Dobry den pane Zajicku,
snazim se odkyselit organismus, velmi mi pomohl i tento clanek:
http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi ... ensimi.htm Vzhledem k tomu, ze hodne sportuji (silove), tak jsem vic okyselovan, k tomu dopomaha urcite i sportovni strava. Na druhou stranu jsem ale od mala zvykly jist hodne zeleniny, v podstate ke kazdemu jidlu, hlavne okurky, rajcata, mrkev, atd. taky i ovoce, vsechno v syrovem stavu bez cehokoliv, jen umyte a nakrajene, piju obvykle jen vodu s citronem, nebo cistou, caje zadne, sladkosti necitim potrebu, smazene nemam rad. Bezne se ale obvykle nad hodnotu 6,5 - 6,8 PH nedostanu, to je takovy vrchol behem dne, pak se to drzi spis na pri 6 a nize, rano a vecer obvykle celkem nizko 5,5. Po treninku to byva uplne nejniz, ale to se vzdy celkem rychle srovnava, vsimnul jsem si, ze po treninku daleko casteji mocim, asi ta nahromadena kyselina mlecna.
No a ted k veci, zaujala me hlavne ta cast toho clanku, ktery jsem zminoval na zacatku, ve ktere pisete, ze rano mam zmerit PH moci, pote vypit adekvatni mnozstvi odkyselovace, abych se dostal alespon na 7,5 PH a pak by telo melo vydrzet napor kyselin v prubehu dne.
1. Moc jsem ale nepochopil, jak potom funguje ten acidobazicky pist, to by znamenalo, ze vrchol tedy bude rano a pak uz muze byt PH nizsi nez 7,5? Z clanku jsem pochopil, ze neni dobre zase drzet PH po cely den nad hodnotou 7.
2. Dale bych se rad zeptal, jakou odkyselovaci smes by jste mi doporucil na dlouhodobe uzivani. V soucasnosti mam zakopenou Alkalu N na odkyseleni a ucinek je vyborne znat, narust energie, celkove jakoby dobry pocit a i behem treninku daleko vic sily a vytrvalosti, tady je to znat opravdu hodne. Ale lze ji uzivat i dlouhodobe? Nebo si mam poridit spis jinou smes?
3. Muzu konkretne u te Alkaly N prekrocit doporucene davkovani? Ta davka 1,5g mi prijde celkem smesna, meni PH jen minimalne. Viditelnejsi vysledky jsou znat tak aspon od tech 3-4g.
4. U Alkaly N pisou, ze je dobre ji uzivat cely den v malych douscich. Neni teda lepsi vypit treba vetsi davku najednou rano, aby vystoupalo PH nad 7,5 a pak v prubehu dne jen k udrzeni obcas mezi jidly v tech opravdu malych douscich?
1)Celý den má 24 hodin a pH má být ráno kyselé, přes den vystoupat na hodnotu 7,5-7,8 pH a večer zase klesnout.
2)Ta vyhovuje, ale můžete je pro jistotu střídat, každá má jiné složení.
3)Ano tolik, kolik vás odkyselí.
4)Klidně, je to možné a dokonce i vhodné.