Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 9:13 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: pon zář 24, 2012 10:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="stejski":qq60kogn]Zdravím, omlouvám se ale trochu v tom mám guláš.Nadýmání (plynatost) je vždy projevem kvasinky nebo za to můžou někdy

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: pon zář 24, 2012 11:03 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Jarda píše:
Tak většinou jde o kvasinky, protože právě HCl v žaludku a žluč jim brání v činnosti a pokud je jí málo, nebo i žádná, tak se kvasinkám dobře daří. Každého to rozhodně nenadýmá, já sním česnek klidně ráno nalačno a neděje se nic. Nicméně asi nejsem měřítko normálu, dovedu třeba žvýkat s potěšením velký kus zázvorového kořenu a chutná mě sladce, přičemž jiný má z takového počínání brunátnou tvář a lapá po dechu.

Děkuji, teď už tomu rozumím.

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: úte zář 25, 2012 9:41 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Ještě mě napadlo, když si dám maso se zeleninou a k tomu fest cibule nebo česneku a mám plynatost, nebo po pickles, tak to je kvasinka?To fakt lidi bez kvasinky nenadýmá?

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2012 8:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
stejski píše:
Ještě mě napadlo, když si dám maso se zeleninou a k tomu fest cibule nebo česneku a mám plynatost, nebo po pickles, tak to je kvasinka?To fakt lidi bez kvasinky nenadýmá?

Pokud má člověk trávení v pořádku, nenadýmá ho prakticky nic, což by jste si mohl pamatovat ze svého mládí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2012 6:11 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 16, 2012 3:25 pm
Příspěvky: 79
Dobry den, jiz nekolik tydnu jsem na pomerne striktni proticandidove diete, nyni jedu sanku po 2 tydnech (minuly tyden podruhe), pred cca mesicem jsem zcela vysadil maso, mleko, pecivo a obiloviny vubec. Muj jidelnicek momentalne tvori syrova zelenina, orechy (para, liskove, mandle) a semena (dynova, sezamova, lnena) - orechy a semena nenamacim, ale melu v el. mlynku. beru lneny a kokosovy olej a jako zdroj bilkovin uzivam hrachovy a ryzovy protein. denne rano 1/2l zel. stav. pitny rezim - zasadita voda pH 10.

problem mam s nepravidelnou defekaci a silnou zapachajici plynatosti. netusil jsem, jak je mozne, ze se po 2. sance a naslednem prisunu stravy popsane vyse dostavuje takovato plynatost.

na internetu jsem nasel nasledujici radky:
-------------
Tvorba plynů ve střevu se vysvětluje tím, že životně aktivní prvky, které jsou součástí ovoce a zeleniny, především síra a chlor, chemickou reakcí rozkládají hnilobné látky nahromaděné ve střevu, tedy usazeniny. V tomto směru se zvláště cení šťáva ze syrového zelí, obsahující obrovské množství síry a chloru, jež čisti sliznici žaludku a střev.

Uvedu ještě jeden test, dokazující, do jaké míry jsou stěny tlustého střeva zaneseny a jaký je toxický stav celého žaludečně-střevního traktu. Jestliže po vypití zelné šťávy vzniká velké množství plynů nebo máte jiné potíže, svědčí to o přítomnosti nánosů a toxických látek.

Zvykat si na čerstvou zelnou šťávu musíte postupně. Nejdříve ji pijte půl na půl s mrkvovou. Následně podíl mrkvové snižujte. Jak říká dr. Wolker, 300 g čerstvé zelné šťávy denně vás zásobí dostatečným množstvím živé organické potravy, již vám nedá ani 50 kg vařeného či konzervovaného zelí. Současně varuje, že přidání soli k zelí nebo do šťávy, jeho kvality snižuje a dokonce to škodí.

Pokud tedy máte sliznici střeva v pořádku, tedy nejsou v něm usazeniny, plyny se přestanou tvořit.

Zdroj: G.P. Malachov - Totální detoxikace
-------------

prosim tedy o vyjasneni jedne zasadni informace - plynatost me neobtezuje, ale nerad bych aby byla projevem spatne kombinace ci jinak spatne zvoleneho jidelnicku (ikdyz nechapu, jak by to bylo mozne). chapu tedy spravne dle vyse uvedeneho, ze plynatost je v tomto stadiu projevem cisticiho procesu, neni na zavadu a postupne odezni, jak se budou streva cistit? nerad bych, aby kvasne procesy nejakym zpusobem podporovali candidu.

predem dekuji za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2012 11:38 pm 
Offline

Registrován: pon zář 10, 2012 11:36 am
Příspěvky: 15
Mám stejnou zkušenost jako Firebird. Jsem v 6 týdnu diety, celý minulý týden a pár dní před ním jsem měl problém s plynatostí. Nasadil jsem klystýry, 4 dny po sobě a podporoval střeva pitím 0,5l kefírku + zelí a šťávy z něj, abych měl dostatek laktobacilu. Plynatost sice dost zvolnila, ale přes klystýry, čaje z kmínu a vývaru z kurkumy a zázvoru, se plyny tvoří stále.

Jednou z možností je odumírání kvasinek a čištění střeva.
Druhá možnost, co mě napadá, je nedostatečně obnovené prostředí ve střevech (nedostatek laktobacilů) a následné zahnívání potravy.
Zajímavý názor je i předávkování syrovou potravou. Při začátku plynatostí jsem byl týden čistě na syrové stravě, možná se s tím tělo docela dobře nevyrovnalo. Může být i příčinou větší konzumace zelí? Přibližně 3 hlávky zelí na týden + kysané zelí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: pát lis 16, 2012 8:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Firebird píše:
Dobry den, jiz nekolik tydnu jsem na pomerne striktni proticandidove diete, nyni jedu sanku po 2 tydnech (minuly tyden podruhe), pred cca mesicem jsem zcela vysadil maso, mleko, pecivo a obiloviny vubec. Muj jidelnicek momentalne tvori syrova zelenina, orechy (para, liskove, mandle) a semena (dynova, sezamova, lnena) - orechy a semena nenamacim, ale melu v el. mlynku. beru lneny a kokosovy olej a jako zdroj bilkovin uzivam hrachovy a ryzovy protein. denne rano 1/2l zel. stav. pitny rezim - zasadita voda pH 10.

problem mam s nepravidelnou defekaci a silnou zapachajici plynatosti. netusil jsem, jak je mozne, ze se po 2. sance a naslednem prisunu stravy popsane vyse dostavuje takovato plynatost.

na internetu jsem nasel nasledujici radky:
-------------
Tvorba plynů ve střevu se vysvětluje tím, že životně aktivní prvky, které jsou součástí ovoce a zeleniny, především síra a chlor, chemickou reakcí rozkládají hnilobné látky nahromaděné ve střevu, tedy usazeniny. V tomto směru se zvláště cení šťáva ze syrového zelí, obsahující obrovské množství síry a chloru, jež čisti sliznici žaludku a střev.

Uvedu ještě jeden test, dokazující, do jaké míry jsou stěny tlustého střeva zaneseny a jaký je toxický stav celého žaludečně-střevního traktu. Jestliže po vypití zelné šťávy vzniká velké množství plynů nebo máte jiné potíže, svědčí to o přítomnosti nánosů a toxických látek.

Zvykat si na čerstvou zelnou šťávu musíte postupně. Nejdříve ji pijte půl na půl s mrkvovou. Následně podíl mrkvové snižujte. Jak říká dr. Wolker, 300 g čerstvé zelné šťávy denně vás zásobí dostatečným množstvím živé organické potravy, již vám nedá ani 50 kg vařeného či konzervovaného zelí. Současně varuje, že přidání soli k zelí nebo do šťávy, jeho kvality snižuje a dokonce to škodí.

Pokud tedy máte sliznici střeva v pořádku, tedy nejsou v něm usazeniny, plyny se přestanou tvořit.

Zdroj: G.P. Malachov - Totální detoxikace
-------------

prosim tedy o vyjasneni jedne zasadni informace - plynatost me neobtezuje, ale nerad bych aby byla projevem spatne kombinace ci jinak spatne zvoleneho jidelnicku (ikdyz nechapu, jak by to bylo mozne). chapu tedy spravne dle vyse uvedeneho, ze plynatost je v tomto stadiu projevem cisticiho procesu, neni na zavadu a postupne odezni, jak se budou streva cistit? nerad bych, aby kvasne procesy nejakym zpusobem podporovali candidu.

predem dekuji za odpoved.

Tak člen Abbysum odpověděl vlastně sám sobě a i vám, nicméně pokud je plynatost velká, není to dobře a nasadil bych trojkombinaci koření římský kmín-kumín, koriandr, fenykl, vše stejným dílem a zrovna nešetřit. Další krok je dodání laktobacilů ve velkém a nadýmavým potravinám se na nějakou dobu raději vyhnout. Pokud jde o zelí, tak to patří jako mimořádný čistič do předních nadýmačů a je otázkou, zda je třeba se tak trápit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: pon dub 15, 2013 8:21 pm 
Offline

Registrován: sob pro 15, 2012 8:06 pm
Příspěvky: 2
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.

Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: pon dub 15, 2013 10:29 pm 
Offline

Registrován: stř zář 26, 2012 10:50 am
Příspěvky: 76
Kitti píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.

Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.

Candida


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: úte dub 16, 2013 8:28 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
[quote="stejski":ahiux47i]Zdravím, omlouvám se ale trochu v tom mám guláš.Nadýmání (plynatost) je vždy projevem kvasinky nebo za to můžou někdy

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: úte dub 16, 2013 1:23 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Díky Vševěde za odpověď, dává to smysl.

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 11:26 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Kitti píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.

Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.

Jedna možnost je kandida a dobře zde rozlišovací znaky popsal člen Vševěd, nicméně u vás bych to viděl spíše na nedostatek HCl v žaludku a špatné trávení bílkovin. Vzhledem k tomu že na tomto stavu se nejvíce podepisuje stres a toho je na dovolené vždy méně, viděl bych problém spíše zde a snadno to zjistíte krkacím testem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: stř kvě 08, 2013 9:19 pm 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 112
Kitti píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.

Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.

Když jíš 5 až 6 kousků ovoce, tak se nediv, že trpíš nadýmání. Zvláště pokud máš candidu, tak ovoce nesmíš vůbec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: stř kvě 08, 2013 9:47 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 05, 2012 8:09 pm
Příspěvky: 86
Kitti píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.

Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.

Zkuste se zamyslet jestli nemáte málo pohybu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Strava a nadýmání
PříspěvekNapsal: čtv kvě 09, 2013 4:00 pm 
Offline

Registrován: úte pro 06, 2011 4:30 pm
Příspěvky: 102
Kitti píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na radu ohledně nadýmání, které je pravděpodobně způsobeno stravou. Na drobné nadýmání jsem trpěla vždy, ale zhruba poslední rok, rok a půl je opravdu velké (zvláště večer) a nepříjemné. Ráno se budím s plochým břichem a večer je jako balón. Před rokem se mi objevil ekzém, který se mi podařilo pomocí homeopatik výrazně zlepšit, v té době jsem tedy přešla na "zdravou stravu". Nejím již žádné polotovary, slazené limonády, omezila jsem sladkosti. Zařadila jsem do jídelníčku pravidelný příjem ovoce, zeleniny, některých obilovin a oříšků. Ovoce jím tak 5,6 kousků denně, zeleninu do 1 kousku denně, výrobky z mouky tak 1x týdně, maso zhruba 2-3x týdně, mléčné výrobky téměř minimálně (spíš jen třeba v bramborové kaši apod.). Začala jsem častěji než dříve jíst rýži, různé bezlepkové kaše a mussli. Sladkosti mi občas ujedou, ale spíše třeba jen ve zkouškovém období než vyloženě pravidelně. Od té doby jsem jednou podstoupila šanku, čas od času si dělám klyzma čistou vodou a minulý týden jsem začala vždy večer zavádět mikroklyzma čerstvou urinou. Přesto mě ale urputně trápí nadýmání, plynatost (nepříjemně zapáchající) a nafouklé břicho. Nejvíce mě ale zaráží to, že jsem v lednu byla v Egyptě, kde mi po dvou dnech břicho úplně splasklo a celý pobyt se vůbec nenafouklo, ani jsem netrpěla na větry (a to přestože jsem po celý pobyt trpěla zácpou) a ihned po příjezdu domů se opět začalo nadýmat. Přitom v Egyptě byla na hotelu tzv. mezinárodní kuchyně, kdy jsem v podstatě nijak extra zdravě nejedla, ovoce k dispozici moc nebylo - jen pár pomerančů a fíků, zeleniny minimálně, pila jsem tam pouze slazené limonády a jedla převážně palačinky a různé těstoviny. Navíc jsem tam byla ve zkouškovém období, takže jsem se během pobytu učila, takže na vymizení stresu to splasknutí také připadnout nemůže. Když jsem se o tom bavila s lékaři, tak nikdo na nic nepřišel, jak je možné, že normálně mám téměř neustále večer břicho jako balón a tam úplně splasklo a vždy mě odbyli pouze s tím, že v mém věku je jakákoli porucha trávicího systému nepravděpodobná. Žádná intolerance na potraviny mi také nebyla potvrzena. Přijde mi ale, že ničím jiným než jídlem to být nemůže, zvlášť když jsem si vyzkoušela ten úžasný pocit, že mé břicho zvládne být i nenafouklé, jen stále nemůžu přijít na to, kterým jídlem to je. Protože mi přijde, že se nafukuje téměř po jakémkoliv jídle. Naposledy jsem se včera nafoukla asi půl hodiny poté co jsem si v kavárně dala kapučíno (dávám si ho jen vyjímečně) a to takovým způsobem, že jsem myslela, že na místě porodím trojčata. Stolici mám přitom pravidelnou, 1-2x denně, občas tužší, většinou ovšem mazlavou.

Hledala jsem také, jaká jsou specifika egyptských potravin, ale nic jsem nedohledala a nikdo mi nebyl zatím schopen poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Dřív jsem se spokojila s tvrzením lékařů, že někdo sní hrášek a hned se mu nafoukne břicho a myslela si, že to tak prostě je normální, ale poté co jsem v tom Egyptě naprosto splaskla a měla i úplně jiný pocit v břiše i v celém těle, se tím už ukonejšit nechat nechci a ráda bych opět břicho bez trávicích obtíží. Nenapadá Vás, čím by ten ohromný rozdíl v nadýmání mohl být způsoben? Budu vděčná za jakýkoli nápad.

Taky se může jednat o malabsorbci fruktózy. Zkuste na týden zcela vyřadit ovoce a vše kde je fruktóza. Pokud se nebudete nadýmat, je to jasné. Taky se dá na tu poruchu absolvovat medicínský test. A ten pohyb, to je opravdu základ správného fungování těla, to by měl být úplný základ.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz