Sarka píše:
Prošla jsem si diskuzi a musela jsem si dělat výpisky, kolik toho je a jak roztroušeno. Snad v žádném příspěvku nebylo všechno dohromady - to nemyslím jako kritiku, jen vysvětluji, proč bych sem ráda napsala plán, který jsem si vytyčila na cca měsíční testování
.
Nalačno (ráno, případně i večer):
Zn v chelátové vazbě 50-100 mg
Mg 150-600 mg
Během dne v 1-2 dávkách:
Ca užívat spolu s Mg v poměru 2:1 (to znamená třeba 600-800 mg Ca na den?)
E 400 mg (užívat ráno, po 30 dnech udělat pauzu - týden?)
pangamin 10-12 tablet
vitamín C 1-10 g, v nemoci i 30 g (navyšovat až do průjmu a pak dávku mírně snížit)
B6 - netuším v jaké formě a jaká množství.
Jardo, prosím mohl byste mi to případně zkritizovat a třeba doplnit info k B6?
A jak dávkovat práškový Mg, který mi pošlete?
Na něco odpověděl Xion, ale pro sichr to zrekapituluji.
Zinek správně a hořčík budete brát v roztoku s vodou, jako silnou minerálku, kterou zapijete ráno a večer ten zinek, případně to můžete pít i v průběhu dne. Dávkování hořčíku je značně individuální, je potřeba se dostat k předávkování, které vyvolá průjem a pak trochu ubrat, což pak představuje denní dávku. Startovací množství 2x 0,5 moka lžičky a já například snesu 2x celou moka lžičku.
Vápník vůbec, toho máme paradoxně většinou moc.
Vitamín E prvních 15 dní ráno a večer po jídle a potom 30 dní pouze ráno po jídle, pak minimálně měsíc pauza.
Pangamin a vitamín C správně, akorát prášková forma vitamínu C, pokud ji budete brát, je lepší do ranní šťávy.
Vitamín B6 20 mg v tabletě týden 1x ráno a 1x večer po jídle a potom už pouze 1 x ráno po jídle. Například tento
http://www.lekarnadomu.cz/Zbozi/pyridox ... rica-20499