Haban píše:
Přejít čistě jen na syrovou neupravenou stravu, popřípadě časem k brethariánství, ale nejdůležitější je ted pro mě půst.
A abych se dostal k tomu, proč to píšu. Mám otázku ohledně destilované vody v období půstu. Je rozdíl mezi destilovanou vodou, která se dá běžně koupit do automobilů nebo přístrojů atd. a destlovanou vodou, která by se měla pít v období půstu? A k tomu navazující otázka, pokud by v tom byl rozdíl, tak kde se dá koupit vhodná destilka?
Děkuji za odpověď.
Ááá, na obzoru další vitarián, vítejte do
našich řad :)
a až budete seriozně koketovat s breathariánstvím, dejte vědět, to už budete třetí, uděláme sraz
Mezi destilkou do auta a tou vhodnou pro půst podle mne rozdíl není - ale pozor, to platí v okamžiku, kdy destilka vytéká z destilátoru (v případě destilace) nebo filtru (v případě osmózy). V tom okamžiku ji považuji za vhodnou pro auto i pro pití... jenže to se k ní ale nedostanete, to je voda ještě stále kdesi u výrobce. Problém nastává vzápětí - vodu slévají do plastových nádob a od toho okamžiku ta hladová voda okamžitě přijímá chemická rezidua z plastu nádoby, takže se z ní zakrátko stává voda sice čistá, ale pro pití zcela nevhodná (proto ten nápis "Nevhodná pro potravinářské účely" na obalu). Kdyby ji slévali do něčeho inertního (nejlíp asi do skla), pak by rozdíl nebyl ani později na prodejně, kde vodu kupujete. To ale, jak jsem popsal, neplatí, tudíž tu technickou destilku pro auta skutečně nepijte.
Vhodnou vodu koupíte v lékárně (neříkejte na co, protože Vás budou varovat, že můžete umřít - moje osobní zkušenost), ale třeba já platil nějakých 70 Kč za litr, takže jsem velmi rychle dospěl ke
koupi osmózy do bytu, což považuji za bezva řešení
hydratace organismu.