Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 11:23 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2012 5:55 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jirik.TK píše:
Pokud jsem dobře pochopil teorii metabolických typů, tak je třeba ještě další obezřetnosti. Zásadotvorné potraviny pro jednoho mohou být kyselinotvornými pro druhého.

To říkáte správně, navíc bavme se také o tom, že různé části těla musí mít různou hodnotu ph. Například žaludek musí být silně kyselý, jinak nic nestrávíme a ještě vyrušíme přirozenou obranu těla proti bakteriím a parazitům.
Proto například odkyselování sodou které ruší přirozené bvyladění orgánů je dost sporné


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 12, 2012 7:31 pm 
Offline

Registrován: stř pro 08, 2010 9:42 am
Příspěvky: 10
Xeelee píše:
To co má podle článku prý způsobovat překyselení sedí.
...

Pěkně vysvětleno, děkuji, že jste si s tím dal práci.Chtělo by to přišpendlit hned za ten článek \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2012 4:30 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Jirik.TK píše:
Pokud jsem dobře pochopil teorii metabolických typů, tak je třeba ještě další obezřetnosti. Zásadotvorné potraviny pro jednoho mohou být kyselinotvornými pro druhého.

Taky jde o kombinaci potravin. Předpokládám ale, že když si někdo dá jeden druh ovozelu, tak bude reakce vždycky zásaditá a když si dá maso nebo nějakou vyrobenou trvanlivou potravinu (nejlépe z mouky, cukru / soli), tak bude kyselá.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát črc 13, 2012 2:12 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 21, 2012 11:08 am
Příspěvky: 43
Bydliště: Brno, Znojmo
Xeelee píše:
Taky jde o kombinaci potravin. Předpokládám ale, že když si někdo dá jeden druh ovozelu, tak bude reakce vždycky zásaditá a když si dá maso nebo nějakou vyrobenou trvanlivou potravinu (nejlépe z mouky, cukru / soli), tak bude kyselá.

No a právě zde je třeba té obezřetnosti, podle Wolcottových výzkumú toto neplatí obecně, ale jen pro část metabolických typů. Například pro typ "rychlé spalování" má maso působit zásadotvorně. Ovšem takovéto typy se s největší pravděpodobností nebudou vyskytovat na forech tohoto typu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 15, 2012 8:19 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
m1ro píše:
Dobry den pane Zajicku,
snazim se odkyselit organismus, velmi mi pomohl i tento clanek: http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi ... ensimi.htm Vzhledem k tomu, ze hodne sportuji (silove), tak jsem vic okyselovan, k tomu dopomaha urcite i sportovni strava. Na druhou stranu jsem ale od mala zvykly jist hodne zeleniny, v podstate ke kazdemu jidlu, hlavne okurky, rajcata, mrkev, atd. taky i ovoce, vsechno v syrovem stavu bez cehokoliv, jen umyte a nakrajene, piju obvykle jen vodu s citronem, nebo cistou, caje zadne, sladkosti necitim potrebu, smazene nemam rad. Bezne se ale obvykle nad hodnotu 6,5 - 6,8 PH nedostanu, to je takovy vrchol behem dne, pak se to drzi spis na pri 6 a nize, rano a vecer obvykle celkem nizko 5,5. Po treninku to byva uplne nejniz, ale to se vzdy celkem rychle srovnava, vsimnul jsem si, ze po treninku daleko casteji mocim, asi ta nahromadena kyselina mlecna.

No a ted k veci, zaujala me hlavne ta cast toho clanku, ktery jsem zminoval na zacatku, ve ktere pisete, ze rano mam zmerit PH moci, pote vypit adekvatni mnozstvi odkyselovace, abych se dostal alespon na 7,5 PH a pak by telo melo vydrzet napor kyselin v prubehu dne.
1. Moc jsem ale nepochopil, jak potom funguje ten acidobazicky pist, to by znamenalo, ze vrchol tedy bude rano a pak uz muze byt PH nizsi nez 7,5? Z clanku jsem pochopil, ze neni dobre zase drzet PH po cely den nad hodnotou 7.
2. Dale bych se rad zeptal, jakou odkyselovaci smes by jste mi doporucil na dlouhodobe uzivani. V soucasnosti mam zakopenou Alkalu N na odkyseleni a ucinek je vyborne znat, narust energie, celkove jakoby dobry pocit a i behem treninku daleko vic sily a vytrvalosti, tady je to znat opravdu hodne. Ale lze ji uzivat i dlouhodobe? Nebo si mam poridit spis jinou smes?
3. Muzu konkretne u te Alkaly N prekrocit doporucene davkovani? Ta davka 1,5g mi prijde celkem smesna, meni PH jen minimalne. Viditelnejsi vysledky jsou znat tak aspon od tech 3-4g.
4. U Alkaly N pisou, ze je dobre ji uzivat cely den v malych douscich. Neni teda lepsi vypit treba vetsi davku najednou rano, aby vystoupalo PH nad 7,5 a pak v prubehu dne jen k udrzeni obcas mezi jidly v tech opravdu malych douscich?

1)Celý den má 24 hodin a pH má být ráno kyselé, přes den vystoupat na hodnotu 7,5-7,8 pH a večer zase klesnout.
2)Ta vyhovuje, ale můžete je pro jistotu střídat, každá má jiné složení.
3)Ano tolik, kolik vás odkyselí.
4)Klidně, je to možné a dokonce i vhodné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 15, 2012 8:20 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jirik.TK píše:
Pokud jsem dobře pochopil teorii metabolických typů, tak je třeba ještě další obezřetnosti. Zásadotvorné potraviny pro jednoho mohou být kyselinotvornými pro druhého.

Ano, ale o tom se zde dost píše, že každý reaguje na danou potravinu jinak, tedy je třeba dost své reakce na danou potravinu pozorovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 15, 2012 8:27 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Rybička píše:
Dobrý den,
při brouzdání po netu jsem narazila na jeden únorový článek \":evil:\"
Co tomu říkáte? Pokud odkaz na tento článek už na fóru je, tak se omlouvám za spam \":)\"

Uvedený článek se zde již řešil a jde z velké části o docela zmatečný blábol, jak správně píše člen Xeelee, tedy ignorovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 15, 2012 8:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jirik.TK píše:
No a právě zde je třeba té obezřetnosti, podle Wolcottových výzkumú toto neplatí obecně, ale jen pro část metabolických typů. Například pro typ "rychlé spalování" má maso působit zásadotvorně. Ovšem takovéto typy se s největší pravděpodobností nebudou vyskytovat na forech tohoto typu.

Tak o tom mase si dovolím pochybovat, to by chtělo, aby tedy někdo vyzkoušel, protože i zde se určitě vyskytují jedinci uvedeného typu, nicméně i tak v tom vidím docela problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2012 9:07 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Rybička píše:
Xeelee píše:
To co má podle článku prý způsobovat překyselení sedí.
...

Pěkně vysvětleno, děkuji, že jste si s tím dal práci.Chtělo by to přišpendlit hned za ten článek \":wink:\"

To není špatnej nápad. Tam to hodit nejde, ale bylo by možný ho zviditelnit tady. Jardo, nechceš hodit odkaz na článek a ten můj příspěvek do prvního příspěvku vlákna? Myslím, že by to jeho text vhodně doplnilo a informace nezapadnou. Lidé si je budou moct snadno dohledat a odkázat na ně, až se tu článek znovu objeví.

Zveličované nebezpečí překyseleného organismu
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/25841 ... nismu.html
viewtopic.php?p=43030#p43030

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 9:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xeelee píše:
To není špatnej nápad. Tam to hodit nejde, ale bylo by možný ho zviditelnit tady. Jardo, nechceš hodit odkaz na článek a ten můj příspěvek do prvního příspěvku vlákna? Myslím, že by to jeho text vhodně doplnilo a informace nezapadnou. Lidé si je budou moct snadno dohledat a odkázat na ně, až se tu článek znovu objeví.

Zveličované nebezpečí překyseleného organismu
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/25841 ... nismu.html
viewtopic.php?p=43030#p43030

Ono je otázkou, zda takový článek cpát někam do popředí, protože lidé, kteří o problematice nic nevědí a ještě málo čtou, si ho přečtou, vezmou jako realitu a mají problém, čili já bych to asi zatím nechal jak to je.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2012 12:32 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Jarda píše:
Ono je otázkou, zda takový článek cpát někam do popředí, protože lidé, kteří o problematice nic nevědí a ještě málo čtou, si ho přečtou, vezmou jako realitu a mají problém, čili já bych to asi zatím nechal jak to je.

Záleží na tom jak se to podá. První příspěvek to IMHO nádherně doplňuje a stačí tam napsat, že ten demagogickej žvást byl důkladně vyvrácen v tom mém příspěvku. Rozhodnutí ale samozřejmě nechám na tobě.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2012 9:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xeelee píše:
Záleží na tom jak se to podá. První příspěvek to IMHO nádherně doplňuje a stačí tam napsat, že ten demagogickej žvást byl důkladně vyvrácen v tom mém příspěvku. Rozhodnutí ale samozřejmě nechám na tobě.

Je něco jiného pokud toto čte člověk znalý věci, ale laik si závěr udělat patrně nedokáže a těch sem chodí naprostá většina. Denní návštěvnost se již pohybuje nad 2500 lidí a nechci většině z nich dělat v hlavách guláš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 06, 2013 2:18 pm 
Offline

Registrován: ned led 06, 2013 1:59 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den, déle než 3 týdny si během dne pravidelně měřím ph moči a dostal jsem se na denní hodnoty v rozmezí 5,6-6,8 (přes den někdy i víc).
Posledních cca 5 dní je tomu ale jinak a ráno mám ph okolo 5,2 a nevím jestli je to špatně a problém mám hledat ve stravě (jím primárně zeleninu, ovoce, tvaroh s lněným olejem, bylinkové čaje, ostropestřec, zel. ječmen, žádné maso, sýry, cukry, občas jedno pivo, nebo 1cd vína; pár posledních dní jsem začal se zásaditými zábaly nohou na noc a čajem s vilcacorou). Nebo to spíš znamená že se mě z těla uvolňují další kyseliny a za nějakou dobu se to vrátí k normálu?
Přes den ph zase rychle vystoupá na standardních 6,2-6,8-7,x. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 06, 2013 6:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Misabh píše:
ráno mám ph okolo 5,2 a nevím jestli je to špatně

no 5.2 nic moc, to už je zbytečně kyselé, ale jinak ráno bývá nízké pH normální. Stáhněte si z uloz.to knihu Pryč s kyselostí od Tepperweina a nastudujte, budete mít jasno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 06, 2013 11:16 pm 
Offline

Registrován: ned led 06, 2013 10:52 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den,
po přečtení pár stránek této diskuze začínám mít strach, že na to zdravě se stravovat musí mít člověk alespoň dvě vysoké školy \":)\"

Donedávna jsem neměla ani zdání o tom, že existují nějaké zásadotvorné nebo kyselinotvorné potraviny... pak ale přišly zažívací problémy (pravděpodobně žaludeční kolika a teď bobuji s překyselením), pravděpodobně způsobené nadměrným příjmem pečiva rovnou z pekárny... jídelníček se snažím mít co nejpestřejší, ale někdy to prostě nezvládám.. jako studentka vstávám v 7 ráno, přicházím v 5-7 večer v průběhu dne s pětiminutovýma přestávkama, do toho nakupovat, vařit a ještě spoustu dalších starostí, to opravdu někdy není možné zvládnout.
Navíc bez některých potravin, ač nezdravých si svůj život nedokážu skoro ani představit...nejíst týden pečivo či maso a nepít kávu je pro mě pokání neskutečného rázu.. Čím více se toho dozvídám, tím méně mám představu o tom, co smím jíst - tak, abych neumřela hladem...
Dnes jsem si po snídani nastrouhala bramboru, kterou jsem částečně snědla a vypila vymačkanou šťávu z ní...na svačinku jsem měla pomeranč - doufám kyselinotvorný...na oběd jsem si udělala rybu (v celku) na másle s brambory (pečenými v troubě ve slupce) v domnění, že by to snad mělo být dostatečně zásadotvorné, aby mi nebylo špatně...již několik dní mám totiž mírný kyselý reflux. A i přes to, že jsem se snažila co nejvíce snížit překyselení pořád cítím, že to není dobré. Navíc mám pocit, že z nadměrného spotřebovávání zásad mi cukají svaly (tak různě po těle, nevím z čeho jiného by to mohlo být, začalo mi to zároveň s problémy s žaludkem).

Můžete mi prosím poradit, co mám jíst, aby mi bylo co nejdříve lépe? Můžete mi doporučit nějaké stránky se zásadotvornými recepty?Syrových šťáv z ovoce i zeleniny mám poměrně hodně, mléčné výrobky téměř nekonzumuji, výrobky z mouky se snažím minimalizovat...maso v poslední době také moc nejím, na sladké se nemohu ani podívat, jediný můj vědomý hřích je občasná káva a to jen pokud je mi přijatelně dobře.

Líbí se mi Váš recept na ořechové mléko, hned co pořídím mixér začnu si jej dělat.
Předem děkuji za rady a přeji hezký den, Veronika


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz