Abbysum píše:
Rád bych se zeptal na několik drobností ohledně stravy a výdeje energie, abych si ujasnil pár věcí
Protože jsem na protikvasinkové dietě už přes 2 měsíce, naučil jsem se, co mohu a co nesmím a upřímně mi taková strava vyhovuje a co je zvláštní, velmi chutná. Dokonce i věci, co mi dřív nechutnali.
Bohužel jsem často unavený. Jsem raní ptáče a vstávám brzy, takže dopoledne mám energie dost. Ovšem v pozdním odpoledni začínám být unavený. Problém je, že mám 3x týdně od 20:00 do 21:30 trénik Aikida (bojové umění). Duch chce cvičit ale tělo to nezvládá. Svaly jsou rychle unavené, dokonce i přes den cítím, jako bych stehna byla "líná" udělat několik kroků. Samozřejmně chápu, že nedostatek sacharidů snižuje výkonnost, ale tyto stavy mě už nebaví. Trénink dávám 1x týdně, a to s vypětím sil.
Napadlo mě, že by to mohl být problém spolčený i s příjmem tuků, které jím dost - a kvalitní - ovšem tělo je možná nestíhá trávit a proto je unavené. Pomáhám tělu občasným čajem z ostropestřce (semínek) a dělám buď denně, nebo obden klystýr.
Druhá věc, co mě trápí, je příjem bílkovin. Jsem celý život s BMI pod 18,5, díky dietě teď ještě víc (konkrétně něco kolem 16,5). Pokud bych měl přijímat dost bílkovin (0,8g -1g na 1kg váhy), jsem v deficitu. Z mléčných výrobků piji pouze domácí kefírek, sýry opravdu vyjímečně. Vejce sním jak kdy, nedostanu se k domácím, takže 3-4 týdně. Maso pouze o víkendech - kuřecí/krůtí - jinak syrová strava. Ořechy a seménka nejsou ideální pro dopnění bílkovin, kvůli vysokému obsahu tuku, alespoň tak je to na fóru prezentováno. Proto mám pár dotazů:
1) Jak a kolik bílkovin (cca) přijímat při sacharidové dietě?
2) Jaké jsou ideální zdroje bílkovin? Maso je pro mě drahá varianta.
3) Čím se dobíjet přes den, abych večer zvládl střední zátěž?
4) Pokud jím hodně tuků, očividně zatěžuji organizmus. Čím mu pomoct v trávení?
Již člen Firebird zde řešil stejný případ, jed o nadýmání. Vzhledem k tomu, že jím téměř výhradně syrovou stravu, překvapilo mne nadýmání. Jarda zde již několikrát uváděl, že zdravý člověk nadýmání nezná. Asi nejsem nejzdravější na světě, ale dělám vše pro to, abych podpořil imunitu a trávení. Přesto se od přechodu na syrovou stravu nadýmám. Problém s HCl nemám (podle brkacího testu), klystýr provádím pravidelně a kefíru vipiju deně 0,5l, k tomu dost zelí. Máte nějaké nápady, jak zjistit příčinu?
Děkuji moc.
Tezko zjistis jednu jedinou pricinu, problem je komplexni. Tezk oti mohu poradit takhle od stolu. Nezbyva nez se naucit zit tak abys mel vice energie.
Sam ti mohu doporucit z vlastni zkusenosti zmenit emocni rovnice, viz moje literatura a dokumenty v podpisu neni to uplne ale to zasadni tam vyjmenovavam.
Mozna trpis syndromem z pretrenovanosti. Taky sem si zkusil. Mas mozna pretizeny metabolismus. Rozhozeny.
Jinak na svaly je dobry cas od casu zaradit odpocinkovou pauzu treba 2 mesice nesportovat a nepretezovat se, relaxovat, spanek po obede, pravidelny rezim, "spani se slepicema", podporit metabolismus spravnymi emocnimi rovnicemi, prijemnou cinosti, projetim se na motorce i v chladu, konicky, chozenim na vzduch, harasenim, flirtovanim, dodanim drasliku treba v podobe KCl (cca 0,5-1,5 g/den staci kratkodobe). Nenechat se nikym ponizovat.
Specialitkou pro mne je 2 kg domacich utopencu ( na 0,5 litru 10 min povareneho laku: 0,2-0,3 l octa podle chuti, 1 cibule, 1-2 lzice cukru podle chuti, rajce, paprika, bob. list (5 listu), nove koreni, cely pepr (po lzicce), cukr davat radeji az po povareni.
Utopence snim rano a vecer behem tydne s certvou cibuli a trochou laku a dost citim ze svaly zaplesaji a i psychika se diky spravne kombinaci-octa a zivin z burtu relativne zlepsi, mivam pak poranu v praci zachvaty smichu z veci kterym bych se nebyt utopencu treba jen lehce pousmal nebo bych na ftipne pointy ani neprisel
. Euforie a kreativita pracuje na plny plyn.
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/