Vševěd píše:
Pokud se šťávama nahradí uzeniny a knedlíky, nepochybně dojde ke zlepšení zdravotního stavu.
Já si nemyslím, že doma vypěstované ovoce a zelenina by byly lepší. Konec konců, nedávno někde proběhnula studie, která zjistila,
že bio zelenina a bio ovoce je de facto totéž, co to, co se prodává v supermarketech. Konec konců /teď se opakuju, že:-) roste
to všechno stejně v půdě, která je generace hnojená vším možným, takže pokud přijmeme fakt, že živiny si berou stromy z půdy,
potom je to nalej/vylej...
Nesmite Bio zeleninu a ovoce zamenovat s doma vypestovanou zeleninou a plane roztoucim ovocem a bylinami.
S Bio produkty mate bohuzel asi pravdu.
Bio zelenina i ovoce musi byt stejne osetrovana ruznymi pripravky, protoze by si ji nikdo v obchode nekoupil.
Bio zeleninu hlavne osetruji hromadou modre skalice, ktera je pro Bio povolena, ta ale obsahuje měď.
V obchode by si asi nikdo nekoupil mrkev, ve ktere je treba dratovec nebo jina potvora? Mne tam ten dratovec nevadi, neni jedovaty.
Za to měď by mi tam vadila.
Vzhledem k tomu, ze kontroluji cim hnojim, tak ta zelenina by mela obsahovat hromadu stopovych prvku, ktere samozrejme Bio zelenina neobsahuje, protoze to hnojivo je pro seriovou produkci moc drahe a pestovani jinym zpusobem uz zemedelci zapomeli. Ted se to pomalu zase uci, ale bude to trvat pekne dlouho nez se to nauci a pak jeste dlouho nez opravi to, co se za ty roky pokazilo.
Za to ty potravinove doplnky, ktere ty stopove prvky obsahuji, prijdou jeste asi tak 5x az 10x draz nez to hnojivo.
Pak je problem v tom, ze tady poradime lidem, jak to maji udelat a ono to spravne nefunguje, protoze to, co pouziji nema zdaleka tu hodnotu, jakou to ma mit.
Inzenyr