Gabriel píše:
Som na surovej strave uz cca rok, uzasne sa mi s nou dari, velmi mi chuti, teraz uz od zaciatku leta jem denne 2 zeleninove salaty (hlavne uhorky, papriky, rajciny, mrkvu, kvašáky, vela vela chilli, zazvoru a podobne koreniny, himalajska sol a pod.) s olivovym olejom, sem tam kokosovy olej, mandle, paraorechy, liekovce z vlastneho stromu, tekvicove jadierka, sem tam nejaky pravy ovci syr zo suroveho mlieka, domaci kozi kefir 0,3-1l, rybi olej. Denne si dam aj cca 20ks kakaovych bobov - je to uz skor taka drogova zavislost. Obcas v supke pecene zemiaky. Ked mam zriedkavo cerstvy lan. olej tak aj sirna patlanina. Denne vypijem min. 2l cerstvych stiav, najcastejsie jablko+cvikla (cvikla je casto az 0,5l, niekedy aj viac) + zelerove listy + petrzlenova vnat, druha stava je vacsinou cisto z rajcin, inokedy jablko+hrozno (1:1), samozrejme vsetko s C-kom, aj jablcny ocot si pridavam casto. Samozrejme este pijem bohate vodu, a to z pomerne kvalitnej artezkej studne. Cervene vino, 2-3 malinke preso kavy, 1 kvalitne pivo po vecernom behu. Vsetku zeleninu a ovocie mam z vlastnej zahrady, bez umeleho hnojenia a postrekovania.
Pokial som na tejto strave nemam prakticky ziadne naduvanie a pokial stihnem spat viac ako 5 hodin tak som aj cely den uplne nabity energiou.
Vzdy sa vsak tesim na vikend, kedy si konecne nasekam do salatu cibulu, ktoru strasne zboznujem. Zistil som vsak (a uz to velmi dlho sledujem) ze akonahle do ktorehokolvek jedla pridam (surovu) cibulu, nastanu extremne cibulou zapachajuce vetry, cely den trvajuce, uplna hroza, dokonca ako keby ma to aj trochu prehnalo. Proste po cibuli nemozem medzi ludi. Staci mi na to aj stredne velka hlavka cibule. S cesnakom ziaden problem. Neviete cim to moze byt? Celkom zjavne nemam problem s travenim surovej stravy az na cibulu, ktorej sa vsak neviem vzdat. Alebo sa s tym mam jednoducho zmierit a nejest ju? Tusim p. Jarda cibulu odporucal prave na naduvanie, tak potom to uz vobec nechapem, ako moze u mna ucinkovat uplne opacne. Mozem mat prebytok siry z kakaovych bobov? Ked si dam MSM nic zle mi to nespravi, ci to ucinkuje inak?
Inak dlhodobo beriem ostropestrecovu kasicku (kopcovita lyzicka denne), uzivam aj lekoricu s B1a B5 (tiez lyzicka denne) a dlhodobo aj jod (kelp s obsahom cca 2000-3000mcg jodu/denne + cca 10kv. lugolu cez kozu/denne - koza stale vsaje za par minut). Kvasinkovy test samozrejme vykazuje trochu premnozenu candidu, ale inak nepocitujem okrem uvedeneho ziadne priznaky. Priznam sa uprimne, brutalne bojovat s candinou sa mi zatial nechce.
Este na zaver jeden problemik: ono to do tejto temy sice nepatri, ale ked uz som tu popisal svoj jedalnicek tak sa spytam. Mam strasne suchu kozu avsak len na koncoch prstov a na patach. Vysycha a praska. Cim to moze byt? Vsade inde na tele mam kozu inak dokonale premastenu, vlacnu, taku akurat. Uzasne inak zvlada aj priame praziace slnko bez spalenia. Moje vysvetlenie je, ze na prstoch to moze byt od casteho umyvania riadov v chlorovej vode a od saponatov a na patach z tlaku ako pozostatok z davnejsej kompletne suchej pokozky. Inak prave kvoli tomuto sa chystam na vlasovu analyzu.
Ona cibule je celkem silný čistič a pokud má co čistit tak čistí. Závadu bych v tom neviděl, nicméně pokud je to nepříjemné, tak raději omezit, nebo i zcela vynechat, určitě se bez ní dá žít. Pokožka to je hlavně o skladbě tuku a také tam může jít o projev kvasinkové infekce, což se dá řešit třeba koupelí v MMS, nebo koloidním stříbrem.