jasné že to robia častejšie, ale nestretol som sa v byte dokonca ani s pachom "prdu", ktorý by ony mohli zapríčiniť... ). Ako je to teda možné ??? Ďakujem za odpoveď.
PS : Viem, že nechodia na balkón... \":D\"
Ďalšia otázka : Chcem si robiť sírnu patlaninu, ale bez tvarohu či bryndze ( neviem ich dostať... resp. viem, ale sú drahé "ako sviňa" z bioobchodu ). Ešte ma zaujíma, či je nutný aj ľanový olej, či nestačia dobre pomleté ( v mlynčeku na mak ) semienka ľanu ( v akom množstve, to si nájdem v tejto diskusii... ) spolu s tou "nosnou" ingredietsiou.
Koľko Vás stojí na deň jedna dávka "sírnej patlaniny" ? Jete to každý deň ? Hmmm... Ja si po ovocí dávam za 40 minút pšeno alebo pohánku či ryžu so zeleninou, takže to stíham pred robotou. Ale keď si mám predstaviť, že "sírna patlanina" mi má nahradiť sýtosť pohánky so zeleninou a rastl. olejom či maslom, tak... tomu veľmi neverím. Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 9:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : "Prdenie" nie vždy napovedá tráveniu.... Moja mama a moja sestra jedia otrasné veci...samé pečivo, ryžu s mäsom, syr, zemiaky, sem-tam nejakú zeleninu ( raz za čas ). A počul som ich prdnúť za život tri krát ( je mi jasné že to robia častejšie, ale nestretol som sa v byte dokonca ani s pachom "prdu", ktorý by ony mohli zapríčiniť... ). Ako je to teda možné ??? Ďakujem za odpoveď.
PS : Viem, že nechodia na balkón... \":D\"
Ďalšia otázka : Chcem si robiť sírnu patlaninu, ale bez tvarohu či bryndze ( neviem ich dostať... resp. viem, ale sú drahé "ako sviňa" z bioobchodu ). Ešte ma zaujíma, či je nutný aj ľanový olej, či nestačia dobre pomleté ( v mlynčeku na mak ) semienka ľanu ( v akom množstve, to si nájdem v tejto diskusii... ) spolu s tou "nosnou" ingredietsiou.
Koľko Vás stojí na deň jedna dávka "sírnej patlaniny" ? Jete to každý deň ? Hmmm... Ja si po ovocí dávam za 40 minút pšeno alebo pohánku či ryžu so zeleninou, takže to stíham pred robotou. Ale keď si mám predstaviť, že "sírna patlanina" mi má nahradiť sýtosť pohánky so zeleninou a rastl. olejom či maslom, tak... tomu veľmi neverím. Ďakujem za odpoveď.

Pokud mají slušnou slinivku a funkční játra, tak se to dá celkem strávit a prdy se nekonají, to ale není špatné trávení.
To nestačí, protože tou nosnou ingrediencí je právě ten lněný olej.
Celá dávka, ale to je pro jednoho na zhruba tři dny, lněné semínko 4 lžíce cca 2,-Kč, domácí kefír 250 ml cca 5,-Kč a lněný olej 100 ml cca 11,-Kč, čili vše suma sumárum 18,-Kč a na jeden den tedy cca 6,- Kč, což mi zase tak drahé nepřipadá. Jím to každý den, zatím si jako podnikatel na to dokážu vydělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 10:05 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Jarda píše:
Nejrychleji to porovnáte vývarem z vepřového masa, to co popisujete je pravděpodobně alkalóza a nějakou dobu se to rovná, rozhodně minimálně několik dní. V té knize, co vám doporučil Xion, je to slušně popsáno, ale váš problém to neřeší o alkalóze se tam nikde nemluví, pokud si to dobře pamatuji.

Teda, prepracovat sa k alkaloze v dnesnej dobe, navyse ked jedava varene rizoto, to sa mi snad ani nechce verit. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 10:10 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
[quote="NOWOCAYN":25qjjdqf]to Jarda : "Prdenie" nie vždy napovedá tráveniu.... Moja mama a moja sestra jedia otrasné veci...samé pečivo, ryžu s mäsom, syr, zemiaky, sem-tam nejakú zeleninu ( raz za čas ). A počul som ich prdnúť za život tri krát ( je mi jasné že to robia častejšie, ale nestretol som sa v byte dokonca ani s pachom "prdu", ktorý by ony mohli zapríčiniť... ). Ako je to teda možné ??? Ďakujem za odpoveď.
PS : Viem, že nechodia na balkón... \":D\"
Ďalšia otázka : Chcem si robiť sírnu patlaninu, ale bez tvarohu či bryndze ( neviem ich dostať... resp. viem, ale sú drahé "ako sviňa" z bioobchodu ). Ešte ma zaujíma, či je nutný aj ľanový olej, či nestačia dobre pomleté ( v mlynčeku na mak ) semienka ľanu ( v akom množstve, to si nájdem v tejto diskusii... ) spolu s tou "nosnou" ingredietsiou.
Koľko Vás stojí na deň jedna dávka "sírnej patlaniny" ? Jete to každý deň ? Hmmm... Ja si po ovocí dávam za 40 minút pšeno alebo pohánku či ryžu so zeleninou, takže to stíham pred robotou. Ale keď si mám predstaviť, že "sírna patlanina" mi má nahradiť sýtosť pohánky so zeleninou a rastl. olejom či maslom, tak... tomu veľmi neverím. Ďakujem za odpoveď.[/quote:25qjjdqf]
Sranda, presne dnes som si cenu sirnej patlaniny prepocitaval na jeden den. Tak mna konkretne stala 1,40E na den, pretoze som kupoval BIO tvaroh alebo kozi nepasterizovany jogurt, olej berem tam kde ho berem, a semienka su na tom najlacnejsie. Nakoniec som sa rozhodol kozi jogurt vyrabat z kozieho mlieka sam, a cena klesla na 87 centov za den. Keby som zohnal ten lacny olej z Agro-el, co pouziva aj Jarda, to som pocital tiez
ten jogurt bude vychadzat 1,33 / 10 = 13 centov
Ten olej bude vychadzat 5 / 30,03 = 16,6 centov
Tie semienka budu vychadzat 1,80 / 20 = 0,09 centov
Sucet za den 29,69 centov, zaokruhlime na 30 centov, t.j 9 korun.
Cize cena podobna aka vysla Jardovi.

Takisto netreba zabudat, o kolko prospesnejsie energeticke vlastnosti bude mat jogurt alebo kefir, ked si ho vyrabas sam, to sa ucinok SP este zdvihne. \</div

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 10:16 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Otestoval som zlaty lan. Chutovo je podobny, predpokladam ze aj zlozenim je podobny, no vsimol som si velmi zaujimavu vec. Ked ho melem na elektrickom mlynceku, trva to dlhsie, kym sa zacne lepit na boky. Po rozomleti mam pocit, ze je z toho o nieco jemnejsi piesok, ako z toho hnedeho. Je to len moj subjektivny dojem, neviem ako by som to zmeral. Ale pokial by sa dal rozomlet kvalitnejsie, potom aj pri tych istych nutricnych hodnotach by bol lepsi zlaty lan, kedze by sa z neho viac vstrebalo.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 10:50 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : Nedokážem si predstaviť, z čoho môže mať 44 ročná žena zdravú slinivku a játra, keď za celý život zjedla 20kg zeleniny, a denne konzumuje pečivo aspoň v dvoch jedlách.... Vy áno ? \":shock:\" .... Ja nie. \":)\"
Xion : Omg... niektorí ľudia jedia "floru" a podobné bludy v domnení že dostanú Omega, druhí si myslia, že stačí semiačka zaliať vriacou vodou a počkať kým napučajú a vypiť... Ja to meliem a potom presliním minútu v ústach ( robí to veeeeľmi málo ľudí )...Ale nestačí ani to. Sírnu patlaninu robí asi každý "stotisíci" človek zo Slovenska a Čiech - nevadí, obdivujem ich. Ale - zbytok - 99 999 ľudí.... nemajú dostatok omega kyselín ? Ani 500 z nich ? Sírna patlanina.... viem že je to "zázračné". Ale vyrábať si kefír z mlieka zo supermarketu ( resp. aj v Bio je pasterizované... ), a piplať sa s tým... Stojí to za to ? To je normálna otázka \":-)\".

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 11:10 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Nedokážem si predstaviť, z čoho môže mať 44 ročná žena zdravú slinivku a játra, keď za celý život zjedla 20kg zeleniny, a denne konzumuje pečivo aspoň v dvoch jedlách.... Vy áno ? \":shock:\" .... Ja nie. \":)\"
Xion : Omg... niektorí ľudia jedia "floru" a podobné bludy v domnení že dostanú Omega, druhí si myslia, že stačí semiačka zaliať vriacou vodou a počkať kým napučajú a vypiť... Ja to meliem a potom presliním minútu v ústach ( robí to veeeeľmi málo ľudí )...Ale nestačí ani to. Sírnu patlaninu robí asi každý "stotisíci" človek zo Slovenska a Čiech - nevadí, obdivujem ich. Ale - zbytok - 99 999 ľudí.... nemajú dostatok omega kyselín ? Ani 500 z nich ? Sírna patlanina.... viem že je to "zázračné". Ale vyrábať si kefír z mlieka zo supermarketu ( resp. aj v Bio je pasterizované... ), a piplať sa s tým... Stojí to za to ? To je normálna otázka \":-)\".

No ja sa piplem este viac, kedze to chcem robit z kozieho nepasterizovaneho mlieka a to som zohnal mimo mojho mesta, konkretne v Stupave. \":-)\" Obcas odtial jazdi kamos do Blavy rovno okolo mojho domu, ale je to tazke zosynchronizovat, aby mi doniesol to mlieko kym sa mi pokazia kultury. Uvidime, ako bude. \":-)\" Samozrejme, pokial by som ratal aj cestu, cena sa trochu zdvihne, v zavislosti od toho, kolko vydrzi ten jogurt v ladnicke. Ale, a to som necakal, vyrabat si ten jogurt sam, je skutocne potesenie, to som ani necakal. Taky dobry pocit som mal z toho, ze niesom zavisly na tych kelimkoch z obchodov, a este k tomu usetrim peniaze (16 euro mesacne).
Tie omega-3 maju z ryb, orechov, semienok, ale su v obrovskom deficite. Ale cele je to o energiach, elektronoch, napokon ked si precitas knihu od Budwigovej, pochopis, takze ked niekto zaziva pekne laskyplne chvilky v rodine, a nenarusi si magneticke pole a je dostatocne na slniecku, pravdepodobne bude mat dost elektronov a telo nebude potrebovat zdaleka tolko omega-3, respektive zo zasoby, ktoru dostalo z dodavky materskeho mlieka bude vediet fungovat az prekvapivo dlho. Z dlhodobeho hladiska to vsak nebude fungovat ani takto, pretoze v kazdej dalsej generacii tie omega-3 budu chybat o to viac, kedze ani v materskom mlieku sa uz nebudu vyskytovat, a postupne bude cela spolocnost chradnut, az sa rozpadne (tak ako 1000x predtym). \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 12:29 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Nutricne hodnoty sirnej patlaniny (original receptu s plnotucnym tvarohom):

tvaroh: 800 KJ na 100g
olej: 3500 KJ na 100g
semienka: 1558 kJ na 100g

Denna davka SP: 100g tvarohu, 33g oleja, 25g semienok
800+ 1166+ 390 = 2356 KJ
Nutricne hodnoty zmesy vsak budu vyrazne lepsie, ako jednotlivych ingrediencii, takze si myslim, ze energeticky sa to dokaze vyrovnat beznemu jedlu aj o 3000KJ. (3 horalky, alebo 1,5 cokolady, avsak bez skodlivych tukov)

Takze kto hladi na cenu, mal by mat na zreteli, ze nejde len o nejaky doplnok, ale ide o mimoriadne kaloricku potravinu, ktora moze kludne nahradit aj 1/4 denneho mnozstva jedla. Tolko muziky za tak malo penazi? Podla mna sa to oplati.

(nerad pouzivam KJ, ale aspon orientacne)

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 8:56 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Xion : Máš pravdu, oplatí sa. \":wink:\" ... dám sa pomaly do toho...len sa bojím, aby som nekúpil nekvalitný olej... lebo nechcem do oleja dávať veľké peniaze. Lebo vraj 19 z 20-tich sú kvality oničom...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 9:25 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Otestoval som zlaty lan. Chutovo je podobny, predpokladam ze aj zlozenim je podobny, no vsimol som si velmi zaujimavu vec. Ked ho melem na elektrickom mlynceku, trva to dlhsie, kym sa zacne lepit na boky. Po rozomleti mam pocit, ze je z toho o nieco jemnejsi piesok, ako z toho hnedeho. Je to len moj subjektivny dojem, neviem ako by som to zmeral. Ale pokial by sa dal rozomlet kvalitnejsie, potom aj pri tych istych nutricnych hodnotach by bol lepsi zlaty lan, kedze by sa z neho viac vstrebalo.

Tak ten zlatý len vyzkoušený nemám, to jsem nikdy kvůli ceně nekupoval, ale je to klidně možné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 9:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Nedokážem si predstaviť, z čoho môže mať 44 ročná žena zdravú slinivku a játra, keď za celý život zjedla 20kg zeleniny, a denne konzumuje pečivo aspoň v dvoch jedlách.... Vy áno ? \":shock:\" .... Ja nie. \":)\"
Xion : Omg... niektorí ľudia jedia "floru" a podobné bludy v domnení že dostanú Omega, druhí si myslia, že stačí semiačka zaliať vriacou vodou a počkať kým napučajú a vypiť... Ja to meliem a potom presliním minútu v ústach ( robí to veeeeľmi málo ľudí )...Ale nestačí ani to. Sírnu patlaninu robí asi každý "stotisíci" človek zo Slovenska a Čiech - nevadí, obdivujem ich. Ale - zbytok - 99 999 ľudí.... nemajú dostatok omega kyselín ? Ani 500 z nich ? Sírna patlanina.... viem že je to "zázračné". Ale vyrábať si kefír z mlieka zo supermarketu ( resp. aj v Bio je pasterizované... ), a piplať sa s tým... Stojí to za to ? To je normálna otázka \":-)\".

To nemívá žádnou souvislost a kupodivu se někdo může stravovat hůře než prase a má ty orgány stejně v pořádku.
Výroba sirné patlanice vám zabere denně pár minut a rozdíl ve stavu vašeho zdraví bude obdivuhodný, čili určitě to za to stojí. Co se týká zdraví, tak jakýkoliv vynaložený čas za to jednoznačně stojí, to si uvědomují hlavně ti, co na své vypěstované choroby, které mají kvůli tomu nedostatku času, na závěr umírají a škemrají o každou minutu, kterých mohli mít neomezeně, pokud by si na sebe našli ten čas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 9:45 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
No ja sa piplem este viac, kedze to chcem robit z kozieho nepasterizovaneho mlieka a to som zohnal mimo mojho mesta, konkretne v Stupave. \":-)\" Obcas odtial jazdi kamos do Blavy rovno okolo mojho domu, ale je to tazke zosynchronizovat, aby mi doniesol to mlieko kym sa mi pokazia kultury. Uvidime, ako bude. \":-)\" Samozrejme, pokial by som ratal aj cestu, cena sa trochu zdvihne, v zavislosti od toho, kolko vydrzi ten jogurt v ladnicke. Ale, a to som necakal, vyrabat si ten jogurt sam, je skutocne potesenie, to som ani necakal. Taky dobry pocit som mal z toho, ze niesom zavisly na tych kelimkoch z obchodov, a este k tomu usetrim peniaze (16 euro mesacne).
Tie omega-3 maju z ryb, orechov, semienok, ale su v obrovskom deficite. Ale cele je to o energiach, elektronoch, napokon ked si precitas knihu od Budwigovej, pochopis, takze ked niekto zaziva pekne laskyplne chvilky v rodine, a nenarusi si magneticke pole a je dostatocne na slniecku, pravdepodobne bude mat dost elektronov a telo nebude potrebovat zdaleka tolko omega-3, respektive zo zasoby, ktoru dostalo z dodavky materskeho mlieka bude vediet fungovat az prekvapivo dlho. Z dlhodobeho hladiska to vsak nebude fungovat ani takto, pretoze v kazdej dalsej generacii tie omega-3 budu chybat o to viac, kedze ani v materskom mlieku sa uz nebudu vyskytovat, a postupne bude cela spolocnost chradnut, az sa rozpadne (tak ako 1000x predtym). \":-)\"

To je správný názor na extrémní deficit omega 3 mastných kyselin, který je podle mého názoru ve společnosti vytvořen úmyslně, za účelem farmaceutických zisků. Pokud si uvědomíte, že naši předci, ještě poměrně nedávno, používali lněný olej třeba na smažení vdolků, nebo na brambory na loupačku a mnoho dalších jídel, tak vám teprve dojde rozsah tragédie, která se tady na lidech páchá umělými margaríny, které se navíc v médiích nazývají zdravé tuky. Tyto tuky přímo rozkládají organizmus člověka a lidé je kupují v záchvatu své péče o zdraví, aniž si uvědomují jak moc jsou škodlivé. Konzumací přírodních olejů by se dost podpořilo i skomírající místní zemědělství a lidé by navíc byli zdraví, ale o to mocné nadnárodní organizace nestojí z toho totiž není žádný zisk.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 9:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Nutricne hodnoty sirnej patlaniny (original receptu s plnotucnym tvarohom):

tvaroh: 800 KJ na 100g
olej: 3500 KJ na 100g
semienka: 1558 kJ na 100g

Denna davka SP: 100g tvarohu, 33g oleja, 25g semienok
800+ 1166+ 390 = 2356 KJ
Nutricne hodnoty zmesy vsak budu vyrazne lepsie, ako jednotlivych ingrediencii, takze si myslim, ze energeticky sa to dokaze vyrovnat beznemu jedlu aj o 3000KJ. (3 horalky, alebo 1,5 cokolady, avsak bez skodlivych tukov)

Takze kto hladi na cenu, mal by mat na zreteli, ze nejde len o nejaky doplnok, ale ide o mimoriadne kaloricku potravinu, ktora moze kludne nahradit aj 1/4 denneho mnozstva jedla. Tolko muziky za tak malo penazi? Podla mna sa to oplati.

(nerad pouzivam KJ, ale aspon orientacne)

Cenově se to vyplatí mnohem více, jak jakákoliv jiná potravina a po stránce zdravotní, to snad komentář vůbec nepotřebuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 2:06 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Tak, zacal som si vyrabat SP s vlastneho kozieho jogurtu, uplne super, akurat, ze som bol zvyknuty na ten tvaroh s 10% tuku. Tak neviem, ci ten tuk tam kvoli niecomu nebude chybat. Predsalen ma napadlo, zeby som pridal nejakych 5g kokosoveho masla, co poviete? Ci myslite, ze by to tam vyslovene skodilo tej reakcii medzi jogurtom a olejom?
A ozaj, nevadi, ked zdvihnem pomer viac nez 1:4? Ten jogurt je oproti tvarohu taka vodicka, tak rad by som si to robil v pomere 150g jogurtu a 30g oleja (1:5). Napadlo ma, ci zvysok toho jogurtu, co uz nebude mat s cim zreagovat, sa bude spravat ako mliecny vyrobok a bude to zbytocne narusovat. Na druhu stranu, zase ked porovnam, taky tvaroh ma tych bielkovin ovela viac ako jogurt, takze z tohto pohladu by mohlo ist jogurtu podstatne viac, kym by sa taka vec stala.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Naposledy upravil Xion dne čtv úno 04, 2010 2:07 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 4:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Tak, zacal som si vyrabat SP s vlastneho kozieho jogurtu, uplne super, akurat, ze som bol zvyknuty na ten tvaroh s 10% tuku. Tak neviem, ci ten tuk tam kvoli niecomu nebude chybat. Predsalen ma napadlo, zeby som pridal nejakych 5g kokosoveho masla, co poviete? Ci myslite, ze by to tam vyslovene skodilo tej reakcii medzi jogurtom a olejom?
A ozaj, nevadi, ked zdvihnem pomer viac nez 1:4? Ten jogurt je oproti tvarohu taka vodicka, tak rad by som si to robil v pomere 150g jogurtu a 30g oleja (1:5). Napadlo ma, ci zvysok toho jogurtu, co uz nebude mat s cim zreagovat, sa bude spravat ako mliecny vyrobok a bude to zbytocne narusovat. Na druhu stranu, zase ked porovnam, taky tvaroh ma tych bielkovin ovela viac ako jogurt, takze z tohto pohladu by mohlo ist jogurtu podstatne viac, kym by sa taka vec stala.

Ten rozdíl tučnosti nikterak nevadí a s tím kokosovým máslem by se to muselo vyzkoušet, myslím si, že by to nemělo představovat nějaký zásadní problém. U celé té reakce totiž ani tak nejde o tuk, jako o sirné proteiny mléčného výrobku. Čili pokud by se tam ten kokosový tuk přidal až na závěr, tak to patrně vůbec nijak neovlivní, ale vyzkoušené to nemám. V originálním návodě je psáno, že poměr lze volit relativně volně od 1:1 do 1:4, čili asi by nijak nevadil i poměr 1:5. Já to dělám podstatně tučnější a na 250 ml kefíru, dávám 100 ml lněného oleje a 4 lžíce lněného semínka. Výsledek má velice dobrou konzistenci a takto mi to vyloženě vyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz