Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 3:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 9:55 pm 

TommyLee píše:
ja mam literatury nactene dost, cetl jsem cingrose, malachova, partykovou, pust.cz, armstronga to myslim docela staci, me spis zajima, jestli ma nekdo zkusenosti s pustama pri vitiligu a urinoterapii, ja se snazim nedelat nic o cem bych nemel info aspon teoreticke, nicmene ted uz hladoveni delam, momentalne druhy den a chtel bych jit na 10 dni, jeste nejsem uplne psychicky pripraveny na vice dni, to bych chtel absolvovat az po zkusenostech, nejsem zase zadne kamikadze, ale kazdopadne diky za snahu

ááále, nebojte se udělat něco, o čem nemáte konkrétnější info. já třeba s oblibou sám na sobě zkouším věci jak předem někde vyčtené, tak i dle svého rozumu. ptáte se tu na zkušenosti, ale to je bohužel věc, která často předat nejde a u půstu obzvlášť. každý jsme jiný a právě při půstování toto platí trojnásob. na půst reaguje každé tělo jinak, je mnoho faktorů.
můj názor - půstem byste ve Vašem stavu určitě neměl nic pokazit, v pohodě. při léčbě vitiliga bych bral půst přímo jako vhodný. pokud jde o urinu, tam pozor, urina účinky půstu zesiluje. osobně urinu využívám velmi rád (jako vitarián ji mám vyloženě velmi chutnou).
v případě jakýchkoliv pochybností písněte Pavlovi (admin http://www.pust.cz a skutečný půstový guru), odpovídá rád, ochotně a velmi často i promptně - mám s jeho ochotou i informacemi skvělou zkušenost.
ať se Vám aktuální půst vydaří a hlavně si nepokažte to nelehké období těsně po půstu - návratovku

PříspěvekNapsal: úte led 08, 2013 10:12 pm 

Dělal někdo nízkosacharidovou návratovku ? Chystám se na 14-21 denní půst(uvidím jak to půjde) a tu vysokosacharidovou návratovku která se doporučuje bych asi nevydržel, kolísání cukru u mě způsobuje vlčí hlad, snáz dodržím hladovku než klasickou návratovku. První 3 dny napařenou zeleninu, pak třeba syrovou, ale co dál ? Co třeba rybí tuk, syrový žloutek, trochu mléka, másla, atd ?
Zatím jsem zkoušel půsty 2-3 dny a jeden pětidenní. Po tak krátkých půstech nemusí být návratovka, tak jsem začal jíst normálně(třeba 2 rohlíky s vaječným salátem k snídani a k obědu už maso). Asi 2-3 hodiny po prvním jídle po půstu jsem měl vždy průjem(jen jeden a nebyl nijak nepříjemný) a pak už vše normálně.
Když se někde píše o problémech při návratovce, jak ty problémy poznám ? To jsem se nikde nedočetl, jsou to třeba bolesti břicha nebo jak poznám že je to nevhodná strava ?
Půst chci zkusit kvůli hubnutí(mám 185cm a asi 140 kg), ale třeba mi upraví i drobné problémy, např. trochu zvýšený tlak(měl jsem až 140/90, léky na něj neberu).
A nějaký tip na lékárnu v Praze kde mají destilovanou vodu ?

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 8:06 am 

Kachně píše:
Po tak krátkých půstech nemusí být návratovka, tak jsem začal jíst normálně(třeba 2 rohlíky s vaječným salátem k snídani a k obědu už maso). Asi 2-3 hodiny po prvním jídle po půstu jsem měl vždy průjem(jen jeden a nebyl nijak nepříjemný) a pak už vše normálně.

\":shock:\" To mi přijde i po krátkém půstu docela brutální jídelníček. Nejspíš se tím i naruší celý půstovací efekt, který by jinak ještě dobíhal, kdyby strava byla aspoň první den, dva rostlinná \":|\" .....

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 9:32 am 

prokera píše:
\":shock:\" To mi přijde i po krátkém půstu docela brutální jídelníček. Nejspíš se tím i naruší celý půstovací efekt, který by jinak ještě dobíhal, kdyby strava byla aspoň první den, dva rostlinná \":|\" .....

souhlasím..
a rohlik s vaječnym salátem neni normalní ani mimo pust natož po půstu i kdyby šlo o 3 denni nebo 36 hodin.

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 10:08 am 

Kachně píše:
Dělal někdo nízkosacharidovou návratovku ? Chystám se na 14-21 denní půst(uvidím jak to půjde) a tu vysokosacharidovou návratovku která se doporučuje bych asi nevydržel, kolísání cukru u mě způsobuje vlčí hlad, snáz dodržím hladovku než klasickou návratovku. První 3 dny napařenou zeleninu, pak třeba syrovou, ale co dál ? Co třeba rybí tuk, syrový žloutek, trochu mléka, másla, atd ?
Zatím jsem zkoušel půsty 2-3 dny a jeden pětidenní. Po tak krátkých půstech nemusí být návratovka, tak jsem začal jíst normálně(třeba 2 rohlíky s vaječným salátem k snídani a k obědu už maso). Asi 2-3 hodiny po prvním jídle po půstu jsem měl vždy průjem(jen jeden a nebyl nijak nepříjemný) a pak už vše normálně.
Když se někde píše o problémech při návratovce, jak ty problémy poznám ? To jsem se nikde nedočetl, jsou to třeba bolesti břicha nebo jak poznám že je to nevhodná strava ?
Půst chci zkusit kvůli hubnutí(mám 185cm a asi 140 kg), ale třeba mi upraví i drobné problémy, např. trochu zvýšený tlak(měl jsem až 140/90, léky na něj neberu).
A nějaký tip na lékárnu v Praze kde mají destilovanou vodu ?

Já a jeden kněz:-) byl u Krause v televizi, jméno si nevzpomenu, první jídlo, které si po půstu (40 denním) udělal byla polívka ze slepice. Tak jako ty to bude mít většina lidí, když po půstu budeš jíst např. bílou
rýži nebo banán, brutálně ti vyskočí inzulín a nebude boha, abys udržel chutě a hlad na uzdě... sežereš všechno co bude v dosahu...

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 12:33 pm 

dobrý den, je AQUA PURIFICATA to samé jako destilovaná voda?

To Jindra: Vy jste používal při dlouhém půstu vodu z reverzní o.?

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 8:03 pm 

Vševěd píše:
Já a jeden kněz:-) byl u Krause v televizi, jméno si nevzpomenu, první jídlo, které si po půstu (40 denním) udělal byla polívka ze slepice. Tak jako ty to bude mít většina lidí, když po půstu budeš jíst např. bílou
rýži nebo banán, brutálně ti vyskočí inzulín a nebude boha, abys udržel chutě a hlad na uzdě... sežereš všechno co bude v dosahu...

Ten vývar ze slepice je dobrý nápad, to udělám. Teda bez soli a použiju z vývaru jen vodu bez pevných částí.
Ještě nějaké tipy ? Zkusil jsem syrové žloutky rozmíchat v mlíku a dá se to pít.

PříspěvekNapsal: stř led 09, 2013 10:13 pm 
Administrátor
Administrátor

Kachně píše:
Ten vývar ze slepice je dobrý nápad, to udělám. Teda bez soli a použiju z vývaru jen vodu bez pevných částí.
Ještě nějaké tipy ? Zkusil jsem syrové žloutky rozmíchat v mlíku a dá se to pít.

No nevím, mě se tyto speciality nejeví jako zrovna ideální řešení.

PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 12:20 am 

Kachně píše:

No hlavně po delším půstu se prostě nesmí jíst aspoň 5 dní žádný tuk a koncentrované bílkoviny. Tedy nízkosacharidová návratovka určitě jde - ale na zelenině.

PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 7:47 pm 

Kachně píše:

Dobry den,

pokud to myslite opravdu vazne s tim vyvarem po pustu, tak preji hodne stesti, aby se Vam nic nestalo.

Mohu jen doporucit "klasiku navratu"- 3 dny na naparene zelenine a po celou dobu navratu se vyvarovat zivocisnemu cemukoliv, potom neriskujete, ze skoncite v horsim stavu, jak pred pustem.

Hodne stesti!

PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 8:17 pm 

[quote="Kachně":3p7zwxpo]Když se někde píše o problémech při návratovce, jak ty problémy poznám ? To jsem se nikde nedočetl, jsou to třeba bolesti břicha nebo jak poznám že je to nevhodná strava ?
Půst chci zkusit kvůli hubnutí(mám 185cm a asi 140 kg), ale třeba mi upraví i drobné problémy, např. trochu zvýšený tlak(měl jsem až 140/90, léky na něj neberu).[/quote:3p7zwxpo]
To, ze udelate nejakou chybu pri navratovce, muzete silne poznat ihned po pozreni, ale take bohuzel nemusite poznat vubec nic a muzete si "nenapadne" oslabit, nebo uplne zlikvidovat nektery vnitrni organ. Doporucuji v navratu radeji neexperimentovat, zrovna v tomto miste neni moc na pokusy prostor, davejte si ovoce/zeleninu, stavy z nich, ale vyhnete se agresivnim vecem jako jsou kiwi a ananas, potom mate prostor pro chybu naprosto minimalni. Pokud jste hodne cetl, tak mate urcite predstavu idealniho navratu.... A pokud necetl, tak zacnete, nez se do pustu pustite \":twisted:\"

Na vaze ubytek poznate velmi rychle, ale motivace zhubnuti, pokud nebudete nasledne menit zivotni styl, pro Vas bude zklamanim, protoze po tom pustu, pokud se navratite k puvodnimu zivotnimu stylu, budete nabirat kg jeste mnohem rychleji, nez kdykoliv predtim. Jeden z pohledu na duvod je ten, ze organy jsou vycistene a jedou kvalitativne treba na 100%, takze cokoliv do sebe date, tak se efektivneji stravi a prebytek se bude ukladat \</div

PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 10:38 pm 

[quote="kawasaky":2jqn0092]To, ze udelate nejakou chybu pri navratovce, muzete silne poznat ihned po pozreni, ale take bohuzel nemusite poznat vubec nic a muzete si "nenapadne" oslabit, nebo uplne zlikvidovat nektery vnitrni organ. Doporucuji v navratu radeji neexperimentovat, zrovna v tomto miste neni moc na pokusy prostor, davejte si ovoce/zeleninu, stavy z nich, ale vyhnete se agresivnim vecem jako jsou kiwi a ananas, potom mate prostor pro chybu naprosto minimalni. Pokud jste hodne cetl, tak mate urcite predstavu idealniho navratu.... A pokud necetl, tak zacnete, nez se do pustu pustite \":twisted:\"

Na vaze ubytek poznate velmi rychle, ale motivace zhubnuti, pokud nebudete nasledne menit zivotni styl, pro Vas bude zklamanim, protoze po tom pustu, pokud se navratite k puvodnimu zivotnimu stylu, budete nabirat kg jeste mnohem rychleji, nez kdykoliv predtim. Jeden z pohledu na duvod je ten, ze organy jsou vycistene a jedou kvalitativne treba na 100%, takze cokoliv do sebe date, tak se efektivneji stravi a prebytek se bude ukladat \</div

PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 11:00 pm 

kawasaky píše:
Dobry den,

pokud to myslite opravdu vazne s tim vyvarem po pustu, tak preji hodne stesti, aby se Vam nic nestalo.

Mohu jen doporucit "klasiku navratu"- 3 dny na naparene zelenine a po celou dobu navratu se vyvarovat zivocisnemu cemukoliv, potom neriskujete, ze skoncite v horsim stavu, jak pred pustem.

Hodne stesti!

Nic se mi nestalo, půst byl týdenní. Ten kněz - sakra kdybych si vzpomněl na jméno - uváděl slepičí vývar po měsíčním půstu. Necitoval tu nějakého
"významného" půstaře, který si dával gothaj nebo jiný laciný salám?
Asi bude rozdíl mezi váma ortodoxníma půstařema, kteří mimo půst jíte jako vrabci a mnou, který se nebrání víceméně ničemu...
a špatně mi není ale opravdu NIKDY a to můžu sníst na posezení sklenici škvarků nebo pořádný kus bůčku...

PříspěvekNapsal: čtv led 10, 2013 11:17 pm 

Vševěd píše:
sakra kdybych si vzpomněl na jméno

Jan Schwarz

PříspěvekNapsal: pát led 11, 2013 12:08 am 

Vševěd píše:
Nic se mi nestalo, půst byl týdenní. Ten kněz - sakra kdybych si vzpomněl na jméno - uváděl slepičí vývar po měsíčním půstu. Necitoval tu nějakého
"významného" půstaře, který si dával gothaj nebo jiný laciný salám?
Asi bude rozdíl mezi váma ortodoxníma půstařema, kteří mimo půst jíte jako vrabci a mnou, který se nebrání víceméně ničemu...
a špatně mi není ale opravdu NIKDY a to můžu sníst na posezení sklenici škvarků nebo pořádný kus bůčku...

Vývar a gothaj je rozdíl, vývar obsahuje minimum bílkovin a tuky jsou naředěné, asi má hodně účinek na nastartování trávící soustavy. A já taky dost jím a nemám problémy, tak snad nebudu mít problémy ani po půstu. Sním klidně večer půl kila pečiva, půl kila salámu typu uherák, vaničku zmrzliny, nějaký sušenky, čokoládu a spláchnu to horou coly light \":)\" Po tom by zdejší vegetariáni dostali záchvat \":)\"

Tak mám návratovku vymyšlenou:
- první týden spařenou zeleninu
- k tomu od 4. dne přidávat plnotučné mléko po lžičkách, třeba na 1dcl denně a postupně po dnech zvyšovat. Budu ho pít samozřejmě zvlášť, ne se zeleninou
- Od 6. dne přidávat syrový žloutek, tam už je i trocha bílkovin a vývar
- Když půjde vše bez problémů, tak od 8. dne zařadím i trošku masa ve vývaru. Vše jen v malém množství. Při problémech dám krátký půst v návratovce.
- Pak budu jíst jen syrové vejce, zeleninu už asi syrovou, trochu mléka a vývar s masem, možná tobolky rybího tuku. To je naprosto plnohodnotná výživa a mohu na ní už zůstat měsíce.....

Návratovka se podle mě přehání, já bych se bál jen soli, samozřejmě cukru a pak nevím jaké je riziko zauzlování střev ani kdy může nastat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]