Zdenek20 píše:
Tak jsem ukončil sedmičku. Průběh celkem ok, i když třetí den se objevil tlak u srdce, známý z minulého půstu, ale rozjezdil jsem to na kole, čemuž jsem velmi rád. Problémy s krkáním oproti minulu byly prakticky zanedbatelné. Šestý den jsem zařadil šťávy. Zvýšila se vitalita, dostal jsem i větší žízeň (utišoval destilkou) a kupodivu se mi moč zdála trošku tmavší (červenou řepou to nebylo), pH bylo asi o 1 jednotku vyšší. K večeru jsem dostal jakési mírné nutkání na stolici, což se mi nikdy předtím nestalo. Šel jsem zkusmo na záchod a vyšel ze mě jakýsi malý průjímek. Spánek toho dne byl trochu delší. Sedmý den jsem cvičně zařadil opět jen destilku, cože to se mnou udělá. A nic, normální půstní den.
Tož šťávy v průběhu půstu zřejmě nakopnou (spolu s mírným trávením) čistící proces, trochu jiným než při čisté vodě. Je však třeba doušky opravdu po malých dávkách prosliňovat, dát tomu čas, povalovat v ústech. Šťávy jsem dost naředil, cca 0,5l v průběhu dne, ale klidně by mi stačila půlka. Osobně by bylo pro mě jednodušší a psychicky méně náročné pít jen čistou vodu/destilku. Kombinace obojího mi však připadá jako účinnější detox. A taky nač trápit tělo např. acidózou, když to jde i jinak.
Až budu dělat delší půsty, plánuju zařadit semtam šťávovej den.
Ahoj, prosím Ťa, o aké šťavy (6. deň) ide? Predpokladám, že zo zeleniny, ale môžeš opísať bližšie? Ďakujem.
Ja som začal s detoxikáciou tento rok a nezačal som dobre.
Ešte vo februári som robil 36-dňovú ryžovú kúru a nedopadla najlepšie. Striktne som všetko dodržal, a aj som sa cítil výborne, ale pečeňové testy nedopadli dobre, ketóny+ a ketóny++ som mal v moči, mal som zvýšený cholesterol a zlý pomer dobrého a zlého cholesterolu. Predtým som mal skôr opačný problém, že som mal vždy cholesterol na spodnej a niekedy aj pod spodnou hranicou (neznášal tlsté mäso, slaninu a pod.) Ale aj tak to bolo na niečo dobré, lebo potom po pár dňoch, keď som prechádzal na klasickú stravu, tak som pochopil, čo jeme. Napr. asi 7 deň po kúre som ochutnal nugetu (Orion - arašidovú:-) - bola tisíckrát sladšia ako cukor a mala príchuť umelej hmoty!
V máji som začal s prvým pôstom (destilka a nič), s tým, že budem sa postiť, dokým telo dovolí. Postil som sa 10 dní a skončil som to kvôli škole (skúškové obdobie). Počas celého pôstu som vôbec necítil hlad. A asi 3.-4. deň mi začala acidóza, ktorú som mal až do ukončenia pôstu. Bol som samozrejme oslabený a viac som spal. Ale chodil som normálne do roboty (na zmeny) a aj do školy.
Ďalší pôst (august) som začal počas fázy Mesiaca nov, a piaty deň som musel ukončiť, lebo ma 3. deň začal brutálne bolieť hlava a jediné, čo mi pomohlo bol klystír (kávový). Ale ten mi pomohol tak na pol dňa. Asi som sa moc rýchlo prečisťoval. Navyše hneď po pôste sa mi moč začal sfarbovať z oranžova až takmer dohneda, takže som to ukončil asi naozaj v pravom čase.
Odvtedy som urobil pár 1-dňových a 1 3-dňový.
Teraz som sa pustil do ďalšie dlhšieho (koľko telo dovolí) + peroxidová kúra spolu. Predpokladám, že to bude len pár dní, pretože táto kombinácia bude asi dosť náročná.
Peroxid vodíka 35% som začal tak, že 1 kvapka 3x denne zmiešaná z destilkou. Druhý deň 2 kvapky, tretí 3,...
Takže uvidím, čo to spraví.