PetraS píše:
Dobrý den, vím, že o žluč.kamenech taby bylo toho popsáno hodně, včetně postupů na jejich odstranění, ale raději se taky zeptám.
Po žlučníkové kolice a návštěvě pohotovosti my byli zjištěny dva malé kamínky (3-4mm) ve žlučníku. Bylo mi navrženo jediné řešení - vyndat celý žlučník.
Prosím, můžete mi napsat, kolik čeho bych přesně mela jíst, pokud chci kamínky rozpustit? (Nechci nic přehnat). Lékař navrhnul Isochol 3x denně, po druhém dnu užívání cítím pálení hluboko v krku. Nevím, jestli se přírodní doplňky stravy můžou kombinovat s těma chemickýma.
Myslíte, že objednávat lněný olej (jsem ze Slovenska, z Arga mi to bohužel nepošlou) je rozumné i teď, v létě? Nezkazí se olej cestou? Lisovna ho lisuje jednou týdně.
Jinak, jsem 32 letá žena, s mírnou nadváhou. Je zajímavé, že týden před kolikou mně pálila záha a vysadila jsem veškeré živočišní produkty a pak jsem dostala tu koliku.. proto by mě i zajímalo, jak dlouho se tvoří takové malé kamínky. Před 3 měsíci jsem 3 týdny držela fruitariánskou dietu, bohužel jsem ořechy dávala večer a né ráno, což asi pro žlučník moc dobré nebylo.
Děkuji moc za případnou odpověď, Petra
Prostudujte si celé vlákno, a vše na co se ptáte je zde mnohokrát zmíněno. Kameny se tvoří většinou z kyselosti a nedostatku tekutin, tedy to jsou hlavní příčiny a pak i mnoho dalších, ale odstraněním těchto dvou většinou problém pořešíte. Vznikají i mnoho let, čili tři měsíce řešit nemusíte.