Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte zář 24, 2024 9:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 2:37 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
inzenyre, výživa je něco jiného, než "na co jede", to moc zjednodušuješ. Tuk je základní stavební složkou mozku (ale jen polynenasycené m. k., ne ty živočišné co jí nowocayn \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 10:45 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
[quote="ravima":1rdtctd8]inzenyre, výživa je něco jiného, než "na co jede", to moc zjednodušuješ. Tuk je základní stavební složkou mozku (ale jen polynenasycené m. k., ne ty živočišné co jí nowocayn \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 10:59 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Ja stále hovorím ..... Keby mal človek za sebou dlhú cestu, hladný.... vyčepraný..... nejaká púť, stratený.... zaspal by.... Ráno by sa zobudil, okolo neho by šli poľovníci, a povedali mu : "Kamarát, čo ti je ? Si nejaký ustatý...určite hladný, poď s nami".... Šiel by s nimi, a videl by, ako varia fajne mastný kotlíkový guláš... plný mäsa a tuku... aj so špikovými kosťami.... vo veeeľkom kotli.... A vedľa toho by bola misa s banánmi a jablkami.......... HÁDAJTE, ČO BY SI DAL........ Pokiaľ by nebol "ifnikovaný" nezmyslami, že "živočíšna potrava je pre človeka škodlivá"...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: úte srp 28, 2012 11:50 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Naši príbuzní primáti napr. gorily získavajú kvalitné tuky omega-3 v podstate len čistou konzumáciou zelenolistých rastlín a výhonkov, ale oni s touto činnosťou strávia v podstate väčšinu dňa. Nemajú žiadny príjem koncentrovaných tukov - olejov, stačí im úplne to, čo príjmajú v tom kvante výhonkov, v nejakých mravcoch, chrobákoch a larvách, majú takto zabezpečený aj super príjem kvalitných aminokyselín a veľké množstvo vitamínu C. Tie tuky sú samozrejme nezoxidované a vďaka kvantu antioxidantov zo zelenej stravy a toho vitamínu C im ani nezoxidujú v tele. Opica si vie inak aj orechy rozlúsknuť a taký šimpanz občas uloví malé zviera a zje ho surové.

Tu práve v tomto článku píšu, že opice majú perfektný pomer mastných kyselín, lepší, než väčšina američanov na stretnutí Národnej rady pre výskum odporúčaní prijmu tukov.

http://www.cast.uark.edu/local/icaes/co ... ilton.html

Lisovanie olejov je samozrejme výdobytok civlizácie, ale zrovna tak napr. aj chov kráv pre mlieko, ich dojenie a mútenie masla - to takisto moc prirodzené nie je, o ghí masle už ani nehovorím.

Aj keby som nejedla vôbec žiadne orechy, alebo úplne minimálne a moje strava by pozostávala z 90% zelenolistých rastlín+nejaké tie larvy, netvrdím, žeby to bolo zrovna najchutnejšie, fungovala by som možno ešte oveľa zdravšie ako keď teraz konzumujem "zdravý" olivový a ľanový olej.

Tuk z mäsa je síce už prirodzený, ale tak mne sa zrovna nechce trhať surové mäso a čokoľvek z mäsa pražené, pečené zdravé už teda rozhodne nie je.

To, že praľudia si dačo opekali na ohni a človek bol nútený daným prostredím preferovať istý druh stravy ako napr. eskimáci surové ryby, niekde zameranie na obilniny, ešte vôbec neznamená, že takáto strava je pre človeka tá najideálnejšia.

Hladný vyčerpaný človek z modernej civilizácie by samozrejme uvítal ten kotlíkový guláš namiesto toho, aby pol dňa "spásal" nejaké zelené rastliny, ktorých by tam zrovna ani nemuselo byť dostatok a hlavne by ani nevedel, čo má spásať, aby sa neotrávil a ak by nemal po ruke košík avokád, oriešky a zeleninu, pustil by sa s chuťou do guláša. Samotné ovocie by asi nestačilo.

Pes žijúci s človekom sa veľmi rýchlo adaptuje na chutnejšie verzie svojho jedálnička, ak mu to človek dovolí, jemu môžu dokonca chutiť viac cestoviny ako surové mäso na ktoré je predurčený.

V podstate je to tak, že strava, ktorá nám robí zdravotne dobre a sme pre ňu predurčení, nemusí ani zďaleka znamenať to, že nám zároveň aj najviac chutí. Gorila nemá na výber, musí spásať tie výhonky, v lepšom prípade nejaký banán a sezónne ovocie, ktoré jej chutí viac, ale keby sme jej dali možno nejakú zmrzlinu alebo koláč - atraktívna sladká chuť, určite by sa rýchlo "adaptovala" a na výhonky zvysoka vykašľala.

Takže zostáva nám už len zdravý rozum, aby sme svoju stravu nakombinovali čo možno najzdravšie a aby to bolo podľa možností aj celkom chutné, čo v dnešnej dobe výberu nie je až taký problém. A tak ja si urobím napr. mandľové mlieko s vanilkou, surovým kakaom a chutí mi super a je pre mňa aj zdravé a mám aj príjem zdravých nezoxidovaných tukov a keďže mandle sú namočené vo vode, sú aj odbúrané fytáty a inhibítory enzýmov a na obed si dám "green smothie" - hold, som už produkt civilizácie.


Naposledy upravil bludicka dne stř srp 29, 2012 12:15 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 12:12 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
[quote="ravima":1asbgsev]inzenyre, výživa je něco jiného, než "na co jede", to moc zjednodušuješ. Tuk je základní stavební složkou mozku (ale jen polynenasycené m. k., ne ty živočišné co jí nowocayn \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 12:20 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Nowocayn, máš to fakt celé pomotané. Mozek potřebuje n-3 a n-6 1:1 a to docela malé množství, kde jsi vzal nějakých 60g denně..., takže slunečnicový atd. samozřejmě akorát škodí. Nasycené m.k. sice tolik neškodí, ale pro mozek jsou absolutně zbytečné, slouží maximálně jako palivo pro svaly. Sádlem opravdu mozek nenakrmíš a to z jakéhokoliv pohledu. Dále, olivový olej má mononenasycené k., ne polynenasycené. atd., ale nebudu už tady asi vyvracet každou blbou pitomost, to je pořád dokola...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 1:39 am 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Približné zastúpenie mastných kyselín v strave u primátov žijúcich voľne v prírode:

Divoká strava obsahuje vysoké percento omega 3 a omega 6 mastných kyselín.

The predominate fatty acids in these wild foods are palmitic (30%), linoleic (23%) alpha linolenic (16%) and oleic (15%). Fatty acids with less than 16 or more than 18 carbon chains are uncommon. (range 0 to 7%). Saturated and unsaturated fatty acids are almost equally balanced. These wild foods also contain a high percentage of both omega-3 and omega 6 fatty acids (Chamberlain, Nelson and Milton 1993).

Mozog opíc dostáva v prírode to nakvalitnejšie zloženie tukov. Obsah omega 3 mastných kyselín v zelenolistých rastlinách:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11582857

Lenže my kvôli omega 3 tukom jeme ryby, ktoré jedia morské riasy - z nich dostávajú tie potrebné omega 3 tuky, alebo si melieme ľanové semiačka (celé ich nestrávime). Gorila nepotrebuje ani jedno, ani druhé a omega 3 mastných kyselín má dostatok.

A gorila má inak slušné svaly a silu. Zloženie stravy horskej gorily:

Tento druh konzumuje časti minimálne 142 druhov rastlín len 3 druhy ovocia (je tam ťažko dostupné ovocie kvôli nadmorskej výške. Asi 86% ich diéty sú listy, výhonky, 7% korene, 3% kvety, 2% ovocie a 2% mravce, slimáky a larvy.

Dospelé mužské gorily zjedia denne viac ako 18 kg rastlinnej potravy.
Gorily zriedkakedy v divočine pijú, pretože konzumujú šťavnatú vegetáciu, ktorá pozostáva takmer z polovice vody a takisto z rannej rosy.

Mountain gorilla (Gorilla beringei beringei):
This subspecies consumes parts of at least 142 plant species and only 3 types of fruit (there is hardly any fruit available due to the high altitude. About 86% of their diet is leaves, shoots, and stems, 7% is roots, 3% is flowers, 2% is fruit, and 2% ants, snails, and grubs.

adult male gorilla may consume more than 18 kg (40 lb) of vegetation per day.
Gorillas rarely drink in the wild because they consume succulent vegetation that is comprised of almost half water as well as morning dew.

Wikipedia:

Mozgy a oči u cicavcov sú extrémne bohaté na DHA rovnako ako aj ostatné omega 3 mastné kyseliny. DHA je hlavný štrukturálny komponent mozgu cicavcov a v skutočnosti je najviac zastúpená mastná kyselina v mozgu.

Preto asi aj materské mlieko obsahuje DHA, aby sa vývijal dobre mozog u bábätiek. Esenciálne mastené kyseliny znamená, že telo ich nevie vyrobiť - takže ich MUSÍM prijímať, nasýtené tuky si telo vie vyrobiť a keby som ich vôbec neprijímala, telo funguje absolútne v pohode, viď gorily v prírode, ktoré prijímajú minimum nasýtených tukov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 8:02 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
NOWOCAYN_2 píše:
Aha... zaujímavé... takže mi chceš povedať, že olivový, repkový, slnečnicový, sójový olej sú pre mozog lepšie, ako živočíšny tuk (sadlo, špik/morek kostí, ghí) ??? ... \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" ...... Takže podľa teba človek aby mal ten najlepší "materiál" pre mozog, tak musí žiť v oblasti s olivami a jesť ich veľké množstvo (lisovanie oleja je teda oveľa väčší oriešok, ako založenie ohňa, pričom mäso sa dá jesť aj surové, ak to inak nejde...) ? Alebo musí lúskať slnečnice, či lisovať repku ? Alebo jesť orechy, ktoré v množstve nad 100g denne (dajme tomu max. 60g tuku) sa človeku až hnusia ??? ... Kde je v tom logika ??? ... Orechy naviac obsahujú inhibítor tripsínu (zhoršuje to trávenie), fytáty v šupke (zhoršuje vstrebávanie hlavne vápniku a železa)... a ich bielkoviny tiež nie sú extra kvalitné..... Stále mi chceš povedať, že rastlinné tuky sú pre človeka lepšie, než živočíšne ??? ... Rastlinné tuky v tele človeka skôr oxidujú, na rozdiel od živočíšnych, na to NEZABÚDAJ... K rastlinným tukom sa veľmi ťažko dostať (kukuričný tuk, sójový tuk, slnečnicový tuk....)... Prečo rasltinné tuky chutia tak HNUSNE ?? ... Ktorý chutí DOBRE ? Možno tuk z lieskových orechov... Ale vie si niekto predstaviť ho zjesť k jedlu 50-100gramov ? ŤAŽKO !!!... FUJ....... S masťou či ghí to ale problém NIE JE.......... Ľudia, pouvažujte prečo.... RAz vám to (tým, čo hania živočíšne tuky) možno dôjde...

na jiném místě na internetu Nowocayn říká, že vysoký cholesterol je způsobený konzumací sacharidů a že on má předpisový cholesterol:-)
je to lhář, lhář, lhář notorický lhář

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 2:41 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
[quote="inzenyr":1g8e0zpf]Dekuji za upozorneni,

to byla jenom takova rychla reakce na konec meho prispevku, kde mne zarazilo tvrzeni, ze hlavni palivo pro mozek je tuk. \":-)\"

Ja cely zivot pracuji mozkem, ted dokonce jeste vic nez driv v praci, a vim, ze kdyz potrebuji zvysit jeho vykon, tak potrebuji jednoduche cukry, ktere se dostanou blezkove do krve a do mozku a ne tuky, ktere travim nekolik hodin a vetsinou jsem po nich v praci hodinu az dve usinal.

Inzenyr[/quote:1g8e0zpf]
Bože, niektorým ľuďom to totálne nedochádza.... PO AKÝCH TUKOCH SI USÍNAL ??? ... Po rastlinných z hamburgerov ??? Alebo po akých ? A v akombinácii s akým množstvom sacharidov ? Určite veľkým..... ... a tam to MÁŚ... ja denne skonzumujem 400g tukov, a nie som vôbec unavený - a to nemôžem tvrdiť, že by som bol typ človeka v minulosti, ktorý extra prekypuje energiou (ani teraz extra neprekypujem, ale som schopný odcvičiť 90 minútový tvrdý tréning, ktorý sa skladá zo SUPERSÉRIÍ, minimálnych páuz, a neunaví ma to...).

Bludicka : Preboha, dievča, spamätaj sa.... =).... Porovnávať gorilus človekom ??? ... Gorila má TOTÁLNE ODLIŠNÝ ŽALÚDOK, prispôsobený na trávenie výhonkov, zelených rastlín, listov, atď...... Konzumuj to čo ona, a stráviš z toho 5 (päť)%... Pochop jednu vec.... človek je tvor totálne JEDINEČNÝ.... A POTREBY JEHO STRAVOVANIA by som rozhodne nespájal s potrebami stravovnia OPICE... či už gorily, alebo šimpanza.... ... Čím viac mastnejšieho prírodné národy konzumujú (lmieko, mäso...), tým sú V LEPŚOM FYZICKOM STAVE a dožívajú sa VYˇššIEHO VEKU.

Vševěd : Vyhľadaj si článok na internete, kde sa píše o tom, aké sú veľké nezrovnalosti medzi tým, že či je HDL A LDL cholesterol vždy taký, ako sa mu pripisuje...a zistíš, že nie...\</div

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 2:54 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Poviem ešte jedno : čo stravovací smer, to iný názor..... ... A predstaviteľ každého by dal RUKU DO OHŇA ZA TO, že je to správne....
A poviem ešte druhé : čo štúdia, to iný výsledok .......

VIAC K TOMU NIET ČO DODAŤ, IBA AK TOTO : .................. NIČOMU NEVER, SKÚŠAJ A ZISTI, VERIŤ NEMUSÍŠ.................


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 3:26 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Citace:
"...ja denne skonzumujem 400g tukov, a nie som vôbec unavený - a to nemôžem tvrdiť, že by som bol typ človeka v minulosti, ktorý extra prekypuje energiou (ani teraz extra neprekypujem, ale som schopný odcvičiť 90 minútový tvrdý tréning, ktorý sa skladá zo SUPERSÉRIÍ, minimálnych páuz, a neunaví ma to...).

Bludicka : Preboha, dievča, spamätaj sa.... =).... Porovnávať gorilus človekom ??? ... Gorila má TOTÁLNE ODLIŠNÝ ŽALÚDOK, prispôsobený na trávenie výhonkov, zelených rastlín, listov, atď...... Konzumuj to čo ona, a stráviš z toho 5 (päť)%... Pochop jednu vec.... človek je tvor totálne JEDINEČNÝ.... "

Hej, už som to pochopila, že si naozaj jedinečný s jedinečnou potrebou živín a tukov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 4:02 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
bludicka píše:
Hej, už som to pochopila, že si naozaj jedinečný s jedinečnou potrebou živín a tukov.

Pozri, obilniny tu zaznávate (ja to mám na striedačku, raz ryža Parboiled, raz strukovina... jedno jedlo z troch).... mäso tu zaznávate....živočíšne tuky tu zaznávate.... ČO CHCETE JESŤ ?????? Vypusítm vás do lesa niekde v oblasti Yukon, alebo všade inde, proste tam, kde nie sú opice.... ČO BUDETE JESŤˇ?????? čo tam budeš jesť, Bludička ? ....listy ? korienky ? OVOCIE TAM NENÁJDEŠ, možno tak trnky, 10 lesných jahôd, ak bude sezóna..., šípky.... DOBRÚ CHUŤ..... Nevšímaj si tie ryby v jazere či v rieke...ani medveďa, ani srnku....ani veveričku.... HLADUJ.... ... Stále Ti to nedošlo ? Možno neskôr.... JABLKÁ RASTÚ LEN V URČITÚ DOBU.... MäSO TU MÁŠ VŽDY.... jablá sú SACHARIDOVÁ VODA S VLÁKNINOU........ Mäso je vysokovýživná KONCENTROVANÁ POTRAVINA... Porozmýšľaj, prečo sú vitariáni (aspoň tí, čo nejedia mäso a napríklad kozí syr...) buď CHUDUČKÍ, alebo PRIBRATÝ (tuk)... Popremýšľaj... A "najradšej" mám tých expertov, ktorý ako vitariáni cvičia tak, že denne zjedia možno aj 300gramov orechov (pomleté, orechové mlieka, atď... orechové mleko zmiešané s drťou z orechov... orechová "polievočka"....)...aby doplnili bielkoviny... Žalúdok a orgnaizmus človeka sa z toho musia DOSLOVA "TEŠIŤ".... A tie vaše "citrusy" (práve pijem grapefruitovú šťavu... priznávam... ako doplnok, lebo nie som dogmatický....)... a kyslé ovocia.... z ktorých bolia zuby... Alebo nedozreté banány, či umelo dozreté banány..... presladené a prekyslené slivky.... To všetko má byť aj so zeleninkou nejakou....len DOPLNOK...... ku živočíšnej strave.... Stále ste to nepochopili ????Uverili ste proste výmyslom.... A to hlavne PRETO, lebo robíte jednu obrofskú chybu..... Prirovnávate človeka (organizmom) k OPICI.... Aha, viem čo vás k tomu ženie.... 100%-tná istota Darwinovej teórie..... \":D\" \":D\" .... Boh vie, čo všetko je zmanipulované..... A ja proste neverím tomu, že sme z opice.... A možno práve táto "skutočnosť" vás ženie k tomu, že musíme prijímať rastlinnú stravu, a živočíšna je pre nás zlá....
ALE TO JE MEGA OMYL.... Čo si najviac cennia z potravín v rôznych kmeňoch po celom svete ???? ŽIVOČÍŠNE POTRAVINY....... Prečo asi ???? OTVORTE OĆI.... A čo najvaic ľudia predávajú na trhoch ???? ZELENINU, OVOCIE........(je ale pravda, že iné predávať ani nemôžu - u nás...)..... A čo si za to kupujú ???? MäSOOOOOO........ STačí vám to ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 4:38 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
NOWOCAYN_2 píše:
Vypusítm vás do lesa niekde v oblasti Yukon, alebo všade inde, proste tam, kde nie sú opice.... ČO BUDETE JESŤˇ?????? čo tam budeš jesť, Bludička ? ....listy ? korienky ? OVOCIE TAM NENÁJDEŠ, možno tak trnky, 10 lesných jahôd, ak bude sezóna..., šípky.... DOBRÚ CHUŤ..... Nevšímaj si tie ryby v jazere či v rieke...ani medveďa, ani srnku....ani veveričku.... HLADUJ.... ... Stále Ti to nedošlo ? Možno neskôr

S tímhle musím souhlasit. Ovoce a zelenina jsou těžce hybridované potraviny, které nikdy v přírodě nebyli, dokud je člověk nezačal množit a geneticky upravovat. Živočišné produkty jsou mnohem lépe dostupné. Doporučuju na internetu videa od Daniela Vitalise, jehož životním stylem je "wild food", číže se snaží jíst pouze věci, které divoce rostou v přírodě. Pro angličtináře třeba tohle video http://www.youtube.com/watch?v=I_fta0-93Ms.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 6:45 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
smajliss píše:
S tímhle musím souhlasit. Ovoce a zelenina jsou těžce hybridované potraviny, které nikdy v přírodě nebyli, dokud je člověk nezačal množit a geneticky upravovat. Živočišné produkty jsou mnohem lépe dostupné. Doporučuju na internetu videa od Daniela Vitalise, jehož životním stylem je "wild food", číže se snaží jíst pouze věci, které divoce rostou v přírodě. Pro angličtináře třeba tohle video http://www.youtube.com/watch?v=I_fta0-93Ms.

Presne tak, ako vraví smajliss .....
Pozrite, nejde ani tak O TO, či budete čerpať energiu z tukov, alebo sacharidov.... Áno, tuky (živočíšne) sú na to lepšie, ľahšie sa spracúvajú (keď sa nemiešajú s veľkým množstvom sacharidov)... Ale nie je to NEVYHNUTNÉ.... No nevyhnutné pre človeka a a jeho zdravie je určite FAKT, aby konzumoval živočíšne produkty....A aj pekne mastné... Ak budete na vysokosacharidovej strave, nech sa páči.... Neprekačujte ale dajme tomu 100g tuku denne... Ale potrebujete TUK - ŽIVOČÍŠNY....ten je NAJKVALITNEJŠÍ.... navyše NEOXIDUJE.... a aj tepelná úprava ho niejak NENIČÍ (samozrejme, ak sa zmieša s jedlom...nechať variť masť 10 minút len tak bez jedla v hrnci... to radšej nie..).......... Stále to nestačí ako dôkaz ??? ... BIELKOVINY.. načo si ich chcete syntetizovať zo sacharidov ??? Svalovina pôjde DOLE.... a ani nepôjde HORE.... A svalovina je to, čo ľudia v prírode, zvieratá, atď.... potrebujú po mozgu a schopnosti reprodukcie zo všetkého NAJVIAC..... Najinteligentnejšie vtáky ? MäSOŽAVÉ.......... Najinteligentnejšie ryby ? MäSOŽRAVÉ...... A opice ? ... Tak čo ja vám viem.... veľmi elegantne teda nepôsobia.... na rozdiel od takého sokola, delfína, žraloka.... Áno, určite majú lepšie schopnosti - lebo majú dlane.... Ale... som názorou, že my NEPOCHÁDZAME Z OPICE... Sme samostatný druh....TO JE MôJ NÁZOR... A možno sme dostali konečnú podobu dajme tomu pred 40 000 rokmi.... alebo 20 000....a zmenili sme sa už minimálne..... a to len tým, že se v sebe niečo nové "vypestovali", ale zas niečo staré a dobré zničili.... Ale o tom sa mi nechce písať...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Posilovanie
PříspěvekNapsal: stř srp 29, 2012 9:15 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
Výborná argumentácia na článok Daniela Vitalisa (je to druhý príspevok) a to je presne ten dôvod, prečo zostávať na prevažne rastlinnej surovej strave+kvalitné vajíčka, surové mliečne produkty, ak niekto nechce zrovna jesť surové mäso, pretože varená živočíšna strava vytvára jednoducho veľa toxických látok, inak tam píšu zrovna aj o zoxidovaných rybích tukoch v doplnkoch, o zoxidovanom cholesterole:

http://www.rawpaleodietforum.com/omnivo ... et-scales/

Inak Daniel Vitalis jedáva veľa surového mäsa, ktoré si sám aj loví, no neviem, ja sa teda na to necítim, určite nie dobrovoľne, "loviť" ho v supermarketoch a tepelne upravovať takisto nie je pre mňa voľba, iná vec by bola o nejaké prežitie pri nedostatku iných potravinových zdrojov.

A to je problém väčšiny tých paleo diét, kde je filozofia celkom fajn, lenže skončia pri varenom mäse, pretože surové je jednoducho pre väčšinu ľudí z akéhokoľvek dôvodu neakceptovateľné, ak nepočítam sushi a tatársky biftek a takisto nedostupnosť kvalitného bio mäsa.

Komické je, že niektorí známi raw foodisti ako David Wolfe jedávajú živých mravcov a nejaké motýle, aby boli humánni k zvieratám a dostávali svoje surové živočíšne proteíny. Podľa neho sú mravce superpotravina a zdroj B12.

A inak Daniel Vitalis založil svoj biznis na predávaní kolostra, výťažkoch z jeleních parohov a Dawid Wolfe predáva takisto tieto výťažky a dokonca vo svojom obchode ako super zdroj hormónov výťažky z placenty jeleňa!!! To sa mi už zdá trochu šialené, neviem akým spôsobom sa dajú teda "humánne" získavať parohy a placenta (vraj sú to odhodené placenty, ktorých sa jeleň zbavil sám), takže bývalí extrémni vegetariáni teraz behajú po lese, lovia a majú fajn biznis z jeleňov.

http://www.surthrival.com/portfolios/immortal-velvet/
http://www.longevitywarehouse.com/Deer- ... entadh.htm


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 578 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz