André píše:
Poradi mi někdo co můžu v prvních týdnech diety při candidĕ jíst vydatného, tak abych neztrácela již tak nízkou váhu 52 kg při 170 cm a energii. Používám chlorellu, jim spousty zeleniny s olivovym ol., cibuli, česnek s kokos.olejem, skoro žádný celozrnný chléb a když tak třeba jen půl čtverečku za den, pár kousků hov.masa co jsem vylovila v polivce s vývarem bez nudlí. Caj lapacho, maté a ostropestřec marianský, kapky grepavit, vodu s citronem, solim himalajsou solí a jim dost domácí vejce cca 4 za den. Doplňuji vit. C v čišté formě, ale nevim kolik na obale není uvedeno dávkování a nechci plítvat ani brát mizivé množství. Udělala jsem asi už dost chyb. Kefir, b.jogutr z obchodu hned na začátku diety později pořídím houbu. Naklíčená cizrna i mungo fazole prý také ne. Protikvasinkovou tabulku jsem četla, ale začátek je dost těžký. Pokud ještě někde dělám chybu napište prosím. Zitra budu mít ždibec pečeného kuře s quinoou, tak snad to mužů. Děkuji. Jo a"šánku" jsem provedla před zahájením diety a HCl už jsem taky sehnala.
U lidí s kandidozou a střevní dysbakteriozou je přílišná ztráta váhy častým průvodním jevem nemoci, ale také hlavně prvních fází léčby.
Nepochybně je to projevem poškozeného trávení na mnoha úrovních a také porušeného vstřebávání látek. Zlikvidovaná funkce hcl, nedostatečná produkce enzymů, neschopsnost střev rozložit a vstřebat nutrienty vedou v podstatě k podvýživě, přestože člověk podle tabulek přijímá všeho dostatek.
Druhým momentem je extrémní zatížení těla toxickými látkami jako je acetaldehyd, amoniak, alkoholy, kyselina vinná a další. Tělo spotřebává už tak malé množství minerálů a dalších látek na napravení škod, které toxiny způsobují a časem se dostane do značného minerálního deficitu a tedy bludného kruhu - trávení potřebuje minerály, které se získávají z dobrého trávení.
Z obojího je poškozená psychika, snižuje se odolnost vůči stresu, což opět odčerpává látky z těla.Řešení vyplývá z uvědomění si těchto příčin. Jednak je nutné
co nejrychleji a nejpříměni zatočit s dysbakteriemi ve střevech a obnovit pozitivní bakterie. Rozhodně nevybíjet kvasinky a zároveň je zpětně nekrmit.
Zároveň startovat trávení, obnovit přirozené procesy v trávicí soustavě a umožnit tělu vstřebávat cenné látky. Takto se započne proces rekonstrukce, který může trvat i roky.
Mezitím je nutné
poskytovat kvalitní stravu. Zmíněná GAPS dieta se zdá být účinná, přestože na tomto foru se bavíme většinou o opačném přístupu. Je dobré se zaměřit na potraviny vydatné a zároveň ty, které nepodporují dybakterie anebo podporují benefiční mikrofoloru.
Vejce, domácí kefír, oleje, především kokosový, bio maso nebo vývary z něj, semínka a později ořechy namočené přes noc do vody a vše prokládané potravinami bohatými na vitamíny a minerály - zelenina, zelené saláty, kysané zelí, cibule, česnek apod.
Jíst min. 3x denně, případně proložit malou svačinou.
Vyhladovět dříve dysbakterie než jejich hostitele a neprodlužovat zbytečně dobu likvidace nezvaných bakterií a urychlit obnovu prospěšných a přirozených prcocesů v tělě. Být trpělivý, cílevědomý, konzistentní a citlivý a bdělý k procesům v těle i své psychice.