Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 7:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2012 9:48 pm 
Administrátor
Administrátor

phoenix píše:
myslela som to s tym guglom tak, ze ked som dala bezhlinikova soda, ale soda bez hlinika \":)\" takze ked je cista tak je cista nie? akurat ma potom prekvapuje preco na obyc kuchynskej tiez nepisu ze obsahuje hlinik..
inak dnes prvy test, velmi slabucke rihnutie po 4,5 min, takze bieda. posledne dni stale pocit plnosti, vzdy mi aspon rano bolo fajn, pokym som sa nenajedla-teda som mala prazdne a hlavne ploche brucho. ale posledne dni uz aj nalacno nafuknute brucho a napriek hladu pocit plnosti.

chcela by som to riesit aj pomocou toho kurkumovo-zazvoroveho caju, no zaroven mi zistili ze mam nabeh na steatozu pecene (moj maser zaoberajuci sa tradic.cinskou med. mi uz dlho vravel ze mam nieco s pecenou), niekedy sa stane ze na nej citim tazobu (podla TCM vraj aj padanie vlasov sposobuje pecen - u zien, ladviny u muzov). lenze citala som ze na nu niesu dobre koreniny a palive jedla. tak neviem, neuskodim si tym na pecen, cim si chcem dopomoct na zaludok? hcl tablety alebo nieco nieco take si poriesim az po vikende a potrebovala by som akutne ulavit od toho nafuknuteho zaludka, je to hrozne. som hladna ale nedokazem nic zjest, mam brucho ako balon, vecer som ledva zaspala co som kvoli tomu nemohla zhlboka dychat...

Syrového zázvoru se bát nemusíte, ten vyladí skoro všechno, ale pozor, sušený již tak jednoznačně nefunguje, tam je to jak u koho. Ideální je žvýkat kus zázvoru před jídlem vycucat tu pálivou šťávu, vlákninu vyplivnout a pak se najíst. Dvojnásobné množství si dejte po jíle a uvidíte jak se stav upraví. Není to sice pro začátečníky nic příjemného, ale časem si člověk zvykne a dokonce mu to i chutná.

PříspěvekNapsal: ned říj 14, 2012 11:30 pm 

Zdravim vsetkych,

preluskala som forum, no aj tak som vedla jak ta jedla, ako si mam dat namiesat HCL.. moze mi to niekto polopate vysvetlit?
poslednu dobu som v takych stavoch, ze uz neviem co mam robit. kazdy den si davam zazvorovo kurkumovy caj - ten mi ako tak ulavi, no nikdy to nieje 100%. rano po stolici som mala vzdy splasnute brucho, no posledne tyzdne uz ani rano nieje take ruzove. najhorsie je to vecer, ked sa to za cely den nazbiera. kvoli problemom s dychanim nemozem zaspat, lebo mam stale pocit ze sa zadusim. mam tlaky na hrudi, ako by mi ju niekto stale stlacal a do brucha sa mi vobec neda nadychnut. plynatost, nafuknute brucho, niekedy bolesti nalavo pod rebrami, stala unava, no hlavne obrovsky hlad. napriek tomu ze sa citim plna, stale mam pocit ze mi nieco chyba, asi to bude tym ze sa mi potrava dobre nestravi. niekedy mi pomoze pivo - to uz ozaj musi byt pripad nudze. dnes sa mi cely den toci hlava a boli, nemam chut na nic. krkaci test- negrgla som si vobec, co hovori za vsetko.
hcl si chcem dat namiesat v lekarni, doma s tym experimentovat nechcem, no potrebujem aby mi to niekto polopate vysvetlil, coho kolko, ako... tie pomery a percenta mi nic nehovoria, matika a chemia boli vzdy mojou slabou strankou. viem ze je to tu vsade omielane, no aj tak stale neviem, aky pomer je najlepsi. dakujem vopred za radu, pripadne link a prajem pekny den \":)\"

PříspěvekNapsal: pon říj 15, 2012 1:26 pm 

Já mám HCl od Jardy. Dávám 10-20 kapek do cca půl deci vody a funguje to náramně... Teď dělám bříšku dobře, ale včera jsem zrovna trochu zhřešil a tak mi byla HCl v noci dobrá... Na nadýmání mi taky dost fungují trávicí enzymy jako Pancreolan.

PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 10:03 pm 
Administrátor
Administrátor

phoenix píše:
Zdravim vsetkych,

preluskala som forum, no aj tak som vedla jak ta jedla, ako si mam dat namiesat HCL.. moze mi to niekto polopate vysvetlit?
poslednu dobu som v takych stavoch, ze uz neviem co mam robit. kazdy den si davam zazvorovo kurkumovy caj - ten mi ako tak ulavi, no nikdy to nieje 100%. rano po stolici som mala vzdy splasnute brucho, no posledne tyzdne uz ani rano nieje take ruzove. najhorsie je to vecer, ked sa to za cely den nazbiera. kvoli problemom s dychanim nemozem zaspat, lebo mam stale pocit ze sa zadusim. mam tlaky na hrudi, ako by mi ju niekto stale stlacal a do brucha sa mi vobec neda nadychnut. plynatost, nafuknute brucho, niekedy bolesti nalavo pod rebrami, stala unava, no hlavne obrovsky hlad. napriek tomu ze sa citim plna, stale mam pocit ze mi nieco chyba, asi to bude tym ze sa mi potrava dobre nestravi. niekedy mi pomoze pivo - to uz ozaj musi byt pripad nudze. dnes sa mi cely den toci hlava a boli, nemam chut na nic. krkaci test- negrgla som si vobec, co hovori za vsetko.
hcl si chcem dat namiesat v lekarni, doma s tym experimentovat nechcem, no potrebujem aby mi to niekto polopate vysvetlil, coho kolko, ako... tie pomery a percenta mi nic nehovoria, matika a chemia boli vzdy mojou slabou strankou. viem ze je to tu vsade omielane, no aj tak stale neviem, aky pomer je najlepsi. dakujem vopred za radu, pripadne link a prajem pekny den \":)\"

Je to prostě chemická koncentrace 3,5%, tedy na jeden díl ostré kyseliny 9 dílů vody a pokud by vám to na základě tohoto zadání nechtěl nikdo namíchat, tak dejte vědět a mohu vám ji klidně poslat v tom není problém.

PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2012 9:15 pm 

Jarda píše:
Je to prostě chemická koncentrace 3,5%, tedy na jeden díl ostré kyseliny 9 dílů vody a pokud by vám to na základě tohoto zadání nechtěl nikdo namíchat, tak dejte vědět a mohu vám ji klidně poslat v tom není problém.

Velmi pekne dakujem. pozistujem nakolko budu nasi lekarnici ochotni, no myslim ze sa skor budem musiet buduci tyzden obratit na vas. naposledy na mna cumeli ako na dilera ked som chcela len bezhlinikovu sodu \":D\"
prajem pekny den \":)\"

PříspěvekNapsal: úte říj 30, 2012 9:54 pm 

stejski píše:
Díky za zajimavou informaci.

Ešte doplním info:

tento Betain som dal otestovať priateľke -> skončila hneď pri 1 tabletke, skoro to nerozdýchala...trávenie funguje ako hrom
taksito mojej mame: tu sme zatiaľ pri 6ich tabletkách -> žiadna reakcia, zdá sa, že HCL sa takmer netvorí...má problémy s trávením...

PříspěvekNapsal: stř říj 31, 2012 8:33 pm 

Dobrý den,
dělala jsem si dle zde popsaného postupu "krkací test". Nic se nedělo a po půl hodině se mi udělalo neuvěřitelně zle - na zvracení a to mi vydrželo po zbytek dopoledne. Co se to dělo?

PříspěvekNapsal: stř říj 31, 2012 9:56 pm 

bombay píše:
Ešte doplním info:

tento Betain som dal otestovať priateľke -> skončila hneď pri 1 tabletke, skoro to nerozdýchala...trávenie funguje ako hrom
taksito mojej mame: tu sme zatiaľ pri 6ich tabletkách -> žiadna reakcia, zdá sa, že HCL sa takmer netvorí...má problémy s trávením...

Diky za zajimave info.Kupujete taky Swanson?

PříspěvekNapsal: čtv lis 01, 2012 5:49 pm 

Dobry den po krkacim testu jsem nekrkla ani po hodine. Mam problemy s prdama, nevim, co driv, ci utocit na parazity anebo zaludek! Chtela jsem se zeptat na par otazek:
1. mam Betaine, HCI v jedne tablete je 324mg a pepsinu 5mg. Pisou jednu tobolku s jidlem, max vsak 3 denne. Myslim, ze jedna tobolka je malo, muzu brat s jidlem treba 2-3, 3x-4x denne, zacit silnejsi davkou a pak pomalu ubirat?
2. A jak dlouho se tak berou?
3. Nevadi, ze pri tom beru i caynne papricku(1/2 lzicky) pred kazdym jidlem a 2x denne 4 lzice nepast.jablecneho octa?

PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2012 10:04 pm 

Citace:
Diky za zajimave info.Kupujete taky Swanson?

Mám tento: http://www.swansonvitamins.com/doctors- ... s-120-caps.

Po mesiaci a pol sa mi minul a idem si kúpiť ďalšie balenia, akurát hľadám ideálny zdroj. Máš nejaký tip?
S HCL sa mi zatiaľ šaškovať nechce keď viem že toto naozaj funguje.
Vďaka.

PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2012 10:22 pm 

bombay píše:
Mám tento: http://www.swansonvitamins.com/doctors- ... s-120-caps.

Po mesiaci a pol sa mi minul a idem si kúpiť ďalšie balenia, akurát hľadám ideálny zdroj. Máš nejaký tip?
S HCL sa mi zatiaľ šaškovať nechce keď viem že toto naozaj funguje.
Vďaka.

Zdar já kupuju toď: http://www.swanson.cz/betain-hcl-120pcs-648mg

PříspěvekNapsal: ned lis 18, 2012 8:00 pm 

pane Jardo, este by ma zaujimala jedna vec. zacala som brat od vas HCl, no kedze studujem zaujimalo by ma ci si mozem zarobit do flasky vacsie mnozstvo aby som ju mala po ruke aj v skole, ci sa nepokazi alebo nieco... dakujem

PříspěvekNapsal: čtv lis 22, 2012 1:08 pm 
Administrátor
Administrátor

Kiddo píše:
Dobrý den,
dělala jsem si dle zde popsaného postupu "krkací test". Nic se nedělo a po půl hodině se mi udělalo neuvěřitelně zle - na zvracení a to mi vydrželo po zbytek dopoledne. Co se to dělo?

Tak co se přesně dělo, to nevím, já si myslím že nejspíše nervy, prostě zjištění problému někdo nese dost těžce, jinak se tam nemá co dít.

PříspěvekNapsal: čtv lis 22, 2012 1:14 pm 
Administrátor
Administrátor

Petra321 píše:
Dobry den po krkacim testu jsem nekrkla ani po hodine. Mam problemy s prdama, nevim, co driv, ci utocit na parazity anebo zaludek! Chtela jsem se zeptat na par otazek:
1. mam Betaine, HCI v jedne tablete je 324mg a pepsinu 5mg. Pisou jednu tobolku s jidlem, max vsak 3 denne. Myslim, ze jedna tobolka je malo, muzu brat s jidlem treba 2-3, 3x-4x denne, zacit silnejsi davkou a pak pomalu ubirat?
2. A jak dlouho se tak berou?
3. Nevadi, ze pri tom beru i caynne papricku(1/2 lzicky) pred kazdym jidlem a 2x denne 4 lzice nepast.jablecneho octa?

1)Berete jich tolik, kolik je třeba, to není omezeno a zásadně se jde pomalu nahoru, ne obráceně.
2)Dokud netrávíte, tedy třeba do konce života.
3)To se spíše vhodně doplňuje.

PříspěvekNapsal: čtv lis 22, 2012 1:17 pm 
Administrátor
Administrátor

phoenix píše:
pane Jardo, este by ma zaujimala jedna vec. zacala som brat od vas HCl, no kedze studujem zaujimalo by ma ci si mozem zarobit do flasky vacsie mnozstvo aby som ju mala po ruke aj v skole, ci sa nepokazi alebo nieco... dakujem

Ne v tom není problém, ta se nijak pokazit nemůže.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]