Zdravím, taky přidám svůj postřeh. Jsem případ člověka, co chce "nabrat" od nuly na vege stravě, tak uvidíme:) Před nějakým časem jsem vlivem kombinace špatný stravy, úrazu a stresu začal dost výrazně hubnout, cca deset kg dolů. Před rokem jsem přešel na veganskou stravu. Nejsem vegan, považuji se za vegetariána, nicméně čerstvej mléčnej produkt oproštěnej od pasterizace je pro mě v podstatě nesehnatelnej a vejce nejím. Maximálně jednou za čas nějakej bio kozí kefír.
Jím fazole, červenou čočku, quinou, pohanku, jáhly, cizrnu, tofu, seitan, ořechy všeho druhu, semínka, zeleninu, ovoce a šťávy z nich, špaldovou a kukuřičnou kaši, v malym množství ovesný vločky, kysaný zelí. Rozloučil jsem se s cukrem, solí (tedy pokud si vařim doma, přiznávám, že něco co si člověk koupí, prostě osolený už je a nenadělám nic), dál s lepkem, kávou, jakoukoliv chemkou v čemkoliv (nejen v potravinách a nápojích ale třeba i v drogerce) a samozřejmě i s alkoholem. Vlastně piju jen vodu bez fluóru a občas čaj. A samozřejmě dostatečně spím. Taky jsem objevil dva řekněme doplňky výživy. Je to arašídová pasta (arašídy maj z ořechů největší podíl proteinu, dobře se to jí a díky konzistenci mi to přijde jako ideální první jídlo po cvičení, najdete to v countrylifu, ale zrovna teda bohužel v tomhle produktu je přidaná mořská sůl) a tím druhým je organickej vege proteinovej drink, stačí napsat do googlu "yaoh konopný protein".
V polovině tohoto října jsem si pořídil činky a vrátil se ke cvičení. Doma mám větší motivaci (nikdy mi prostředí fitka moc nevyhovovalo). Cvičím dvakrát denně, šest dnů v týdnu, neděle je volná. Pokud porovnám současnost se cvičením na mase a spol., pozoruju nyní daleko lepší výsledky. Na váze jsem přibral sice jen něco kolem jednoho kila, ale na vzhledu svalů je to vidět daleko víc, než kdykoliv jakýkoliv moje cvičení v dobách minulých vidět bylo, což je ještě až děsivým způsobem podpořeno tím, že nemám nikde pod kůží žádnej tuk, takže se mi začaly objevovat svaly, který jsem na sobě nikdy před tím neviděl
To mě přivedlo k myšlence, že sledování růstu objemu svalů bude mít vyšší vypovídací hodnotu než sledování váhy.