Pavelka. píše:
Dobře. Díky.
Jak dávkovat tu bramboru?
Zkoušel jsem před několika dny Sankhapraksalanu. Při prvním pokusu voda neprošla. Vypil jsem litr a půl, pět minut čekal, cvičil, klystýr, voda neprocházela. Zkusil jsem pít dál. Po několika dalších locích se zvedl žaludek a voda šla červeně zbarvená vrchem. Připisoval jsem to nevhodné stolici. Upravil jsem jídelníček. Stolice byla včera večer pevná, proto dnes ráno druhý pokus. Vypil jsem ale necelý litr, žaludek se znovu zvedl a voda šla zase červeně zbarvená vrchem. Zkusil jsem pak znovu pít, ale nešlo to. Co by se s tím dalo dělat?
Brambora zcela podle chuti, šťáva klidně i půl litru, ale pokud to bude 2 dcl, tak taky lepší než nic. U kašičky stačí pár lžic a pokud ji budete přímo jíst, tak třeba cca půl menší brambory.
To musíte mít ten žaludek již dost špatný, pokud zvracíte i krev. Může to do značné míry provokovat i ta obyčejná kuchyňská sůl, vyzkoušejte himálajskou sůl, ta tak agresivní není, ale každopádně bych se snažil ten žaludek nějakou dobu čistit, aby se otevřená místa zavřela. Do té doby je ještě další možnost jak střevo vygruntovat a to je pití roztoku epsomské soli, jako při jaterní kůře, akorát vynecháte ten olej. Toto celkem spolehlivě střevo vyčistí, ale trvá to dost dlouho, pokud ovšem jiná možnost není, tak hurá do toho. Dejte cca 60 ml epsomské soli do 0,75 l vody a důkladně rozpustíte. Potom v vždy po dvou hodinách vypijete 2 dcl a již po druhé várce by to mělo začít působit. Střeva to celkem slušně vypucuje a na závěr si dejte 0,5 litru jablečné šťávy, která přeruší to škrundání v břiše a vyžene tu zbylou sůl. Zhruba hodinu po té šťávě se můžete najíst a cca za další hodinu vypít 0,5 litru domácího kefíru na obnovení kultur ve střevě. Je to sice docela blbnutí, ale vypucuje vás to stejně jako šankaprakšalána.