Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 5:34 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 7:21 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Lidé jsou různí, před týdnem tu zrovna někdo psal, že je v ketóze při 60 gramech sacharidů na den. Já jsem po svém dlohodobém low carb stravování
vytrénoval tělo k tvorbě glykogenu z proteinů tak efektivně, že jsem musel bílkoviny omezit na 1,2 gramu na kilogram váhy a sacharidy na naprostou
nulu a do toho ještě několik dnů cvičit, abych se do ketózy dostal... je to silně invididuální. Takže ten aceton z krku je normální.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 7:28 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
janin píše:
Cez víkend sme naozaj skončili na pohotovosti.Syn nabehol na nízkosacharidovú dietu pred necelými dvomi týždňami,pretože od troch mesiacov ho trápi atop.ekzém.Fungoval roky na sladkom,na bielom pečive,zmrzlinách,kadejakých umelých jogurtoch a hlavne pribináčkoch.
Začal teda jesť nízkosacharidovú stravu,ale zaradil naozaj naraz veľké množtvo kefíru /vyše pol litra,ďalší liter za dva dni/.Veľmi mu chutil.
V piatok podvečer sa po tele začal objavovať kožný výsev,ktorý svrbel,postupne po celom tele aj na tvári.Ráno to bolo lepšie,poobede opäť reakcia,veľmi rýchly priebeh,ktorý skončil opuchnutím pery,až pocitom opuchu v hrdle.Bol do rána na sledovaní v nemocnici,kde po podaní antihistaminika sa stabilizoval.Na moju otázku,prečo má acetónový dych,mi lekár nevedel odpovedať,v moči mal len stopy ketonov.Vlastne acetón bolo cítiť už od piatku a ešte včera večer. Dnes je to zatiaľ v poriadku.Pátrali sme,čo vyvolalo takúto reakciu,konkrétne ktorá potravina,ale k ničomu sme nedospeli.Mali sme podozrenie na vajíčka,bylinky,vitamíny...Nakoniec nám sakul vysvetlil,ako to masívne vymieranie funguje a aké môže mať následky,keď sa človek ponáhľa.Neverila by som tomu,keby som to na vlastné oči nevidela.Nevzdávame sa a pokračujeme aj napriek takýmto ťažkým príznakom vymierania tej premnoženej potvory.

mléčné výrobky se uvádějí jako velmi nevhodné pro atopiky... nevím, jestli si po tom zvýšeném příjmu kefíru nezpůsobil spíš zhoršení ekzému, než nějaké vymírání kvasinek...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 8:54 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Ekzém práve teraz skoro nemá,len úplné minimum.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 9:33 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
U atopiků jsou mléčné výrobky opravdu často problém, což způsobuje laktoza nebo kasein - mléčná bílkovina. Díky poškozené mikroflóře chybí enzymy na jejich rozklad a bakterie, které je normálně dokáží zpracovat (nedávno jsme tu zmiňovali třeba e.coli). Na zhoršování stavu se podílí také propustná střevní stěna, která často doprovází kandidozu a díky níž se nestrávené částečky jídla dostávají mimo prostor střev a způsobují reakci imunitního systému. Nestrávený kasein způsobí produkci látek podobných opiátům, které dokáží v těžce zkoušeném těle způsobit ještě větší zmatek opět díky reakci imunitního systému.

U dobře připraveného kefíru téměř odpadá problém s laktozou, protože její množství zůstává po dobré fermentaci stopové a zvládají jej často pít i lidé s intolerancí laktozy. U kaseinu není problém tak jasný. Je možné že v rámci fermentace dochází i k nějaké transformaci této bílkoviny a někteří lidé s intolerancí kasienu mohou kefír pít. Přesný popis tohoto procesu by mě zajímal, pokud někdo na to narazíte budu velmi vděčný za odkaz.

Řešení problému je stále v nahození trávení, obnově všech nutných benefičních bakterií, obnovené funkci enteroctyů a tak i tvorbě enzymů. A v tomhle dokáže kefír výrazně pomoci. Minimalizovat rizika pomůže dlouhá fermentace a případně příprava z kozího mléka, které bývá občas lépe snášeno. Já jako bývalý těžký atopik v rekonvalesncenci jsem s kefírem neměl nikdy sebemenší problém a zatím ani ekzematici, kteří se na mě obrací. Nicméně opatrnost a citlivost je na místě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 9:42 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
A pro ty kterým z objektivních či subjektivních příčin vadí kefír z mléka doporučuji zkusit kefír z kokosového mléka. Připravuje se stejně jako ten běžný, místo kravského mléka se však použije mléko kokosové a houbičky se 24 hodin vloží do něho. Další alternativou je vodní kefír který se nechá pracovat do doby až je zcela kyselý a pak se dosladí stévií nebo xylitolem.

Trápení se s laktozou či kaseinem tu zcela odpadá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 7:18 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
janin píše:
Ekzém práve teraz skoro nemá,len úplné minimum.

protože přestal pít ten kefír? histamin se vytváří po kontaktu organismu s alergenem,
o jeho tvorbě při vymírání kvasinek jsem nikde nenašel věrohodnou zmínku. nevím,
jestli zhoršení zdravotního stavu nepokládáte za zlepšení.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 7:21 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
sakul píše:
A pro ty kterým z objektivních či subjektivních příčin vadí kefír z mléka doporučuji zkusit kefír z kokosového mléka. Připravuje se stejně jako ten běžný, místo kravského mléka se však použije mléko kokosové a houbičky se 24 hodin vloží do něho. Další alternativou je vodní kefír který se nechá pracovat do doby až je zcela kyselý a pak se dosladí stévií nebo xylitolem.

Trápení se s laktozou či kaseinem tu zcela odpadá.

ano. a tento postup už je velmi velmi podobný užívání laktobacilů ve formě suplementů. tam taky trápení s laktózou a kaseinem zcela odpadá.
čímž se dostáváme úplně na začátek naší debaty:-)
ale chápu, že občas někomu pomáhá placebo efekt, že se houba jmenuje tibetská, nějaké spojení s mnichy, se spirituální částí věci atd.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 8:12 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
sakul píše:
U atopiků jsou mléčné výrobky opravdu často problém, což způsobuje laktoza nebo kasein - mléčná bílkovina. Díky poškozené mikroflóře chybí enzymy na jejich rozklad a bakterie, které je normálně dokáží zpracovat (nedávno jsme tu zmiňovali třeba e.coli). Na zhoršování stavu se podílí také propustná střevní stěna, která často doprovází kandidozu a díky níž se nestrávené částečky jídla dostávají mimo prostor střev a způsobují reakci imunitního systému. Nestrávený kasein způsobí produkci látek podobných opiátům, které dokáží v těžce zkoušeném těle způsobit ještě větší zmatek opět díky reakci imunitního systému.

U dobře připraveného kefíru téměř odpadá problém s laktozou, protože její množství zůstává po dobré fermentaci stopové a zvládají jej často pít i lidé s intolerancí laktozy. U kaseinu není problém tak jasný. Je možné že v rámci fermentace dochází i k nějaké transformaci této bílkoviny a někteří lidé s intolerancí kasienu mohou kefír pít. Přesný popis tohoto procesu by mě zajímal, pokud někdo na to narazíte budu velmi vděčný za odkaz.

Řešení problému je stále v nahození trávení, obnově všech nutných benefičních bakterií, obnovené funkci enteroctyů a tak i tvorbě enzymů. A v tomhle dokáže kefír výrazně pomoci. Minimalizovat rizika pomůže dlouhá fermentace a případně příprava z kozího mléka, které bývá občas lépe snášeno. Já jako bývalý těžký atopik v rekonvalesncenci jsem s kefírem neměl nikdy sebemenší problém a zatím ani ekzematici, kteří se na mě obrací. Nicméně opatrnost a citlivost je na místě.

zajímavé, nicméně, toto je topic o candidě a mně se zdá, že ty tyto dva problémy vzájemně slučuješ. Jenže třeba já osobně jsem nikdy problémy s atopickým ekzémem neměl,
a ačkoliv mám vaječný bílek diagnostikován jako alergen, nikdy mi nijak zvlášť nevadil. a taky mám pocit, že u tebe převládá spíš problém s ekzémy, než candida jako taková.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 8:34 am 
Offline

Registrován: pát srp 24, 2012 7:07 am
Příspěvky: 53
Začala jsem držet protikvasinkovou dietu, jen si nevím rady zda můžu jíst toto:
kuskus,kroupy,pomelo,mrkev - vařená,sušený hrách, bílý jogurt z obchodu.
Můžu připravit kefír z mléka z obchodu? Bohužel nemám možnost sehnat nepasterizované. \":-(\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 12:20 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
a jak ta tvoje protikvasinková dieta vypadá?

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 7:31 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Vševěd píše:
protože přestal pít ten kefír? histamin se vytváří po kontaktu organismu s alergenem,
o jeho tvorbě při vymírání kvasinek jsem nikde nenašel věrohodnou zmínku. nevím,
jestli zhoršení zdravotního stavu nepokládáte za zlepšení.

Histamin se samozřejmě netvoří jen po kontaktu s alergenem, ale je ve sbírce dárečků, které vcelku produkují í dysbakterie. Je úkolem pozitivní mikroflory a imunitního systému redukovat jeho množství a následky, mezi které patří i alergie a vyrážky. Pakliže se imunitní systém ještě více přetíží vymírajícími plísněmi a acetaldehydem, tak schopnost imunity vyrovnat se s histaminem rapidně klesá a následky jsou silnější a to co se stalo zde je jeden z možných scénářů. Navíc projevy otravy acetaldehydem mohou připomínat reakci na přílišné množství histamínu v těle a často se pletou.

Heleď, zdá se mi to nebo ti poslední dobou unikají některé zásadní informace k této problematice?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 7:43 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Vševěd píše:
ano. a tento postup už je velmi velmi podobný užívání laktobacilů ve formě suplementů. tam taky trápení s laktózou a kaseinem zcela odpadá.
čímž se dostáváme úplně na začátek naší debaty:-)
ale chápu, že občas někomu pomáhá placebo efekt, že se houba jmenuje tibetská, nějaké spojení s mnichy, se spirituální částí věci atd.

Tohle už ale začíná být krapet trapné. Opakuješ stále věci, které byly vyvráceny, pleteš stále jabka a hrušky, kritizuješ s neoblomným přesvědčením o něčem s čím máš zkušenost jen jako se slovem o pěti písmenkách které jsi viděl tu napsané a stále někoho vyzýváš aby ti tu napsal informace které ti chybí, místo toho abys dál aktivně obnovoval své poněkud blednoucí znalosti.

Pojďme se domluvit že o tibetském kefíru budeš dělat velká prohlášení až si o něm něco přečteš a vyzkoušíš jej a že nebudeš tvrdohlavě lpět na informacích, které jsi nasbíral před mnoha lety a nebudeš je opakovat jako mantru když vůči současné realitě prostě neobstojí. Máš jako málo lidí schopnost posunout tuhle diskuzi o level dál a přinášet užitečné info, takto je to však plácání do vody a motání se v kruhu.


Naposledy upravil sakul dne stř led 30, 2013 8:16 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 8:09 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Vševěd píše:
zajímavé, nicméně, toto je topic o candidě a mně se zdá, že ty tyto dva problémy vzájemně slučuješ. Jenže třeba já osobně jsem nikdy problémy s atopickým ekzémem neměl,
a ačkoliv mám vaječný bílek diagnostikován jako alergen, nikdy mi nijak zvlášť nevadil. a taky mám pocit, že u tebe převládá spíš problém s ekzémy, než candida jako taková.

Tvoje projevy kandidozy které jsou omezené na jenom průjem jsou velmi vzácné. Nesetkal jsem se zatím s nikým kdo by měl takto prostý a jediný projev. Dobře pro tvoje pohodlí, jelikož i přes zřejmou nepříjemnost tohoto jsou mnohem závažnější projevy problému. Očividně ti to ale neprospělo s ohledem na možnost vidět problém komplexně a sbírat další zkušenosti a informace.

I tvoje náhledy na problemtiku jsou tak úzké, že mi přijde někdy až nepravděpodobné, že bys nešel dál. V tom co píšeš nezmiňuješ v souvislosti s plísněmi problémy s dalšími orgány, zdá se že nemáš tušení o popojení této problematiky se záněty, porušenou hormonální rovnováhou, emočními a psychickými souvislostmi. Myslím že jsem nikde neviděl že bys rozebíral souvislosti dysbakteriozy s poškozenou funkcí jater, nadledvinek, štítné žlázy, účinky na kůži, sliznice, píce a mozek. O hlubších sférách osobnosti už vůbec nemluvím.

Mám podezření že jsi si kdysi nastudoval to co potřebuješ pro sebe a svou manželku a tím to pro tebe skončilo. Ostatně myslím, že jsi zmiňoval že ostatní ti můžou být u prdele a podle toho to nyní možná vypadá. Pokud si z velkého puzzle vezmu jeden kus a budu zírat jen na něj, unikne mi samozřejmě komplexnost celého obrazu, souvislosti a budu mít pocit že nic dalšího už zkoumat nemusím a že tento kousek je celý obraz.

Často jsi tvrdil, že sem hodíš jen proto, abys vyvracel různé nesmysly, pověry a šířil osvětu v této oblasti na nás méně uvědomělé. Nicméně nerozumím tomu, jak to chceš dělat když ti nyní unikají poměrně základní věci a nemáš náhled na důležité souvislosti. Navíc nesleduješ aktuální dění a výzkumy v oblasti. To co píšeš pak prostě ztrácí kredibilitu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 9:09 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
sakul píše:

Tohle už ale začíná být krapet trapné. Opakuješ stále věci, které byly vyvráceny, pleteš stále jabka a hrušky, kritizuješ s neoblomným přesvědčením o něčem s čím máš zkušenost jen jako se slovem o pěti písmenkách které jsi viděl tu napsané a stále někoho vyzýváš aby ti tu napsal informace které ti chybí, místo toho abys dál aktivně obnovoval své poněkud blednoucí znalosti.

Pojďme se domluvit že o tibetském kefíru budeš dělat velká prohlášení až si o něm něco přečteš a vyzkoušíš jej a že nebudeš tvrdohlavě lpět na informacích, které jsi nasbíral před mnoha lety a nebudeš je opakovat jako mantru když vůči současné realitě prostě neobstojí. Máš jako málo lidí schopnost posunout tuhle diskuzi o level dál a přinášet užitečné info, takto je to však plácání do vody a motání se v kruhu.

Před mnoha lety? Když jsme řešili kefír, dal jsem k lepšímu studii o tom, že mléčné výrobky jakožto zdroj probiotických bakterií jsou naprosto nedostačující.
Ty jsi tento fakt, bez toho, že bys to nějak komentoval, očividně vzal na vědomí, protože od té doby doporučuješ laktobacily v množství několik desítek miliard
na den, což jsi do té doby nedělal.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 9:26 pm 
Offline

Registrován: úte říj 30, 2012 11:31 pm
Příspěvky: 40
Co se týče kefíru z tibetské houby, předpokládám, že když je zpracován do sirné patlaniny, probiotické účinky přetrvávají.

Z jiného fóra mám vyčteno, že veškeré laktobacily spolehlivě zabíjí kyselina chlorovodíková v žaludku, takže údajně nemá smysl je do sebe ládovat. Co si o tom myslíte?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz