NOWOCAYN píše:
Xion : Ja jem denne 80 gramov orechov ( alebo semien ), a k tomu 100 gramov masla ( tradičné ručné balené Tesco - má kyslastú chuť ... ale od zatra prechádzam na domáce od kamoša z dediny ) + 30 gramov pomletých ľanových semien. Kebyže namiesto toho masla začnem používať olivový olej ( kvalitný ), tak len na tuk dám denne 1,66 Eur ( ak by som chcel vyvážiť kalórie masla ) - neprichádza do úvahy. A kebyže maslo prestanem používať a nahradím ho dajme tomu troškou panenského oleja, tak schudnem, a nebudem mať na svoju výšku 194cm 73kg, ale nejakých 70. Ak by som ako energetickú bombu vyradil aj sušené ovocie ( 60 gramov na predraňajky + 1-2 kusy hrušky alebo jablka ), tak to by vyzeralo... Nemal by som na sebe ani kúsok tuku, resp. možno 1 percento telesného tuku ( teraz mám asi 3,5-4 % ). Neviem ako vyzeráš ty ( Xion ), koľko kg pri akej výške máš a akej si konštitúcie. Ale ako sa hovorí - čo je pre niekoho jedom, môže byť pre niekoho liekom. Ja si neviem predstaviť život bez tuku ( oriešky, semená, maslo ), ani bez koncentrovaného cukru ( suš. ovocie - predom namáčané 12 hodín, samozrejme nesírené ). Raz som nič z toho nejedol týždeň ( ani oriešky, ani maslo, ani suš. ovocie ) a v viditeľne som schudol. Z toho usudzujem, že pre mňa sú tuky potrebné, a aj sušené ovocie ( hlavne hrozienka, datle... ) ako zdroj kalórií. Asi mi to príliš rýchlo spaľuje. Pán Jarda, aký máte na to názor ? Na to maslo atď...
Prilis sa bojis, ze schudnes. Ja som chudy, a tiez som to dlho riesil. Prestal som, uz sa nevazim. Mozno som schudol este viac, ale viem, ze je to len docasne. Len co sa metabolizmus nastartuje, a tukovy metabolizmus vyladi, viem, ze telo si optimalizuje hmotnost a tuky na to nebude potrebovat... vyrobi si ich zo sacharidov. Je to dost o psychike, ked sa bojis vysadit tuky len na tyzden, pretoze schudnes, toto ta vazne nikam v zdravi nedovedie, ver mi. Ja som sa zas pri pokusoch pribrat ladoval cele roky kvantami tazkej potravy a tukmi, a nic sa nedialo. Iba som sa viac zapratal a zdravotne problemy sa mi este zhorsili. Proste, neboj sa, ze schudnes, je to len predsudok a je to len na istu dobu.
Naopak, ja kazdemu chudemu doporucujem jest menej, a este k tomu zaradit hladovky. Ale predtym sa vycistit, zbavit sa aspon ciastocne parazitov, a nakopnut metabolizmus tukov. Hladovky potom dokoncia dielo uplne dokonale.