Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 9:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 199  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte pro 04, 2012 2:11 am 

mdavid626 píše:

Nevím, kolik (denně) se toho chystáte brát. Ale jednu radu, pro všechny. Déčko má vysokou a bezproblémovou dobu uchování a využití v organismu. Medicinská literatura dokonce uvádí suplementaci 100 tis jednotek jedenkrát za dva měsíce. Toho lze s výhodou využít, koupit silnější preparát a užívat občas (např. 10 tis 2x týdně). Vyjde to levněji.

PříspěvekNapsal: úte pro 04, 2012 2:37 am 

tahle otazka me zajimala take.Nasel jsem myslim dost velkou davku jako jednorazovku a zajima me na jak dlouho se muze toto mnozstvi uchovat v tele.Jestli se tedy ridit vasi radou melo by to stacit na 3 mesice ze? http://www.zentiva.cz/our-products/page ... temId=1401

PříspěvekNapsal: úte pro 04, 2012 5:02 pm 

Tolar píše:
tahle otazka me zajimala take.Nasel jsem myslim dost velkou davku jako jednorazovku a zajima me na jak dlouho se muze toto mnozstvi uchovat v tele.Jestli se tedy ridit vasi radou melo by to stacit na 3 mesice ze? http://www.zentiva.cz/our-products/page ... temId=1401

To by kupecky počítáno rozhodně mělo na čtvrt roku stačit. O uchování a využití bych obavy neměl, ale bezpečnost ani vhodnost takto velké dávky posoudit neumím. Já jsem četl jen to co jsem už citoval - že 100 tis medicína rutinně používá. Ovšem v případech prokázaného nedostatku. Jak se to bude chovat jako suplementace za účelem zvýšení nějakého mírně deficitního stavu, to si netroufnu říct. Viz též na konci příspěvku.
Cenu netuším a je otázka, zda to opravdu bude oproti mnou preferované variantě výhodnější. 10 tis např. koupené u Swansonu mi vychází na 6 dolarů / člověk / rok (když uvážím, že v nejvyšším létě se nebere, takže cca 45 týdnů ročně ).
Další věc je, že ten slovenský je D2. Dlouho se říkalo, že D3 je nejúčinnější. Existují ale i práce, které staví D2 na stejnou úroveň. To taky rozhodnout neumím.

A ještě jedna poznámka pro všechny. Rozhodně bych při suplemetaci déčka byl opatrný s jakýmkoliv cíleným nacpáváním se vápníkem. Sám věřím že vápník není vůbec zapotřebí dodávat, že nejlepší startegie je průměrný přívod potravinový + dostatek vit. D. Upozorňuji také na už dříve publikovanmý ale zřídka citovaný fakt (zvláště zajímavý pro zastánce teorie, že prehistorická strava by nám měla být vodítkem), že v rozboru paleonálezů byl zjištěn poměr Ca : Mg 1:1, což zpochybňuje po desítky let ustálené tvrzení, že ideální poměr je 2:1.
Dále bych upozornil na fakt, který se medici na FVL učí taky už desítky let, dosud nebyl zpochybněn a přesto jej alternativní medicíny ignorují: Ca a Mg mají v tenkém střevě společné receptory, které při společné suplementaci (tedy větším než potravinovým množstvím) přednostně obsadí Ca. (Toto fórum jsem nestačil přečíst celé, ale zatím jsem to tady taky neviděl.) Podle toho je společné užívání pro příjem Mg až kontraproduktivní. A vysoká hladina D by pravděpodobně mohla problém ještě zhoršit.

PříspěvekNapsal: stř pro 05, 2012 3:09 am 

Diky za vas nazor ja bych s tim vapnikem souhlasil a hlavne by melo byt voditko testy jak si telo s vitaminama a mineralama vlastne vede,coz tu dobre popisuje Jarda..Za druhe je to déčko na predpis coz potvrzuje predem dane testy ktere k doktorovi zanesete..Myslim,ze o tom dobre premyslite diky a s pozdravem Tolar

PříspěvekNapsal: pon pro 17, 2012 12:03 am 

začal jsem pouzivat kyselinu askorbovou vit C do ovocné nebo zeleninové stavy

podle članku http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi ... minu-c.htm je dobré pridávat k tomuto sodu na neutralizaci kyselin

koupil jsem si v dm Zasaditou směs-Basen-Pulver
¨
Laktóza (79%), citrát vápenatý, citronan hořečnatý, citran draselný, citronan sodný, uvolňující činidlo oxid křemičitý, oxid křemičitý, železo-II-laktát, zinek citrát. Mangan glukonát, citrát měďnatý, chrom-III, chlorid sodný molybdenan sodný seleničitan

http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de ... ulver.html

lze i toto pouzívat misto samotné sody?na tu neutralizaci a také se drzet pulku sody co vitaminu c?
u této směsi se mě to zdá docela malo kdyz vyrobce dopoucuje lzici

hcl do teto kombinace asi nemíchat a užívat samostaně ,že?
diky moc za rady!!!

PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 2:41 pm 
Administrátor
Administrátor

mdavid626 píše:
Dobry den,

ja mam vitamin E od Swansonu:
Natural Vitamin E - alfa tokoferol - 400 IU
Vitamin E - mixed tokoferols: alfa + beta, delta, gamma tokoferol. - 400 IU

Teda prvych 15 dni rano + vecer: natural + mixed = 2x 400+400 a potom len rano 1x 400+400?

Ano.

PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 2:43 pm 
Administrátor
Administrátor

Jara píše:
Zdravím, víte někdo prosím vás, kde sehnat, koupit kvalitní vitamin D3?

Tento odkaz kvalitní bude, ale má vysokou cenu.

http://shop.osud.cz/osud/eshop/0/0/5/31 ... 3-5-000-IU

Díky.

Pokud levně, tak pouze v zahraničí, zde se za rozumné peníze nesežene.

PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 3:14 pm 
Administrátor
Administrátor

Tolar píše:

No zaprvé je to na předpis, což je dost velký problém a pak dodávat takto silný přípravek bez znalosti konkrétního stavu déčka v těle vidím jako hodně riskantní, protože není zase tak velký problém ho předávkovat. Dobře vám to píše člen zadane a já osobně bych si došel do laborky Synlab, kde vám ho udělají naprosto bez keců za pevnou cenu 450,-Kč a pak víte jak s tím výsledkem zacházet. Na podstav kolem 30-50 nmol/litr vám stačí nacpat do těla 20000-40000 I.U. denně v průběhu tří a čtyř týdnů, tedy zhruba až jedno celé balení pilulek s obsahem 250 ks o síle 5000 I.U., čili maximálně 1250000 I.U. Dostanete se tím na cca 150-250 nmol/l, což je zhruba v normě a do 300 nmol/l určitě nenastává žádný problém. Průběžnou kontrolu doporučuji po těch třech až čtyřech týdnech braní déčka, stav doplňování je opravdu nutné sledovat. Poločas rozpadu tohoto vitamínu v těle je cca 180 dní a tedy lze počítat, že minimálně na polovině dosažené hodnoty se budete pohybovat i po půl roce bez jakékoliv další dodávky tohoto vitamínu. Servisní prohlídku vidím jako velice dobré absolvovat minimálně jednou ročně a ideálně tak začátkem roku, kdy je zásoba v těle již snížena, víte že do slunečných dnů ještě dost zbývá a suplementace se tedy vyplatí. Já sám si tuto servisní prohlídku dělám minimálně dvakrát ročně, ale jsem již starší model u kterých to vidím vhodnější.

PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 3:23 pm 
Administrátor
Administrátor

HARMON3K píše:
začal jsem pouzivat kyselinu askorbovou vit C do ovocné nebo zeleninové stavy

podle članku http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi ... minu-c.htm je dobré pridávat k tomuto sodu na neutralizaci kyselin

koupil jsem si v dm Zasaditou směs-Basen-Pulver
¨
Laktóza (79%), citrát vápenatý, citronan hořečnatý, citran draselný, citronan sodný, uvolňující činidlo oxid křemičitý, oxid křemičitý, železo-II-laktát, zinek citrát. Mangan glukonát, citrát měďnatý, chrom-III, chlorid sodný molybdenan sodný seleničitan

http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de ... ulver.html

lze i toto pouzívat misto samotné sody?na tu neutralizaci a také se drzet pulku sody co vitaminu c?
u této směsi se mě to zdá docela malo kdyz vyrobce dopoucuje lzici

hcl do teto kombinace asi nemíchat a užívat samostaně ,že?
diky moc za rady!!!

Tak na to nedovedu s jistotou odpovědět, nikdy jsem to nezkoušel, ale asi to bude makat jinak. V té směsi vůbec soda není a pak se zřejmě nedostaví bouřlivé šumění, které je známkou přeměny céčka do neutrální formy. Jinak, jako odkyselovač a remineralizátor asi dobrý, ale ani to vyzkoušené nemám.

PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2012 3:22 pm 

Dobrý den pane Jardo, mám na vás pár dotazů. Snažil jsem se podobný případ zde najít, abych se neptal na něco, co už tady padlo. Je mi 25 let. Asi před čtyřmi až pěti měsící se u mě objevila vyrážka na obličeji (hlavně na čele). Podle MUDr. seboroická dermatida řekla, že to nic není atd... nicméně to nevyléčila až po čase se mi to podařilo potlačit. Nicméně jsem se začal pídit, z čeho to je. Protože pokud se o to nestarám opět se to objeví. Na netu jsem se dočetl, že se toto objevuje při velkém stresu nebo nemoci, která oslabí imunitu. Pátral jsem dál... jelikož nejsem zcela obeznámený se vším ve výživě a hodně jsem sportoval. Užíval jsem sem tam i nějaké doplňky. Přiznávám, že jsem to blbec, že jsem to užíval aniž bych se více s výživou obeznámil. Tak poslední rok jsem užival opravdu neuváženě. Například dlouhodobě jsem užíval zinek nejdříve kolem 75 mg za den poté i asi dva měsíce 300 mg (protože jsem se cítil lépe) a pak zase jen 75 - 100 mg (poté co se u mě objevili problémy, ale to čistě náhodně jsem tyto dávky snížil, né z nějakého důvodu). Po celou tuto dobu jsem užíval i vitamín C cca 2g denně. Nicméně právě v době kdy jsem užíval již zmíněných 300 mg denně tak se objevila tato vyrážka nutno poznamenat, že jsem takto v těchto dávkách dostal na šest dnů ATB kvůli klíštěti na boreliózu a zrovna v tom období prožíval opravdu velký stres, že mě bolely i vlasy na hlavě a vůbec jsem nespal. No a pak se objevila tato vyrážka a začali mne svědět nohy (lýtka, tak moc, že jsem měl tendenci je rozdrapat až do krve) dlouhou dobu mi trvalo než jsem se dopracoval k tomu, že mi zřejmě chybí železo a přestal jsem uživat zinek až před asi třemi týdny. Byl jsem na jaterních testech i na imunologii, ale tam nic neobjevili, já sám je na nic neupozorňoval "myslím s tím zinkem atd", protože mi to samotnému ještě v té době kdy jsem byl na testech nedocházelo. Také se mi výrazně zhoršila v této době alergie, která do té doby byla téměř neznatelná. Například při kontaktu s prachem je to opravdu silná reakce a předtím na tom sámém místě mi to téměř nevadilo. Také jsem užíval, ale to už půl roku neužívám glutamin v dávce 2 - 6g denně. Rád bych slyšel váš názor případně, jak to řešit? Snad jsem to popsal dostatečně. Snažím se jíst dostatek zeleniny i ovoce, ale jinak jím i maso, mouku atd... alergii na potraviny nemám. Bohužel se všemi starostmi atd... jsem asi před šesti měsíci přestal i s tím sportem jen občas něco podniknu, ale nic pravidleného, jako předtím. Viděl bych jako největší problém s tím zinkem, protože jsem měl i poruchy s trávením, se spánkem a se stresem. Zhubl jsem asi 10 kg za poslední čtyři měsíce, ale to bude asi taky z toho stresu. Tak nějak nevím co s tím, rád bych se zbavil té vyrážky, stresu a zase se dal do normálu. Nyní vážím 77 kg. Měď jsem neužíval vůbec. Jen jsem brával pangamin v kterém je měď ale to ještě dlouho před těmito problémy. Teď vážně nevím v čem je problém... v kvasinkách? V rozhozené krvetvorbě z toho oslabená imunita? Úspěšně jsem absolvoval i očistu střev podle vás Sankhapraksalana, zhruba před dvěma měsíci. Nyní uživám jen vitamín C v dávce 1,5 - 2g, železo 15 mg, melasu + citron a jedlou sodu rozmíchanou ve vodě 1x až 2x za den, laktobacily 1 tobolku denně. Po vysazení toho zinku a užívání železa ustalo svědění kůže. Vyrážka zatím vypadá, že se nezlepšuje. Uvědomuju si, že výsledek není hned a že v tom mám trochu guláš a že vy nejste vševědoucí a neřeknete mi přesně, co potřebuju. Přesto budu vděčný i za drobnou radu nebo nápad na řešení. Určitě to bude lepší než rada lékaře..."kupte si tuhle a tamtu mast za tisícovku a možná to pomůže" za prvé je to dost drahé a z 90% pravděpodobností i vůbec neúčinné řešení....

PříspěvekNapsal: stř pro 26, 2012 10:03 pm 
Administrátor
Administrátor

VadyVady píše:
Dobrý den pane Jardo, mám na vás pár dotazů. Snažil jsem se podobný případ zde najít, abych se neptal na něco, co už tady padlo. Je mi 25 let. Asi před čtyřmi až pěti měsící se u mě objevila vyrážka na obličeji (hlavně na čele). Podle MUDr. seboroická dermatida řekla, že to nic není atd... nicméně to nevyléčila až po čase se mi to podařilo potlačit. Nicméně jsem se začal pídit, z čeho to je. Protože pokud se o to nestarám opět se to objeví. Na netu jsem se dočetl, že se toto objevuje při velkém stresu nebo nemoci, která oslabí imunitu. Pátral jsem dál... jelikož nejsem zcela obeznámený se vším ve výživě a hodně jsem sportoval. Užíval jsem sem tam i nějaké doplňky. Přiznávám, že jsem to blbec, že jsem to užíval aniž bych se více s výživou obeznámil. Tak poslední rok jsem užival opravdu neuváženě. Například dlouhodobě jsem užíval zinek nejdříve kolem 75 mg za den poté i asi dva měsíce 300 mg (protože jsem se cítil lépe) a pak zase jen 75 - 100 mg (poté co se u mě objevili problémy, ale to čistě náhodně jsem tyto dávky snížil, né z nějakého důvodu). Po celou tuto dobu jsem užíval i vitamín C cca 2g denně. Nicméně právě v době kdy jsem užíval již zmíněných 300 mg denně tak se objevila tato vyrážka nutno poznamenat, že jsem takto v těchto dávkách dostal na šest dnů ATB kvůli klíštěti na boreliózu a zrovna v tom období prožíval opravdu velký stres, že mě bolely i vlasy na hlavě a vůbec jsem nespal. No a pak se objevila tato vyrážka a začali mne svědět nohy (lýtka, tak moc, že jsem měl tendenci je rozdrapat až do krve) dlouhou dobu mi trvalo než jsem se dopracoval k tomu, že mi zřejmě chybí železo a přestal jsem uživat zinek až před asi třemi týdny. Byl jsem na jaterních testech i na imunologii, ale tam nic neobjevili, já sám je na nic neupozorňoval "myslím s tím zinkem atd", protože mi to samotnému ještě v té době kdy jsem byl na testech nedocházelo. Také se mi výrazně zhoršila v této době alergie, která do té doby byla téměř neznatelná. Například při kontaktu s prachem je to opravdu silná reakce a předtím na tom sámém místě mi to téměř nevadilo. Také jsem užíval, ale to už půl roku neužívám glutamin v dávce 2 - 6g denně. Rád bych slyšel váš názor případně, jak to řešit? Snad jsem to popsal dostatečně. Snažím se jíst dostatek zeleniny i ovoce, ale jinak jím i maso, mouku atd... alergii na potraviny nemám. Bohužel se všemi starostmi atd... jsem asi před šesti měsíci přestal i s tím sportem jen občas něco podniknu, ale nic pravidleného, jako předtím. Viděl bych jako největší problém s tím zinkem, protože jsem měl i poruchy s trávením, se spánkem a se stresem. Zhubl jsem asi 10 kg za poslední čtyři měsíce, ale to bude asi taky z toho stresu. Tak nějak nevím co s tím, rád bych se zbavil té vyrážky, stresu a zase se dal do normálu. Nyní vážím 77 kg. Měď jsem neužíval vůbec. Jen jsem brával pangamin v kterém je měď ale to ještě dlouho před těmito problémy. Teď vážně nevím v čem je problém... v kvasinkách? V rozhozené krvetvorbě z toho oslabená imunita? Úspěšně jsem absolvoval i očistu střev podle vás Sankhapraksalana, zhruba před dvěma měsíci. Nyní uživám jen vitamín C v dávce 1,5 - 2g, železo 15 mg, melasu + citron a jedlou sodu rozmíchanou ve vodě 1x až 2x za den, laktobacily 1 tobolku denně. Po vysazení toho zinku a užívání železa ustalo svědění kůže. Vyrážka zatím vypadá, že se nezlepšuje. Uvědomuju si, že výsledek není hned a že v tom mám trochu guláš a že vy nejste vševědoucí a neřeknete mi přesně, co potřebuju. Přesto budu vděčný i za drobnou radu nebo nápad na řešení. Určitě to bude lepší než rada lékaře..."kupte si tuhle a tamtu mast za tisícovku a možná to pomůže" za prvé je to dost drahé a z 90% pravděpodobností i vůbec neúčinné řešení....

Tak nevím kolikrát jsem zde již psal, že problém na pokožce se musí řešit od střeva a ne patláním nějakého svinstva na kůži. Zinek by nic komplikovat neměl, ale ta dávka nebyla zrovna nízká a jde tedy o dobu po kterou jste tu vysokou dávku bral. Patrně nejednodušší je dojít si do laborky a nechat si vyšetřit zinek a měď, což stojí cca 200,-Kč u Synlabu a víte na čem jste, já si myslím, že zde problém nebude. Spíše ho vidím ve stresech a snížené tvorbě HCl v žaludku, což má katastrofální vliv na činnost střeva a to zase na pokožku, udělejte si krkací test a uvidíte.

PříspěvekNapsal: čtv pro 27, 2012 7:42 pm 

Díky za odpověď a za radu. Ten zinek na dávce 300 mg jsem držel dva a půl až tři měsíce. Problém byl asi také v tom, že jsem ho bral po jídle v několika dávkách přes celý den. Takže se to asi trochu tlouklo se vstřebáváním ostatních prvků, které jsou s touto živinou v nějakém vztahu. Zkusím si zajít na ten zinek a měď a pak se uvidí... díky za doporučení... ten stres asi také dokáže udělat své...

PříspěvekNapsal: sob pro 29, 2012 9:28 pm 
Administrátor
Administrátor

VadyVady píše:
Díky za odpověď a za radu. Ten zinek na dávce 300 mg jsem držel dva a půl až tři měsíce. Problém byl asi také v tom, že jsem ho bral po jídle v několika dávkách přes celý den. Takže se to asi trochu tlouklo se vstřebáváním ostatních prvků, které jsou s touto živinou v nějakém vztahu. Zkusím si zajít na ten zinek a měď a pak se uvidí... díky za doporučení... ten stres asi také dokáže udělat své...

Tak stres je problém číslo jedna, vypíná tvorbu HCl, a na tom stojí prakticky všechno.

PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 8:34 pm 

Dobry den,

mam od Vas koloidne striebro. Ake je preventivne davkovanie?

Dakujem!

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 8:34 pm 
Administrátor
Administrátor

mdavid626 píše:
Dobry den,

mam od Vas koloidne striebro. Ake je preventivne davkovanie?

Dakujem!

Měla by stačit kávová lžička do úst, prožbluchovat v puse cca 3-5 minut a pak spolknout. Lžička musí být skleněná, nebo plastová, to je docela důležité, každopádně ne kovová.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 199  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]