Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 4:49 pm 

Honzek píše:
jak je to se serverem pust.cz Je to celé podvrh nebo jak tomu mám rozumět popřípadě kde se dají čerpat relevantní informace o půstování ?

Podvrh to neni, jakpak jste k tomu dotazu vubec prisel? Prave od autora pust.cz je dobre mit nactena ta jeho "skripta", pak veci o hladoveni od Partykove a nezapominejme i na informace z tohoto vlakna, je zde receno uz temer vse a treba i ukazky pustovnich kalendaru atp. \":-)\"

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2013 5:32 pm 

proto že po internetu kolují různé názory. Tak si je radši ověřuji.

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 12:49 am 

Přečti si tu knihu od Partykové.
Já když držel půst, tak jsem psal postřehy na blog \":)\"
http://kachnatkomilda.blog.cz

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 1:48 am 

Již velmi dlouho se zajímám o džusový půst. Musím se přiznat, že ze 2 důvodů. Jedním je můj věk, je mi 45 a druhým ještě vážnějším důvodem je, že vážím 106 kg při výšce 160 cm. Neléčím se s žádnou chorobou a všechny krevní hodnoty mám zatím v pořádku. Pracuji jako zdravotní sestra, velmi dobře vím jaká rizika tato obezita pro mé tělo přináší a protože i můj věk je hraniční, zaujalo mě téma džusového půstu. Ne snad jako téma samospasitelné metody, spíše startovací ke změně svého stravování, jako tlustá čára dělící před a po J.

Přečetla jsem o něm knihy i mnoho článků.Shlédla jsem i nový dokumentární film, který o svém půstu o zeleninových a ovocných šťávách natočil jistý Australan ( odkaz : http://spotter.tv/913586-tlusti-nemocni ... -mrtvi.htm )

A rozhodla se vyzkoušet. Je to už 7 dní co si odšťavňuji doporučenou zeleninu a ovoce, hodně piji vodu a čistící čaje, 1x denně dělám klystýr.

Chodím normálně do práce, na třísměnný provoz, řídím auto, 2x jsem byla i cvičit. Cítím se dobře, žádná slabost, závratě………… A samozřejmě hubnu. A to mám velkou radost. Jenže teď nevím, co s tím………Ráda bych pokračovala, je mi opravdu dobře, i hlad zmizel, ale nevím jak dlouho. Myslela jsem 10 dní, ale mám pocit, že zvládnu více. Můžete mi prosím dát nějakou radu?

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 3:49 am 

edita píše:
Již velmi dlouho se zajímám o džusový půst. Musím se přiznat, že ze 2 důvodů. Jedním je můj věk, je mi 45 a druhým ještě vážnějším důvodem je, že vážím 106 kg při výšce 160 cm. Neléčím se s žádnou chorobou a všechny krevní hodnoty mám zatím v pořádku. Pracuji jako zdravotní sestra, velmi dobře vím jaká rizika tato obezita pro mé tělo přináší a protože i můj věk je hraniční, zaujalo mě téma džusového půstu. Ne snad jako téma samospasitelné metody, spíše startovací ke změně svého stravování, jako tlustá čára dělící před a po J.

Přečetla jsem o něm knihy i mnoho článků.Shlédla jsem i nový dokumentární film, který o svém půstu o zeleninových a ovocných šťávách natočil jistý Australan ( odkaz : http://spotter.tv/913586-tlusti-nemocni ... -mrtvi.htm )

A rozhodla se vyzkoušet. Je to už 7 dní co si odšťavňuji doporučenou zeleninu a ovoce, hodně piji vodu a čistící čaje, 1x denně dělám klystýr.

Chodím normálně do práce, na třísměnný provoz, řídím auto, 2x jsem byla i cvičit. Cítím se dobře, žádná slabost, závratě………… A samozřejmě hubnu. A to mám velkou radost. Jenže teď nevím, co s tím………Ráda bych pokračovala, je mi opravdu dobře, i hlad zmizel, ale nevím jak dlouho. Myslela jsem 10 dní, ale mám pocit, že zvládnu více. Můžete mi prosím dát nějakou radu?

Edito, asi to mas nacteny, ze pijes i hodne vody, to se ma. A i ten klystyr, jo to nema chybu. Znama delala v lete 30 a spousta energie a bez problemu.

Takze moje rada je vydrzet taky tu tricitku. Pak bych to asi prerusil a sledoval navratovku a co bude dal. A pak bych to vyhodnotil a driv nebo pozdeji zopakoval. Samozrejme predpokladam, ze jsi nastudovala i bezpecny navrat k normalni strave?

Drzim ti palce a pis jak se dari,

Pavel

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 3:29 pm 

Děkuji za příspěvek Pavle \":wink:\" Nastudovala jsem, co se dalo a stále hledám dál. Návratovku jsem hledala a četla. Je fakt, že jsem toho moc nenašla. Snad jen, že za každý 4 den džusového půstu se počítá 1 den návratovky. A co jíst? Našla jsem 1. den džusy a přidat jablko, banán, misku zeleniny, 2. den stejně+ třeba vařené brambory, 3. den stejně 1+2 den + jogurt, sýr, rozvařená rýže a 4. den již normální lehčí strava. Nevím ale jestli je to dobře. Můžu zase žádat o radu? díky díky.
Jen mám zvláštní pocit, že jsem zkoušela kdejaké diety, trápila se hlady........a ted při těch džusech a štávách hlad necítím, dokonce se snižuje i chut na mlsání, je mi to strašně divné, trošku se bojím, abych to nějak nepřehnala, ale žádná negativa kromě povlaku na jazyku nepocituji, tak nevím.........., že bych konečně porazila tu 100? Za 6 dní mám dole 4 kg

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 5:02 pm 

edita píše:
Děkuji za příspěvek Pavle \":wink:\" Nastudovala jsem, co se dalo a stále hledám dál. Návratovku jsem hledala a četla. Je fakt, že jsem toho moc nenašla. Snad jen, že za každý 4 den džusového půstu se počítá 1 den návratovky. A co jíst? Našla jsem 1. den džusy a přidat jablko, banán, misku zeleniny, 2. den stejně+ třeba vařené brambory, 3. den stejně 1+2 den + jogurt, sýr, rozvařená rýže a 4. den již normální lehčí strava. Nevím ale jestli je to dobře. Můžu zase žádat o radu? díky díky.
Jen mám zvláštní pocit, že jsem zkoušela kdejaké diety, trápila se hlady........a ted při těch džusech a štávách hlad necítím, dokonce se snižuje i chut na mlsání, je mi to strašně divné, trošku se bojím, abych to nějak nepřehnala, ale žádná negativa kromě povlaku na jazyku nepocituji, tak nevím.........., že bych konečně porazila tu 100? Za 6 dní mám dole 4 kg

Tu navratovku mas asi z Airoly a je OK. Navic u dzusovky neni navratovka tolik dulezita jak u pustu jen s destilkou.
Prehnat se to neda a tu stovku snadno zvladnes a i vic.

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 8:05 pm 

díky za názor, kéž by se mi něco podařilo \":)\" dík

PříspěvekNapsal: čtv led 31, 2013 12:25 am 

jeden postřeh: jsem ve třetím dnu půst a měl jsem docela studené končetiny a nic moc náladu. Po vypití pře mražené destilky ještě s kousky ledu jsem se krásně zahřál \":-)\" úžasnej pocit

PříspěvekNapsal: pon úno 11, 2013 8:12 am 

Dělal tu někdo ten džusový půst? Nikde na netu jsem nenašla diskuzi, kde by se hovořilo jaká by měla být návratovka. Jsem na 8smém dni a zatím se mi jíst nechce, je neuvěřitelné, kolik energie člověk může mít, je to paráda. Jen ten úbytek váhy mě znepokojuje. Už by se to mohlo zastavit. Tak jsem přemýšlela, že bych pak první den stravy zkusila jedno malé jídlo, něco co nemá trvdou slupku, třeba banán nebo něco podobného. Samozřejmě v pití štáv pokračovat. A pak každý den zkusit přidat jedno ovoce nebo zeleninu navíc. Jelikož to není klasický půst o vodě, tak předpokládám, že napařená zelenina to být nemusí

PříspěvekNapsal: pon úno 11, 2013 11:30 am 

zuzis píše:
Dělal tu někdo ten džusový půst? Nikde na netu jsem nenašla diskuzi, kde by se hovořilo jaká by měla být návratovka. Jsem na 8smém dni a zatím se mi jíst nechce, je neuvěřitelné, kolik energie člověk může mít, je to paráda. Jen ten úbytek váhy mě znepokojuje. Už by se to mohlo zastavit. Tak jsem přemýšlela, že bych pak první den stravy zkusila jedno malé jídlo, něco co nemá trvdou slupku, třeba banán nebo něco podobného. Samozřejmě v pití štáv pokračovat. A pak každý den zkusit přidat jedno ovoce nebo zeleninu navíc. Jelikož to není klasický půst o vodě, tak předpokládám, že napařená zelenina to být nemusí

\":roll:\" \":roll:\" \":roll:\" co je neuvěřitelného na tom, že pijete cukr a máte energii? a od kdy je chlemtání cukru půst?

PříspěvekNapsal: pon úno 11, 2013 12:38 pm 

zuzis píše:

Já bych banán jako první jídlo nedával, bývají v něm plísně, různě se průmyslově doupravuje (aby zežloutl) a je lepší preferovat místní plodiny.
Zelenina jako první jídlo by tepelně upravená by měla (já dávám přednost lehce povařené), jinak může nadýmat a být zátěží (na druhou stranu mám podezření, že malé dobře rozkousané sousto může složit jako budič trávicích šťáv).
Zeleninu a ovoce (včetně šťáv) je dobré konzumovat s dostatečným čas. odstupem.
Ačkoli se šťávovým půstem mám zkušenosti malé, tak mi připadá, že návratovka je stejná, ale zkrácená o první návratové dny klasického půstu (tudíž riziko dietní chyby je menší).
Možná byste mohla zkusit pít šťávy jako během půstu, ale s větším podílem tuhých částic (použít hrubější síto) čili postupně zvyšovat obsah vlákniny v tekuté stravě. Nenásilně pokračovat v zaběhnutém směru, který vám evidentně dělá dobře.

Návratovka je nejdůležitější část půstu, tak ať to zbytečně nepokazíte. Rozhodně nedoporučuji (z vlastních neblahých zkušeností) se rozhodovat, co a kolik budete jíst během konzumace jídla. Je dobré si třeba navečer naplánovat zítřejší stravu podle toho, jak mi strava sedla během dne (a nejlépe mít v ledničce jen toto množství) a přes to vlak nejede. \":)\"

PříspěvekNapsal: pon úno 11, 2013 4:35 pm 

zuzis píše:
Doporuceni na ukonceni dzusoveho pustu z knihy klasika, Airola:

Přílohy:
ukonceni_pustu.jpg
ukonceni_pustu.jpg [ 128.41 KiB | Zobrazeno 8631 krát ]

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2013 4:10 pm 

Jardo, prosím, jaký máte názor na Desetidenní očistu těla podle Petera Glickmana? Před lety jsem držela půsty i hladovky, včetně 40ti dnů na Breussovo zeleninových šťávách ( možná díky tomu ještě nejsem úplně odepsaná, jak mizerně se stravuji poslední roky- paradoxně co bydlím daleko od města v čisté přírodě \":-(\"). Kvůli špatnému stavu mého zažívacího traktu, když jsem se někdy před 20ti lety pojišťovala u poj. Zdraví, vyjmuli mně ho ze smlouvy \":-)\". Dnes už žádné léky kromě antidepresiv neužívám, ale i ty bych měla asi před tím půstem postupně vysadit; co si o tom, prosím myslíte? Děkuji, Dag.

PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2013 10:33 pm 
Administrátor
Administrátor

Honzek píše:
Nemám možnost teď obstarat destilovanou vodu. Jedno denní půst u mě začal nenuceně spontálně chtěl bych zkusit tři denní, jde to i na normální vodě? Popřípadě mám za domem pramenitou vodu co vy na to?

Tak čím čistší voda, tím lépe i když na krátké půsty asi nijak nevadí ani ty uvedené.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]