Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 9:42 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: ned zář 09, 2012 3:03 pm 

Ram píše:
Dagmaro, nevím jestli Vám ve Vaší situaci vůbec někdo může poradit, mne napadlo jen toto: Zkuste se zamyslet, kdo by se asi postaral o Vaši holčičku lépe než já, kdybych já nějak vážně onemocněla? NIKDO, a to pro Vás může být inspirací, jak žít co nejzdravěji. Přeji Vám jen dobré. Držte se.

Děkuji.Jen díky tomu jsem to začala řešit vloni a šlo to ale když mě to pak semlelo, tak už mi to nejde. Každý den si říkám, že to zas zvládnu ale jako bych to nebyla já,prostě jdu najím se něčeho nezdravého a pak mě to mrzí a říkám si, že od zítřka začnu ale je to pořád dokola.Myslím si, že je to taky tím, že mi chybí spánek, neboť co se malá narodila, tak mám zoufalý nedostatek spánku.Často bývá v noci vzhůru a taky ji musím obracet, neboť se sama neotočí, prostě jako miminko.Najednou mi chybí silná vůle a chuť cokoliv dělat.Snad se to brzo změní a já zase zvítězím.

PříspěvekNapsal: ned zář 09, 2012 4:33 pm 

Dagmaro, to je ale normální, chybí Ti spánek, s tím taky nic nenaděláš, lehčí strava by byla asi vhodná, byla bys třeba mín unavená, ale ono to tělo si samo tak nějak řekne co chce, chce čokoládu, dej mu čokoládu, ale snaž se alespoň o kvalitní, já jedla celý život nezdravě a funguju (jakž takž) když mne bylo cca 35 setkala jsem se poprvé s makrobiotikou, byla jsem z ní nadšená, a vyzkoušela, jenže ouha - nejednou jsem zjistila, že jsem hnusně nažloutlá v obličeji - nějak jsem si to dala dohromady s tou makrobiotikou - a dobře jsem udělala.
Ty si myslím časově nemáš čas na praktiky, které jsou zde uvedeny, po některých detoxikacích je asi docela šoufl. A ty musíš fungovat, ve dne i v noci. Moje doporučení_ Jez všechno, ale malé porce, cukr se snaž vynechat, já občas zobu hroznovej cukr, a docela to zažene chuť na sladké. Dostala jsi do vínku trnitou cestu, ale podle toho cos psala to zvládneš. Nikdo nic nevíme, takže je možné, že se cácorka uzdraví, a víš jaká by to byla krásná odměna, takže funguj a představuj si jak se uzdravuje, ale nesmíš násilně, ale nic jiného si nepřipouštěj

Pokud máš zájem najdi na internetu tuto knihu, nemusíš ji kupovat, mele se tam stejná věc stále dokola jde pochopit z ukázek
Svět bez hranic - Dr. Joe Vitale a Dr. Ihaleakala Hew - Když už někdy nevíš jak dál, opakuj si dokola : Miluji Tě, omlouvám se, prosím odpusť mi, děkuji Ti - ono to opravdu pomáhá - toto zaříkávadlo se prolíná celou knihou.
Až bude vhodná doba a budeš mít více času, pak může razantněji měnit stravu.
A že si závislá na čokoládě? já zas na cigaretách - to je horší a nějak se nesnažím s tím nic dělat, vím že by to násilím nešlo.

PříspěvekNapsal: pon zář 10, 2012 7:10 am 

[quote="Dagmara":3rz7hxi6]Děkuji.Jen díky tomu jsem to začala řešit vloni a šlo to ale když mě to pak semlelo, tak už mi to nejde. Každý den si říkám, že to zas zvládnu ale jako bych to nebyla já,prostě jdu najím se něčeho nezdravého a pak mě to mrzí a říkám si, že od zítřka začnu ale je to pořád dokola.Myslím si, že je to taky tím, že mi chybí spánek, neboť co se malá narodila, tak mám zoufalý nedostatek spánku.Často bývá v noci vzhůru a taky ji musím obracet, neboť se sama neotočí, prostě jako miminko.Najednou mi chybí silná vůle a chuť cokoliv dělat.Snad se to brzo změní a já zase zvítězím.[/quote:3rz7hxi6]
Milá Dagmaro, byla jsem na tom velice podobně jako Vy (myslím s tím věčným odkládáním správného režimu). Plácám se v tom bezmála 20 let, ale oproti "začátkům" jsem viditělně pokročila. Dřív se vše pohybovalo spíše v teoretické rovině a dnes už spoustu věcí, které mi tehdy přišly nemyslitelné bez problému dodržuji:). Také toho sladkého sním nesrovnatelně méně než třeba ještě před rokem. Snažím se to držet na uzdě, ale jsou dny , kdy to nevydržím a pořádně si povolím, ale aspoň si to pak nevyčítám - to by bylo ještě horší. Spíš si říkám "včera sis užila, tak teď budeš zase nějakou dobu hodná":). A když to pak sečtu, tak na celkové množství za určitý časový úsek toho sním opravdu nesrovnatelně méně než kdysi a také obsah se velice liší! (Je rozdíl dát si chalvu nebo krabici levných sušenek ze ztuženého tuku...) A to si myslím, že je malý úspěch. K tomu 3/4 roku čistím střeva, mám za sebou 2x šanku, 2x

PříspěvekNapsal: pon zář 10, 2012 8:18 am 

pre vsetkych zavislych, tu je jeden link:

http://www.septegram.cz/dalsi-videa

pozrite si video septegram 4.

moze to hodne pomoct, mne to aspon objasnilo moj problem.

Viem, Dagmara, ze to mate ovela zlozitejsie, ale mozno malicko pomoze.

Ja som na materskej uz takmer 5 rokov, zazila som si stresov aj pocas tehotenstiev (vdaka uzasnym doktorom) a nejako sa nespravnym sposobom ventilujem.
pokusim sa nastartovat aspon prechodom na raw sladkosti.

PříspěvekNapsal: ned zář 23, 2012 9:06 am 
Administrátor
Administrátor

Dagmara píše:
Děkuji.Jen díky tomu jsem to začala řešit vloni a šlo to ale když mě to pak semlelo, tak už mi to nejde. Každý den si říkám, že to zas zvládnu ale jako bych to nebyla já,prostě jdu najím se něčeho nezdravého a pak mě to mrzí a říkám si, že od zítřka začnu ale je to pořád dokola.Myslím si, že je to taky tím, že mi chybí spánek, neboť co se malá narodila, tak mám zoufalý nedostatek spánku.Často bývá v noci vzhůru a taky ji musím obracet, neboť se sama neotočí, prostě jako miminko.Najednou mi chybí silná vůle a chuť cokoliv dělat.Snad se to brzo změní a já zase zvítězím.

Dlouhodobý deficit spánku a trvalý stres z toho plynoucí rabuje z těla minerály a vitamíny, čímž se tělo stává méně odolné a na potíže je zaděláno, čili zde bych minimálně doporučil suplementaci alespoň toho základního a srovnat si každopádně jód a béčka i toto dost pomáhá.

PříspěvekNapsal: ned zář 23, 2012 4:58 pm 

Jarda píše:
Dlouhodobý deficit spánku a trvalý stres z toho plynoucí rabuje z těla minerály a vitamíny, čímž se tělo stává méně odolné a na potíže je zaděláno, čili zde bych minimálně doporučil suplementaci alespoň toho základního a srovnat si každopádně jód a béčka i toto dost pomáhá.

Děkuji,béčka užívám dlouhodobě 50 - 100mg a jím asi rok mořské řasy nori lžičku a ještě lugolův roztok ale stále nemám jód srovnaný.Asi je to tím že mám sníženou činnost štítné žlázy a beru euthyrox.

PříspěvekNapsal: úte zář 25, 2012 8:23 pm 
Administrátor
Administrátor

Dagmara píše:
Děkuji,béčka užívám dlouhodobě 50 - 100mg a jím asi rok mořské řasy nori lžičku a ještě lugolův roztok ale stále nemám jód srovnaný.Asi je to tím že mám sníženou činnost štítné žlázy a beru euthyrox.

U těch béček to nemusí stačit, některá béčka se dávají léčebně v gramových dávkách, to si trochu nastudujte a jód někdy tělo při orální aplikaci prakticky brát nemusí, vyzkoušejte potírání, nebo koupele.

PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2012 10:45 pm 

Zdravím, pár otázek:

1) další bílé jedy?? je jich víc, se kterými se běžně setkáváme? oloupaná rýže a co více??

2) mrkev + rajčata, mrkev za syrova, rajčata tepelně upravená? pokud tomu dobře rozumím nemluvíte pouze o hospodaření těla s vodou, ale i o přirozené odolnosti kůže vůči UV záření? Tedy žádné opalovací přípravky, pokud se nacpeme karoteny (popř. jinými látkami)? pokouším se o to samé, poněvadž se momentálně nacházím na jihu, a mám jisté obavy, jestli se lze bránit pouze vhodným jídelníčkem... a léto se blíží...

3) za celý můj krátký život jsem snědla více cukru než celé město ve kterém žiju. Navíc, po přečtení více článků, projevuju až nežádoucí množství příznaků přemnožení Candida albicans, tedy kandidózy... a chtěla bych se zeptat, čím se teď začít cpát (pro změnu), pokud se odhodlám se této kvasinky zbavit... a především nechat už konečně těch cukrů (!!) o což usiluji již asi 2 roky, ale nikdy mi to nepřetrvalo dýl než několik měsíců... mimochodem nedávno jsem si pořídila balení hněděho cukru \":evil:\" Asi ho můžu rovnou někomu darovat...

Děkuji moc za vaše rady! \":)\"

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 12:06 am 

Jarda píše:
Pohled na bílé jedy

Bílé jedy představují vysoká rizika pro vznik onemocnění. Jedná se o vysoce kyselinotvorné, zahleňující a jinak škodící potraviny. Většina lidí si nedokáže představit život bez mouky, mléka, cukru a soli. Ubezpečím Vás, že i pro mě to bylo před čtvrt stoletím stejně nepředstavitelné a nyní je pro mě naopak naprosto nepředstavitelný návrat k trvalé konzumaci těchto potravin. Jím je pouze výjimečně na společenských akcích, jako je účast na svatbě, narozeninách či jiných významných událostech, kam jsem občas pozván. Tam se rozhodně krouhaného zelí nedomáhám, abych nebyl za magora, ale jinak se konzumaci těchto potravin naprosto vyhýbám a nijak mi nescházejí. Také mi nijak nescházejí zdravotní problémy kterými jsem trpěl, pokud jsem tyto potraviny jedl a rozhodně se k nim nehodlám vracet. Mohu Vás ujistit, že tělo Vám za vynechání těchto potravin poděkuje rychlou, pozitivní změnou většiny civilizačních onemocnění a až na chutě, kterých se zřejmě nezbavíte, se bez těchto jedů dá krásně žít a nic tělu neschází, ba právě naopak.

Dobrý den, celý den hledám a sháním na internetu nějaké zdravé cukrovinky pro děti (mám 4), protože chci skoncovat s cukrem. Hledala jsem stévii a lippii a našla nakonec xylitolové bonbony - leč s přísadou aspartamu. Nakonec jsem narazila na Vaše stránky a nabídku Vámi vyráběných bonbonů. Nepochybuji, že v nich žádný aspartam ani jiná svinstva nejsou. Nabízíte je ještě? Děkuji...

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 3:11 pm 

[quote="Elzina":3o8vo1il][color=#400040:3o8vo1il]Dobrý den, celý den hledám a sháním na internetu nějaké zdravé cukrovinky pro děti (mám 4), protože chci skoncovat s cukrem. Hledala jsem stévii a lippii a našla nakonec xylitolové bonbony - leč s přísadou aspartamu. Nakonec jsem narazila na Vaše stránky a nabídku Vámi vyráběných bonbonů. Nepochybuji, že v nich žádný aspartam ani jiná svinstva nejsou. Nabízíte je ještě? Děkuji...[/color:3o8vo1il][/quote:3o8vo1il]
Co treba toto:

Naposledy upravil inzenyr dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 6:00 pm 

[quote="inzenyr":1iqlz8vf]Co treba toto:

Naposledy upravil Elzina dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 6:45 pm 

Elzina píše:
Moc Vám děkuji, ale mně šlo opravdu o bonbóny, které se vzhledově ani chuťově moc neliší. Navíc nemám moc času na experimentování. Copak se opravdu nikde neprodávají nějaké zdravé ovocné bonbóny se xylitolem či stévií, bez cukru a umělých sladidel? Upéct sušenky, buchtu apod. nemám problém. \":-)\"

Prominte, ale upect buchtu neni vubec zdrave, to co jsem Vam posilal neni trouba, ale susicka, takze nic zdraveho se neznici. \":-)\"
Troubu je nejlepsi odvezt do sberu. \":-)\"

Navic ucit deti na sladke take neni vubec zdrave, proto jsem Vam posilal odkaz na susene ovoce.

Pokud hledate neco zdraveho, tak bombon do ust deti opravdu nepatri.
Deti nerozlisuji, jestli v tom je stevie nebo rafinovany cukr.
Ve chvili, kdy je nebudete mit pod kontrolou, tak se nacpou vsim, co je sladke. \":-(\"
Cili v nich pestujete zlozvyk, ktereho se uz do konce zivota nezbavi.
Zlozvyku se nelze zbavit, pouze je muzete nahradit zdravymi navyky, coz ty sladke bombony urcite nejsou.
Bohuzel vetsina rodicu ve svych detech pestuje zlozvyky, misto aby jim jako alternativu vybudovala zdrave navyky. \":-(\"

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 7:24 pm 

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně rafinovaného cukru. Když ho vyloučím ze stravy, je možné ho něčím prospěšným nahradit nebo škodí i jiné látky ke slazení jako je např. kukuřičný slad, med, erythiol, rýžový slad a další rostlinné slady či sirupy.
Děkuji za odpověď.

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 7:45 pm 

inzenyr píše:
Prominte, ale upect buchtu neni vubec zdrave, to co jsem Vam posilal neni trouba, ale susicka, takze nic zdraveho se neznici. \":-)\"
Troubu je nejlepsi odvezt do sberu. \":-)\"

Navic ucit deti na sladke take neni vubec zdrave, proto jsem Vam posilal odkaz na susene ovoce.

Pokud hledate neco zdraveho, tak bombon do ust deti opravdu nepatri.
Deti nerozlisuji, jestli v tom je stevie nebo rafinovany cukr.
Ve chvili, kdy je nebudete mit pod kontrolou, tak se nacpou vsim, co je sladke. \":-(\"
Cili v nich pestujete zlozvyk, ktereho se uz do konce zivota nezbavi.
Zlozvyku se nelze zbavit, pouze je muzete nahradit zdravymi navyky, coz ty sladke bombony urcite nejsou.
Bohuzel vetsina rodicu ve svych detech pestuje zlozvyky, misto aby jim jako alternativu vybudovala zdrave navyky. \":-(\"

Inzenyr

Moje děti už navyklé jsou, ne však z domova. Aby takové věci nejedly, to by s nimi nesměly přijít do styku, a to bych je musela zavřít doma, nepouštěd domů ani návštěvy apod. A s tím rozlišováním - rozlišují umělá a přírodní barviva, tak nevím, proč by nemohly rozlišovat taky zdravý xylitol od cukru. A xylitolové bonbóny zdravé jsou - působí úplně opačně než cukr.

PříspěvekNapsal: čtv pro 20, 2012 11:02 pm 

Elzina píše:
Moje děti už navyklé jsou, ne však z domova. Aby takové věci nejedly, to by s nimi nesměly přijít do styku, a to bych je musela zavřít doma, nepouštěd domů ani návštěvy apod. A s tím rozlišováním - rozlišují umělá a přírodní barviva, tak nevím, proč by nemohly rozlišovat taky zdravý xylitol od cukru. A xylitolové bonbóny zdravé jsou - působí úplně opačně než cukr.

Xylitol je ciste chemicky vyrobek, vyrabi se hydrogenaci D-xylitu z odpadniho dreva. Pokud se domnivate, ze to je zdrava potravina pro Vase deti, tak Vam to rozmlouvat nebudu.

Inzenyr

Naposledy upravil inzenyr dne čtv pro 20, 2012 11:09 pm, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]