Vševěd píše:
zajímavé, nicméně, toto je topic o candidě a mně se zdá, že ty tyto dva problémy vzájemně slučuješ. Jenže třeba já osobně jsem nikdy problémy s atopickým ekzémem neměl,
a ačkoliv mám vaječný bílek diagnostikován jako alergen, nikdy mi nijak zvlášť nevadil. a taky mám pocit, že u tebe převládá spíš problém s ekzémy, než candida jako taková.
Tvoje projevy kandidozy které jsou omezené na jenom průjem jsou velmi vzácné. Nesetkal jsem se zatím s nikým kdo by měl takto prostý a jediný projev. Dobře pro tvoje pohodlí, jelikož i přes zřejmou nepříjemnost tohoto jsou mnohem závažnější projevy problému. Očividně ti to ale neprospělo s ohledem na možnost vidět problém komplexně a sbírat další zkušenosti a informace.
I tvoje náhledy na problemtiku jsou tak úzké, že mi přijde někdy až nepravděpodobné, že bys nešel dál. V tom co píšeš nezmiňuješ v souvislosti s plísněmi problémy s dalšími orgány, zdá se že nemáš tušení o popojení této problematiky se záněty, porušenou hormonální rovnováhou, emočními a psychickými souvislostmi. Myslím že jsem nikde neviděl že bys rozebíral souvislosti dysbakteriozy s poškozenou funkcí jater, nadledvinek, štítné žlázy, účinky na kůži, sliznice, píce a mozek. O hlubších sférách osobnosti už vůbec nemluvím.
Mám podezření že jsi si kdysi nastudoval to co potřebuješ pro sebe a svou manželku a tím to pro tebe skončilo. Ostatně myslím, že jsi zmiňoval že ostatní ti můžou být u prdele a podle toho to nyní možná vypadá. Pokud si z velkého puzzle vezmu jeden kus a budu zírat jen na něj, unikne mi samozřejmě komplexnost celého obrazu, souvislosti a budu mít pocit že nic dalšího už zkoumat nemusím a že tento kousek je celý obraz.
Často jsi tvrdil, že sem hodíš jen proto, abys vyvracel různé nesmysly, pověry a šířil osvětu v této oblasti na nás méně uvědomělé. Nicméně nerozumím tomu, jak to chceš dělat když ti nyní unikají poměrně základní věci a nemáš náhled na důležité souvislosti. Navíc nesleduješ aktuální dění a výzkumy v oblasti. To co píšeš pak prostě ztrácí kredibilitu.