Máte někdo pro porovnání zkušenost s pitím RO s přidaným filtrem RO/DI ?...(téměř 99% čistota vody)
....Přestože kawasaki píše:
" pokud clovek nepije destilku, tak riskuje, ze se zazivani kdykoliv rozjede a cela snaha bude zbytecne prerusena...",(přesto podle mých informací pan Jarda destilku nepije...)
...možná byl šlo místo destilky RO/DI ? (demi voda) = RO vodu u které je k těm 3 základním filtrům u GPD Standard 75 (membrána+aktivní uhlí+mechan.předfiltr), přidán ještě jeden filtr ZA VÝSTUP, co odčistí vodu na demi vodu, téměř srovnatelnou s destilkou...? .... vydrží prej 2000 L, říkal mi o něm zkušený prodavač z podmořského světa že to používá na vodu pro korály do velkých akvárií...korály jsou obzvláště háklivé na čistotu vody, a v té vodě ze základní sady GPD Standard75 podle mne zůstanou
zbytky antibiotik, drog a antikoncepce, co lidi vyčúraj a je ve vodovodním řádu neboť to většina čističek podle mne není schopna odfiltrovat...
Jsem domluven s ochotným pánem z podmoř.světa, který by byl ochoten smontovat mi GPD75+ RO/DI filtr navíc na výstup - s možností volby přepínání mezi RO/DI a "obyč" RO...
- myslíte že je to dobrý nápad, nebo měl by jste nějaká jiná doporučení ?
(to RO/DI neni velký náklad navíc, a životnost 1600-2000L)
Dává se za výstup, je to nějaký typ
RO/DI ,který typ by byl nejvhodnější ??? :
http://www.pepinuvutes.cz/store/fulltext.asp (nutno na tom webu zadat do vyhledavače dvě slova: RO DI )
nebo:
http://www.filtracevody.cz/store/goods- ... smozu.html-kompletní set filtru včetně náplně pro připojení za jakoukoliv reverzní osmozu
odstraňuje silikáty a další nežádoucí látky ,které reverzní osmoza zcela neumí odstranit (
účinost RO 95 - 98 %, jinak ten in-line RO/DI co popisuju dále má ještě větší účinost - až 99% ale trošičku menší životnost,ale je levný!!!)
-životnost náplně cca 3 - 6 měsíců cca.1500-2000 litrů vyrobené vody (pan Jarda mění filtry až když se sníží průtokovost, takže to bude nejspíš déle než 6 měsíců...nutno ale k základnímu setu GPD75 přikoupit ještě oplachový ventil)
-určeno hlavně pro mořskou akvaristiku
- NÁHRADNÍ VLOŽKA RO/DI FILTRU stojí už akčně okolo necelých 400kč...nebo jsou i typy RO/DI in-line kde se dá dosypávat (měnit nápň)
komplet RO/DI in-line filtr set včetně náplně za revezní osmozu
http://www.pepinuvutes.cz/store/goods-r ... smozu.htmlSet RO/DI in-line filtr obsahuje:
1) RO/DI in-line filtr včetně náplně a dva ks napojení (fiting) na hadičku 1/4"
2) Dva ks držáky (klip) na housing membrány RO
3) Hadičku pro připojení k RO 1 metr
.
RO/DI (znovu-plnitelný) in-line filtr ,, mixbed" , směs anexu a katexu slouží jako dočistující stupeń za výstup reverzní osmózy - při požadavku na dosažení ultračisté vody.
Produkce 99,9% čisté vody. Je možné dosáhnout vodivosti méně jak 0,1uS/cm
Rozhodující doplńkové dočištění při větším znečištění vstupní vody např fosfáty, silikáty, které může obsahovat vodovodní voda s povrchových vodárenských úpraven vhodné zvláště pro mořskou akvaristiku, laboratoře.
Při vyčerpání se vymění náplń. Životnost cca 300-
1600 litrů (dle míry znečištění).
Možná náhrada do většiny zařízení ostatních výrobců..
Obsah náplně cca 0,4 litru.
Max. teplota: 38°C
Max. průtok cca 1,9 litru/min
Minimální teplota: 2°C
-------
PS: Přeci jen trvá o dost dýl ta destilace, nehledě na spotřebu energie, času atd, tak toto by nejspíše bylo časově i finančně levnější než destilace...