Pavlína píše:
Dobrý den pane Jaroslave.
Moje matka mi přinesla článek v časopise o účincích sody bicarbony s javorovým sirupem (svařeno na 42°C) a užívat denně lžičku pro vyčištění těla. Procházela jsem si tady různá vlákna, ale takové užívání jsem nenašla. Nevím, jestli tento způsob je pro zakyseleného člověka nějakým přínosem. Snažím se čistit tělo vhodnou stravou - převážně syrovou, hodně zelených smoothie, ráno na lačno piju na klouby MSM s citrónovou šťávou a snažím se být co nejvíc na vzduchu a chodím plavat do venkovního bazénu.
Nevím, jestli bych měla tu sodu užívat tak jak je výše popsáno. Jsem sice zakyselená stále dost, ale zlepšuji se, cítím to na sobě, nechci nic hnát silou. Mám sice špatně funkční lymfatický systém, ale speciálními masážemi 1x týdně 2 -3 hodiny, plaváním a stravou jsem ho opravdu hodně zlepšila. Byla jsem celá zatvrdlá, boulovatá, teď už je tělo měkké a opravdu cítím velikou úlevu. Moje matka by ráda, aby šlo všechno nejlépe hned... Jenže já vím, že takové překotné "hurá akce" mají spíše opačný účinek.
A taková věc jako je zanešená lymfa není záležitostí chvilky. Zkoušela jsem dříve všechno možné, včetně půstů, které mi sice pomohly, ale po přechodu na vařené se postupně vše vrátilo. Tento způsob stravování a života jsem si už zaběhla (někdy mám výpadek, ale i tak jsem spokojená). K vařenému v běžných denních dávkách bych se už nikdy nevrátila.
Myslíte si, že bych sodu bicarbonu měla zařadit? Moc děkuji za Váš pohled.
Tak ono to funguje, nicméně já raději používám místní dostupné prostředky, které doporučuji, tedy melasa, soda a citrónová šťáva od každého lžička, zalít vodou, zamíchat a vypít. Uvedený postup je prakticky stejný jako ten co uvádíte vy, tak si vyberte a užívat ji klidně můžete, pouze si měřte pH moče ono není dobré ani nízké ani vysoké pH, zabít vás můžou obě.