Petr96 píše:
Zdravím, mám stejný problém jako psal ROMANB na předešlé stránce, a to ten, že se bez klystýru nevyprázdnim ( před tím, něž jsem začal klystýrovat, tento problém nebyl ). Cítím, že už toho je ve mě dost ( třeba 2.den ), ale prostě se mi nechce na WC. Může to být tím, že bych nějak špatně praktikoval klystýr? Dělám ho 2x-4x za sebou ( někdy mě to už po 2 klystýrech nechce vůbec pustit, tak skončím ) přiměřeně teplou vodou z kohoutku,párkrát jsem přidal i trochu čerstvé uriny, 2-3 hodiny po jídle a po dokončení mě většinou bolí břicho. Vodu držím asi 2-5 min., někdy chce ven okamžitě ( což mi příjde divné, protože klystýruju zhruba 1 - 1 a půl měsice, 2x-3x týdně ). Bolest ustoupí, když si třeba dřepnu a zmizí úplně, když si lehnu na záda. Jinak jsem necelé 2 měsíce tak na 90% syrové stravě. Teď mě napadlo, že od té doby, co jsem na syrové stravě, velice málo piju ( třeba i jen 2 hrnky vody denně ), mohl by být problém s vyprazdňováním způsoben nedostatkem vody?
Předem díky za odpověď.
Tak určitě pití má zásadní vliv a hlavně pití brzo ráno. Většinou stačí ráno vypít krátce po sobě dva půllitry vlažných tekutin a jde to samo. Další důležitý faktor je jód, hořčík a tuky ve stravě.