Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:39 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát lis 30, 2012 10:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
zadane píše:
pv33, inženýr, sakul - díky pánové za vaše reakce.

Budu-li chtít pokračovat v diskusi, především bych se zastavil u toho eventuálního převaření. Jsem rád, že mi potvrzujete, že to půjde i takto. Nehrnu se do toho - je to práce navíc. Ale nechce se mi přisvědčit na ten příkrý odsudek "zvěrstvo mlíko ničit" takhle obecně. Při šetrném převaření se kasein koaguluje na velmi malé částečky, je to něco jiného než pasterizace (kaseinový koláč z pasterizovaného mléka se v žaludku zdržuje až 3 hodiny). A to nejcennější, co v syrovém mléku je (mléčný tuk), se převařením neničí.

Jinak k věci samé - uklidnili jste mě, že s tím problém nebude.
- Jedna varianta je pokračovat vlastně ve stejném režimu jako dosud - zpracovat všechno mléko (klidně až na týden) najednou.
Dá se o kefíru říct totéž co o jogurtu, tedy že chuťově nepoznám rozdíl mezi čerstvě právě hotovým jogurtem a tímtéž ze stejné várky, který ležel týden v lednici?
(To tam musí ležet dva týdny, aby byl kyselejší, či jak to říct, chuťově "hrubší" než je příjemné, i když ne o moc)
- Druhá varianta pak je dělat várku každý den, jak jsem to uvažoval pod dojmem zdejších diskusí. Napřed vyzkouším klidně je nechat navinout - nic jiného než kefír se z něj dělat nebude a houbě to nevadí, jak chápu z vašich rad.
- Na třetí možnost (dát jen malou houbičku a nechat ji pracovat třeba týden) si případně troufnu asi až budu zkušenější.

Zatím

Tak odpovědí se vám již dostalo docela dost a dobrých, ale k těm dotazům, rozdíl v době skladování určitě poznáte, čerstvý kefír se chová naprosto jinak než starší i z hlediska stavu stolice, první projímá a druhý staví. Dělat si várku denně je ideální, ale dost pracné a kefírky zpracují opravdu skoro každé mléko. S tou malou houbičkou to vidím jako největší problém, tam se vám může pomnožit nějaká konkurenční potvora a to je pak akorát tak dobré proti zácpě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob pro 01, 2012 1:46 am 
Offline

Registrován: čtv úno 09, 2012 7:29 pm
Příspěvky: 73
Díky všem za reakce ještě jednou. Jdu do toho.
Ozvěte se mi prosím někdo do SZ, kdo byste mohli poslat násadu poštou (náklady samozřejmě zaplatím, nejradši převodem do banky). Děkuju předem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 12:37 am 
Offline

Registrován: ned úno 05, 2012 8:36 pm
Příspěvky: 10
Zdravím,

nějaký čas používám kefírovou houbu, která by měla být tibetská. Všude čtu, že se má podobat trochu květáku ale já tam vidím mnoho kusů, které vypadají spíše jako domácí nudle - některé dlouhé více než 2 cm. Je to správně a nebo mám něco jiného ?

Ještě dotazy:
- proč by se mělo pití kefíru přerušit po 20 dnech na týden, jak se někde píše ?
- mohu do kefíru rozmixovat i česnek, ačkoliv se říká, že česnek ničí různé potvory, kterých je v kefíru mnoho ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 26, 2012 10:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Jaromir píše:
Zdravím,

nějaký čas používám kefírovou houbu, která by měla být tibetská. Všude čtu, že se má podobat trochu květáku ale já tam vidím mnoho kusů, které vypadají spíše jako domácí nudle - některé dlouhé více než 2 cm. Je to správně a nebo mám něco jiného ?

Ještě dotazy:
- proč by se mělo pití kefíru přerušit po 20 dnech na týden, jak se někde píše ?
- mohu do kefíru rozmixovat i česnek, ačkoliv se říká, že česnek ničí různé potvory, kterých je v kefíru mnoho ?

Tak někdy se vytvaruje divně, ale normálně vypadá jako květák. Pokud vám výsledný produkt dělá "mramor" na skle, není problém a je patrně dobrá. Přerušovat nic nemusíte, spíše jde o náhodné užívání, aby si organizmus nezvykl na pravidelnou dávku. Česnek sice toho likviduje docela dost, ale ani v tom bych problém nehledal, něco určitě přežije a chuť je pak výborná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 9:38 pm 
Offline

Registrován: čtv led 26, 2012 12:58 pm
Příspěvky: 45
Bydliště: Polička
pv33 píše:
Neni problem na konecne metra na Zlicine, Pavel

Ahooj děkuju za nabídku kefirovou houbičku už mám. Mám jí hodně mohu ji zaslat piště do zpráv lidičkové \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob led 12, 2013 11:20 pm 
Offline

Registrován: čtv led 26, 2012 12:58 pm
Příspěvky: 45
Bydliště: Polička
Je vhodné sníst kousek kefírové houby? Je to k něčemu dobré? \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 11:28 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Honzek píše:
Je vhodné sníst kousek kefírové houby? Je to k něčemu dobré? \":wink:\"

Houby bez obav konzumujte, nemůže vám to uškodit spíše naopak - je to koncedntrované probiotikum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned led 13, 2013 11:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Honzek píše:
Je vhodné sníst kousek kefírové houby? Je to k něčemu dobré? \":wink:\"

Jak píše člen sakul žádný problém, ale důkladně rozkousat, aby se potenciál využil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon úno 11, 2013 9:38 pm 
Offline

Registrován: čtv led 26, 2012 12:58 pm
Příspěvky: 45
Bydliště: Polička
Honzek píše:
Ahooj děkuju za nabídku kefirovou houbičku už mám. Mám jí hodně mohu ji zaslat piště do zpráv lidičkové \":-)\"

dobrý večer houbičky mám málo věštšina je rozdaná


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv úno 28, 2013 12:30 am 
Offline

Registrován: pát led 25, 2013 2:06 pm
Příspěvky: 10
Zdravim ,
rad bych poprosil o tibetskou houbu , pokud by se mohl nekdo podelit...
pohybuji se v severomoravskem kraji nebo od 12.03. budu na mesic v Praze
predem dekuji

David


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv úno 28, 2013 12:34 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
DavidKrakow píše:
Zdravim ,
rad bych poprosil o tibetskou houbu , pokud by se mohl nekdo podelit...
pohybuji se v severomoravskem kraji nebo od 12.03. budu na mesic v Praze
predem dekuji

David

Praha Zlicin neni problem

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 11:10 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Vcera som robila domaci jogur v dvoch 7dl poharoch, dnes rano po otvoreni som vsak zistila, ze na povrchu je nieco, co vyzera akoby biela plesen, ale nie som si ista, je to mozne, ze mi to na druhy den po vyrobe splesnivelo, alebo su to nejake kyslomliecne kultury? ako je to mozne overit?
Dakujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř bře 06, 2013 11:43 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
ovekyska píše:
Vcera som robila domaci jogur v dvoch 7dl poharoch, dnes rano po otvoreni som vsak zistila, ze na povrchu je nieco, co vyzera akoby biela plesen, ale nie som si ista, je to mozne, ze mi to na druhy den po vyrobe splesnivelo, alebo su to nejake kyslomliecne kultury? ako je to mozne overit?
Dakujem.

Myslím si, že to budou ty mléčné kultury - dělá se mi to i na kefíru když ho nemíchám, piju to přes rok a žiju \":D\" - bez problémů:) .

_________________
Příroda má vždy pravdu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv bře 07, 2013 9:16 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
prokera píše:
Myslím si, že to budou ty mléčné kultury - dělá se mi to i na kefíru když ho nemíchám, piju to přes rok a žiju \":D\" - bez problémů:) .

dakujem. ja si to tiez myslim, ale moje domnienky su len moje domnienky, aj som sa snazila nieco vygooglit, ale nenasla som nic o tomto probleme.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv bře 07, 2013 11:06 pm 
Offline

Registrován: úte úno 12, 2013 11:43 am
Příspěvky: 3
může někdo darovat kefírovou houbu v ostravě?
jestli se někdo najde prosím do sz.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz