Deane píše:
Píšu že olej je vyrobený v Poľsku, prepravujú ho v chladničke do distribučného skladu. A cena je 2x vyššia než agro-el. Ja si budem z agro-el asi čoskoro objednávať zase 5 litrov, teraz keď sa chladilo už bude aj preprava bezpečnejšia.
Jo, 500 ml je drahejch, ale když si koupíš litr, tak tě 500 ml vyjde na 189,50 Kč. V agro-elu je za 165 Kč a předražený je tam pro změnu 250 ml balení. U pětilitrovky z agro-elu ale stojí oproti litrovýmu balení skoro polovinu a to se rozhodně vyplatí. Ale já bych do toho žel jen v zimě. Dělá mi starosti převoz. Ona i v zimě může zásilka stát bůhví jak dlouho ve vytápěný budově pošty.
Lucavida působí mnohem serióznějc:
http://www.lucavida.com/lucavida/1-LNENY-OLEJ píše:
Výroba, skladování a distribuce lněného oleje
Lněný olej je lisován za studena a v uzavřené instalaci ztéká přímo do chladničky. Tady sedimentuje a následně je lahvován do tmavých dokonale utěsněných láhví. Skladování hotového výrobku a jeho distribuce ke klientovi se uskutečňuje při teplotě 4 - 10°C.
Rostlinné oleje, které prodáváme v internetovém obchodě, jsou při odesílání vždy zabaleny v termoizolačních obalech. Ke každé láhvi lněného oleje připojujeme individuální certifikát kvality, který obsahuje analýzu peroxidového čísla, čísla kyselosti a hodnotu kyseliny linolové a linolenové. Rostlinné oleje byly vyrobeny v Polsku v systému HACCP a v systému GMP/GHP.
To, že v Polsku není většina půdy vhodná pro pěstování lnu na oleje neznamená, že odtamtud nemůže být olej prvotřídní kvality a doba od vylisování je při skladování při vhodných teplotách irelevantní. Já bych vyšší cenu viděl jako příplatek za kvalitu. Škoda, že neprodávaj olej ve větších baleních.
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!