Zadane, zkusim sepsat par poznamek k tvemu obsahlemu prispevku z pát led 11, 2013 11:37 pm. Za prve asi oba chapeme, ze zelenina obsahuje vyzivove velmi cenne latky, vitaminy, mineraly, "micronutriens" (neco jako mikroziviny, dnes velice popularni termin), zahrnujici bioflavonoidy, antioxidanty, enzymy, phytochemicals a phytonutriens (nevim jak se to presne preklada). Zustava problem jak se k nim dostat. Pokud zeleninu nejdriv tepelne zpracujeme, tak o spoustu hodnot prijdeme, enzymy a pod. Mame tedy syrovou zeleninu a ted jde o to, jak z ni ziskat nejvic uzitecnych latek. Jak se leckde pise, neni ani tak dulezite co jis ale co z toho vstrebas. Priznam se, ze vetsinou poradne nekousu a nezvykam, takze predpokladam a obcas jsem si to i overil, ze casti listu a zeleniny, ktere jim ve forme salatu projdou skrz beze zmen a s jedinym vyuzitim, ze cisti strevo. Myslim, ze obdobne to je i po rozmixovani, jen s tim, ze ty kousicky co projdou skrz jsou mensi. Totez taky nekde tvrdil dr Mercola a dalsi, ze odstavnovac, on pouzival Omegu, vymacka stavu z bunek a ta se pak snadno vstreba. On to dokonce delal tak, ze to odstavil a pak opet tu stavu smichal s pevnou casti kde je vlaknina a oboji snedl, dostal jak vlakninu na cisteni strev, tak ziviny, ktere se ze stavy vstrebaji mnohem lip nez kousicku listu. Kdyz si das do googlu slova micronutriens a juicing, tak k tomu najdes spoustu clanku. A vetsinou to je o tom, ze jsou dulezite ty ziviny a ze se dostanou odstavenim.
Vsude se pise jak vynikajici hodnoty ma napriklad zeli a kapusta. Ale dostat toho do sebe vetsi davku neni aspon pro mne snadne. Dokonce ani snist kilo mrkve, i kdyz to zvladnu. Ale jako stavu to snadno vypiju behem minutz. V pripade mrkve mi to i chutna, odstavene zeli je horke a nic moc, ale vzdy ho aspon deci vypiju, rovnez velmi rychle. Kdezto zvykat zelne listy nebo se vyrabet se salatem kdyz vim, ze se to stejne poradne nevstreba, me nebavi.
Pokud by se nekdo chtel dat opravdu dohromady, i v pripade tezkych nemoci, tak velice doporucuju, na zaklade cetby a zkusenosti dcery, dzusovy pust. Ma obdobne vyhody jako pust s destilkou, tedy ze nezatezuje organizmus travenim takze se muze telo v klidu cistit, i kdyz ortodoxni pustari ho neberou, je mnohem lepe snesitelnejsi pro tezce nemocne protoze pri tom ma clovek dost energie, a doplni vsechno co cloveku chybi. A na rozdil od pust jen o vode, kde jakmile clovek cokoliv polkne se to pokazi, lze pri nem i brat prasky, nez se jich lidi uplne zbaveji. A tady odstavnovac mixerem nenahradis.
Co se tyka tveho patrani u Walkera, podle meho nazoru je trochu problem v tom, kdo knihy prekladal a delal grafickou upravu a soucasne v tobe ze vytrhavas vety z kontextu a pak je logicky prestavas chapat; a svedes to samozrejme na chudaka Walkera ("Nevím zda tohle psal v už hodně pokročilém věku anebo své pravdě prostě Věřil.").
Jinak i kdyby pusobeni spatne vysvetloval, jako ze ne, tak mi staci ze nekde pise ze se tim sam vylecil a radu dalsich. A jako celkem dobry argument pro stavy beru i ze on se tim dozil 118 let, coz dnes v oficialnim svete nema obdoby. To neni priklad Walkera, ale znam 2 lecitele, kteri dokazi vylecit rukama, treba behem pul hodiny zmizi bolest, a zduvodnuji to rekneme hodne divne. Ale mne staci, ze to funguje a jestli oni chapou proc je mi jedno. Nicmene Walker kdyz knihu psal dementni nebyl, jak tak trochu naznacujes.
Original knihy je napriklad na
Naposledy upravil pv33 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 89 |
q=norman%20walker& |