[quote="Abbysum":2yond0rl]Největším problémem pro mě bylo vypít co nejdřív 1,5 litru slané vody. Vypil jsem hrdinsky litr a musel jsem si dát pauzu. Když jsem se znovu napil, nezabránil jsem dávení a předchozí dva doušky vyvrhnul. Od té chvíle bylo pití slané vody boj se sebou samým, i tak jsem úspěšně vypil dohromady 4 litry. Dál jsem nemohl, protože se mi navalovalo už jen z té představy, co mám pít a každý nový doušek jsem okamžitě vracel. Naštěstí zrovna v té chvíly už střeva vypouštěla pouze čirou vodu, takže bych označil celou SP za úspěšnou. Máte s tímto někdo zkušenosti? Zážitek to pro mě byl dost silný a opravdu nemám chuť to znovu opakovat, i když vím, že mi to prospěje. Rozm chce ale tělo odmítá.[/quote:2yond0rl]Ahoj, mně to taky dělalo problémy, ale pak sem zjistil, že si Jarda návod upravil a podle mne ne zrovna nejšťastnějším způsobem. Lidé na celém světě dělaj šanku podle Lysebetha a nemaj s tím problémy. Voda se pije po malých skleničkách (tak 250 ml) a prokládá se cviky. Navíc voda je teplá a je v ní po celou dobu procedury jen 5 až 6 gramů soli na litr (1 až 1,5 lžičky). Jarda strašně solí. Hlavně na začátku.[quote:2yond0rl]Další dotaz je na jídlo. Nerad bych působil jako mlsoun, ale rozvařená rýže s máslem není nic moc a představa, že ji budu konzumovat celý den, je celkem strašná. Zatím se držím, ale uvažuji nad dobře uvařenou čočkou. Máte i nějaké jiné jídla v záloze?[/quote:2yond0rl]Rozvařenou rýži můžeš doplnit velmi dobře uvařenou (rozvařenou) čočkou, hrachem nebo mrkví. Samotná rýže s máslem je ale nutná a musí tvořit většinu prvního jídla. Pokud jsi měl obyčejnou dlouhozrnou rýži, tak si u Vietnamců kup jasmínovou nebo lepkavou na sushi. Obzvlášť tu lepkavou jde velmi snadno rozvařit. Měla by se ale aspoň přes noc nechat máčet ve vodě. To je ale dobrý dělat s jakoukoliv rýží. Jednou jsem si dal i parboiled, ale ta se vaří díky specifické úpravě o dost déle a má hustší konzistenci, protože nasaje méně vody. (po roce nebo dvou pravidelných očistš všemožných orgánů a jezení zdravé stravy možná budeš mít střeva ve stavu, kdy bys moh začít zkoušet alternativní první jídla, ale tím si teď akorát ublížíš. Jak sám píšeš, tak jsi po první šance, která neměla zrovna nejhladší průběh.[quote:2yond0rl]Třetí dotaz je ohledně následujících dní, v kterých bych nerad znovu střeva zanesl "zlobuňkami", když jsem se dnes tak snažil. Sice radíte navrátit se k běžné stravě, ta ale místy obsahuje sýry a jogurty. Z pečiva jím jen žitný chléb (doma pečený) a ten né příliš často - max. 1x za den. Bohužel sladkému těžko odolávám, sice nejím sladké často a ve velkém, jednou denně ale na něco dostanu chuť a občas si dám ovesnou tyčinku, nebo müsli s jogurtem. [/quote:2yond0rl]Co se týká předchozích otázek a stravy v následujíchch dnech, tak si pročti dokument, na kterej odkazuju v podpisu a první odkaz v něm. Sýry, jogurty a chleba bych pár dnů po šance nejedl vůbec. Tak den až dva po šance se jíst nesmí. Je ten žitný chléb dělaný z kvásku nebo z droždí? Při fermentaci kvásku a těsta bakterie rozkládají škodlivý kasein a jednu kyselinu, která podstatně zhoršuje stravitelnost chleba a využití v něm obsažených minerálů, které na sebe váže a člověk je pak vyloučí. Kasein v rychlokvaškách z droždí zalepuje střeva, brání vstřebávání živin a zamezuje stahování škodlivin do střev, kterými by se měly vyloučit, takže se ukládají v těle. Konzumaci chleba jednou denně bych označil za dost častou. Kolikrát týdně ho jíš? Pokud není kváskový, tak bych ti doporučil si ho kupovat, jestli se bez něj neobejdeš. Vím minimálně o jednom výrobci, kterej celožitnej kváskovej chleba vyrábí. Jakékoliv jiné bio i nebio chleby z kvasnic nebrat. Nebo si můžeš zkusit založit vlastní kvásek.
http://www.kvaskovychleb.cz/Co se sladkostí týká, tak jedna tyčinka nebo jogurt denně není nic strašnýho (i když ovesný tyčinky sou nezdravý slazený sajrajty a většina jako jogur se tvářících výrobků vůbec jogurty nejsou a ze čtení složení lidem co něco ví o výživě vstavaj vlasy hrůzou). Pokud chceš mlsat zdravě a dostávat při tom do sebe spoustu prospěšnejch látek, tak si vygoogli recepty na nějaký nepečený veganský sladkosti
_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin:
download /
online /
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!