ELISEK píše:
IVERMECTIN alias DURAMECTIN a HETRAZAN
Dobrý den,
prosím, o radu.
Můj zdravotní stav mne dohal až na Salvii, kde mi bylo řečeno, že mám opravdu kde co a doporučen protokol.
Bohužel se vyvstává mi mnoho nezodpovězených otázek, na které bych ráda znala odpovědi.
Mám začít Ivermectinem ob den 10 dní 30min před snídaní.
Problém je, že mi přišel místo Ivermectinu Duramectin, kde není krom anglického textu na krabičce žádné složení, natož český příbalový leták. Co jsem vytozuměla se svou chabou znalostí angličtiny je, že je to jen pro koně a při podání psům to může mít fatální následky. Není určeno pro lidi, atd.
Vypadá to jinak (balení, tuba), než mi paní se Salvií při testování ukazovala. Vzhledem k tomu, že ne mne leží plně zodpovědnost za mé děti, nechci nic riskovat a udělat špatně.
Proto se ptám, má někdo zkušennosti s užíváním Ivermectinu, jeho formami a přípravkem Duramectin?
Je pro lidi bezpečný, jaké jsou vedlejší účinky, mohou ohrozit život a zdraví člověka. Kdy přestat užívat nebo snížit dávky. Bojím se, že ve svém stavu nezvládnu ještě zhoršení. Jaké je vhodné dávkování na 57kg?
Má Duramectin stejné složení jako Ivermectin, není v něm nějaká látka kvůli které je to přípravek jen pro koně, dokonce není ani pro jiná zvířata, připadá mi to tedy opravdu na pováženou.
Nemůže nějak ovlivnit plodnost, schopnost donosit dítě, když v organismu přetrvává?
Pak mám pokračovat 10 dní 2x denně po jídle s Hetrazanem.
Zajímá mne totéž - rizika, alergické reakce, vedlejší účinky, zkušennosti, dávkování.
A zase 10 dní ob den 30min před snídaní Ivermectin.
Předem velice děkuji za brzkou hojnou a přínosnou reakci všech, kteří mají co říci.
Těch přípravků je na trhu celá škála a nejde tedy o jednotlivé názvy, ale musíte si přečíst co obsahuje za účinnou látku. Pokud je v tom pouze ivermectin, tak je to v pořádku a nemusíte se toho zase tolik bát. Přípravky pro koně lidé běžně používají a nebývá s tím většinou žádný problém. Nicméně je třeba upozornit, že jakékoliv léčivo a to ať humánní, nebo veterinární, může u citlivých jedinců vyvolat nějaké nežádoucí reakce, čili jistotu vám stejně nikdo nedá. Totéž platí i pro ostatní zmíněné praparáty.