Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 9:27 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte dub 02, 2013 11:05 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
muflon píše:
nikde sem nepsal že se nažim o nějakou maximální zásaditost při půstu, ale při delších půstech být dlouhodobě překyselený nebude podle mne dobré...

Naopak, kyselost při půstu (kvůli ketóze, ne ketoacidóze - ta je hodně nebezpečná a při půstu k ní normálně nedochází) je hlavní, nejdůležitější léčebný prostředek půstu a kromě přerušení půstu se proti tomu nedá nic udělat. Přečti si Partykovou - Hladovění pro zdraví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte dub 02, 2013 11:59 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
to ravima: už sem si stáhl tu Partykovou..., dík za tip

to catcher: to teda pochybuju že má vypovídající hodnotu měřit sliny papírky....(pokud se nic nezměnilo, tak pan Jarda pokud vim mluvil že papírkama to je dost nepřesné a o jediné možnosti konkretního typu měřáku...)

PS: ....zítra budu ještě asi půl dne 4.den půst a pak večer začít s návratovkou, a před započetím 1 hrsti napař.zeleniny bych rád udělal
výplach žaludku...snad tim nějak nenarušim tu návratovku...?


Naposledy upravil muflon dne stř dub 03, 2013 6:53 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 12:51 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Niečo mi hovorí, že prechod do nutričnej ketózy môže riešiť mnoho vecí podobne ako hladovka, A TO BEZ straty svaloviny, bez hladu, a bez návratovky (hoci potom sa odporúča ostať na nízkosacharidovej strave, a už sa k vysokosacharidovej nevracať...), a navyše to rieši stravovanie z dlhodobého hľadiska, pri ktorom človeku nechýba NIČ. Ale zarytých vegánov či vitariánov nepresvedčím....
Môžete, ale nemusíte reagovať na tento môj príspevok.... Len chcem, aby tu ostal, lebo si stojím za tým, čo som napísal.
Viac na túto tému v tomto vlákne nediskutujem, lebo chcem, aby v ňom bolo "čisto".
Proti jednodňovým hladovkám nemám NIĆ. Tie nikomu neuberú svalovú hmotu, a nikoho nevyčerpajú.

Viac už na túto tému nebudem lamentovať, nebojte sa.... \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 7:58 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
muflon píše:
nikde sem nepsal že se nažim o nějakou maximální zásaditost při půstu, ale při delších půstech být dlouhodobě překyselený nebude podle mne dobré...

Muflone kličkuješ jak zajíc \":D\"

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 8:02 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
ravima píše:
Naopak, kyselost při půstu (kvůli ketóze, ne ketoacidóze - ta je hodně nebezpečná a při půstu k ní normálně nedochází) je hlavní, nejdůležitější léčebný prostředek půstu a kromě přerušení půstu se proti tomu nedá nic udělat. Přečti si Partykovou - Hladovění pro zdraví.

http://lekarske.slovniky.cz/pojem/ketoacidoza
Citace:
ketoacidóza – druh metabolické acidózy způsobené nadměrným vznikem ketolátek acetoctová kyselina, beta-hydroxymáselná kyselina, aceton. Tyto látky vznikají při nadměrném štěpení tuků, které jsou využívány k zisku energie místo glukosy. Tento stav nastává při hladovění, závažný je pak především jako akutní komplikace diabetu 1. typu nedostatek inzulinu snižuje využití glukosy a chybí i jeho antilipolytický účinek. Nápadným příznakem bývá zrychlené hluboké Kussmaulovo dýchání respirační kompenzace acidózy a zápach acetonu v dechu, v těžkých případech hrozí až kóma. Ketolátky bývají i v moči ketonurie. Diabetická k. vyžaduje intenzivní léčbu opatrnou alkalizaci, podávání inzulinu, péči o vnitřní prostředí. Ketóza souvisí úzce s acidózou vzhledem ke klíčovému postavení acetoctové kyseliny – ta je v rovnováze s beta-hydroxymáselnou kyselinou která vzniká oxidací ketoskupiny acetoctové kyseliny a má hlavní význam pro vznik acidózy, dekarboxylací acetoctové kyseliny vzniká aceton keto-; acidóza

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 11:06 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Vševěd píše:
http://lekarske.slovniky.cz/pojem/ketoacidoza
Citace:
ketoacidóza – druh metabolické acidózy způsobené nadměrným vznikem ketolátek acetoctová kyselina, beta-hydroxymáselná kyselina, aceton. Tyto látky vznikají při nadměrném štěpení tuků, které jsou využívány k zisku energie místo glukosy. Tento stav nastává při hladovění, závažný je pak především jako akutní komplikace diabetu 1. typu nedostatek inzulinu snižuje využití glukosy a chybí i jeho antilipolytický účinek. Nápadným příznakem bývá zrychlené hluboké Kussmaulovo dýchání respirační kompenzace acidózy a zápach acetonu v dechu, v těžkých případech hrozí až kóma. Ketolátky bývají i v moči ketonurie. Diabetická k. vyžaduje intenzivní léčbu opatrnou alkalizaci, podávání inzulinu, péči o vnitřní prostředí. Ketóza souvisí úzce s acidózou vzhledem ke klíčovému postavení acetoctové kyseliny – ta je v rovnováze s beta-hydroxymáselnou kyselinou která vzniká oxidací ketoskupiny acetoctové kyseliny a má hlavní význam pro vznik acidózy, dekarboxylací acetoctové kyseliny vzniká aceton keto-; acidóza

..otázka je o jak dlouhém půstu se tady bavíme...pokud myslíš 1-3 denní tak tam neni co řešit...
tak když si tak chytrej tak napiš svůj názor (lepší by byla vlastní zkusšenost, nevim kolik jsi toho napůstoval... \":-)\" ) - upřesňoval jsem v jiném příspěvku, že mne zajímá HLAVNĚ zda existuje nějaká krická mez kyselosti pH, pod kterou by se na více dní člověk neměl raději dostat...resp kdy s tím začít něco dělat (mně se po koupeli zásadité ani po sodě+Mg+K v urinovém klystýru nepodařilo druhý den změnit 5,5...ale kupodivu další třetí den to stouplo na 6,2....(takže v těchto mezích vůbec nic kritického, ale jsou lidi co se podle mne mohou dostat hodně pod 5 (což krátkodobě je jistě ŽÁDOUCÍ) ale při delšim půstu nevim nevim....(možná se s tělo přepíná do úplně jiného režimu a nedá se to vůbec srovnávat se stavy mimo půst)


Naposledy upravil muflon dne stř dub 03, 2013 11:12 am, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 11:08 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
jak napsal Ravima, to překyselení je tam naprosto žádoucí a má léčebný efekt. Tedy má mít léčebný efekt.
pokud to tedy tak je /čímž chci říct, že mně osobně půst moc nepřesvědčil/

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 11:12 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
muflon píše:
..otázka je o jak dlouhém půstu se tady bavíme...pokud myslíš 1-3 denní tak tam neni co řešit...
tak když si tak chytrej tak napiš svůj názor (lepší by byla vlastní zkusšenost, nevim kolik jsi toho napůstoval... \":-)\" ) - upřesňoval jsem v jiném příspěvku, že mne zajímá HLAVNĚ zda existuje nějaká krická mez kyselosti pH, pod kterou by se na více dní člověk neměl raději dostat...resp kdy s tím začít něco dělat (mně se po koupeli zásadité ani po sodě+Mg+K v urinovém klystýru nepodařilo druhý den změnit 5,5...ale kupodivu další třetí den to stouplo na 6,2....(takže v těchto mezích nic kritického, ale jsou lidi co se podle mne mohou dostat hodně pod 5 a to při delšim půstu nevim nevim....

hele myslíš, že poustevníci v jeskyni řešili nějaké pH? a Ježíš na poušti?

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 11:29 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Ja nikdy nepochopím, prečo sa meria zásaditosť tela človeka Z JEHO URINY, keď tú urinu VYLÚČIL, takže sa tých zásad prostredníctvom ich vymočenia vlastne [b]ZBAVIL[b]........

Vám to príde logické ??? ........ Nie je to schválne hlúposť ??? ...

PODĽA MOJEJ LOGIKY (môže byť chybná, nemusí) JE MERANIE PH MOČU....................HOVNO VYPOVEDAJÚCE.......

1. telo vylučuje kyseliny, lebo dostáva zásady Z POTRAVY, a tak sa čistí od kyselín.

Môže telo vylučovať kyseliny preto, že prijíma KYSELINY ??? ... Ak áno, tak potom sa obchádza vylučovanie zásad z organizmu, a prijaté kyseliny sa vylučujú bez toho, aby "poškodili" zásady, ktoré sa potom nevylučujú, ale ostávajú v organizme (nakoľko je moč kyslého pH)... V tom prípade by totiž platilo, že keď zjem kyselinotvornú potravu, tak vylúčim kyseliny, ktoré táto potrava v organizme VYTVORILA, a tak sa nemusím báť o prekyslenie tela, pokazenie zubov a kostí.......... NIE ??? ... Alebo sa kyslá moč vytvára tak, že zjem ZÁSADOTVORNÚ potravinu, ktorej zásady pomôžu vyplaviť kyseliny prostredníctvom moču, a tým ochránia môj organizmus od prekyslenia, a zachová mi to zdravé zuby a kosti ???

....A KEĎ JE MOČ "MIERNEHO pH" ???????????? ...........
1. Dodume do organizmu zásadotvornú potravu v takom množstve, aby pH moču bolo "mierne"... To "mierne pH" moču vznikne tak, že zjeme zásadotvornú potravu v takom množstve, aby sa vylúčilo málo kyselín (lebo zásady predsa vylúčia kyseliny, nie ? Veď ako inak by to fungovalo...), teda toľko kyselín, aby výsledné pH bolo "mierne pH" moču...

2. Dodám do organizmu kyselinotvornú potravinu v takom množstve, aby pH moču bolo "mierne" .. To "mierne pH" moču vznikne tak, že zjeme kyselinotvornú stravu v takom množstve, aby sa vylúčilo málo zásad, teda toľko zásad, aby výsledné pH bolo "mierne pH" moču........

Takže ako vidíme, "mierne pH" moču môžeme získať zjedením menšieho množstva kyselinotvornej potravy, a rovnako zjedením menšieho množstva zásadotvornej potravy........
Aspoň tak to vnímam ja.................... Ako to vnímate VY ?????


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 1:12 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jaké kdo máte zkušenosti s délkou napařování na parním elektrickém vařiči....kolik minut je podle koho optimální (do leskla není vždy člověk schopen zjistit....
Jde mi samozřejmě o fázi návratovky. (kawasaki píše nikoli o parním hrnci elektrickém, ale na vařiči, cca 20sec., ale nevim zda nešlo o překlep , neni to spíš cca 20minut????)
- kolik času třeba děláte na parním hrnci mrkev, brokolici,květák atp. (rozpůlené nebo rozčtvrcené...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 2:10 pm 
Offline

Registrován: pát zář 30, 2011 9:02 pm
Příspěvky: 129
NOWOCAYN_2 píše:
Ja nikdy nepochopím, prečo sa meria zásaditosť tela človeka Z JEHO URINY, keď tú urinu VYLÚČIL, takže sa tých zásad prostredníctvom ich vymočenia vlastne [b]ZBAVIL[b]........

Vám to príde logické ??? ........ Nie je to schválne hlúposť ??? ...

PODĽA MOJEJ LOGIKY (môže byť chybná, nemusí) JE MERANIE PH MOČU....................HOVNO VYPOVEDAJÚCE.......

1. telo vylučuje kyseliny, lebo dostáva zásady Z POTRAVY, a tak sa čistí od kyselín.

Môže telo vylučovať kyseliny preto, že prijíma KYSELINY ??? ... Ak áno, tak potom sa obchádza vylučovanie zásad z organizmu, a prijaté kyseliny sa vylučujú bez toho, aby "poškodili" zásady, ktoré sa potom nevylučujú, ale ostávajú v organizme (nakoľko je moč kyslého pH)... V tom prípade by totiž platilo, že keď zjem kyselinotvornú potravu, tak vylúčim kyseliny, ktoré táto potrava v organizme VYTVORILA, a tak sa nemusím báť o prekyslenie tela, pokazenie zubov a kostí.......... NIE ??? ... Alebo sa kyslá moč vytvára tak, že zjem ZÁSADOTVORNÚ potravinu, ktorej zásady pomôžu vyplaviť kyseliny prostredníctvom moču, a tým ochránia môj organizmus od prekyslenia, a zachová mi to zdravé zuby a kosti ???

....A KEĎ JE MOČ "MIERNEHO pH" ???????????? ...........
1. Dodume do organizmu zásadotvornú potravu v takom množstve, aby pH moču bolo "mierne"... To "mierne pH" moču vznikne tak, že zjeme zásadotvornú potravu v takom množstve, aby sa vylúčilo málo kyselín (lebo zásady predsa vylúčia kyseliny, nie ? Veď ako inak by to fungovalo...), teda toľko kyselín, aby výsledné pH bolo "mierne pH" moču...

2. Dodám do organizmu kyselinotvornú potravinu v takom množstve, aby pH moču bolo "mierne" .. To "mierne pH" moču vznikne tak, že zjeme kyselinotvornú stravu v takom množstve, aby sa vylúčilo málo zásad, teda toľko zásad, aby výsledné pH bolo "mierne pH" moču........

Takže ako vidíme, "mierne pH" moču môžeme získať zjedením menšieho množstva kyselinotvornej potravy, a rovnako zjedením menšieho množstva zásadotvornej potravy........
Aspoň tak to vnímam ja.................... Ako to vnímate VY ?????

Z mého určitě zjednodušeného pohledu se na to dívám takto: Člověk který bude žít zdravým životním stylem bude mít logicky zásaditější ph moči, než člověk který bude žít nezdravě, jelikož ten musí vylučovat daleko více odpadních látek. Proto při půstu přirozeně klesá ph moči, jelikož člověk vylučuje více bordelu než obvykle...Je však otázkou, jestli nám kyselejší ph také neříká něco také o schopnosti jedince se správně detoxikovat. Tedy může se najít člověk, který bude mít ph na výbornou, ale to protože nedokáže správně vylučovat bordel a na druhou stranu najdeme člověka, který tam kde čůrá tráva neroste \":D\" (jak tu popisoval catcher) ale to protože dokáže daleko efektivněji ten bordel vylučovat... Tedy bych ph taky nepovažoval za nějak závratně vypovidající údaj, nicméně nám určitě lecos napoví... To muflon: Někde jsi tu psal, že krom ph budeš při půstu sledovat i to kolik máš energie. Přijde mi logické, že je pro dostatek energie při půstu klíčové mít dobře vyvinuté svalstvo. Ono sice může být člověk dokonale čistý od hlavy až k patě, ale když má zakrněné svaly tak těch činností prostě moc nesvede a při půstu už potom vůbec ne. Znám to z vlastní zkušenosti, jelikož mám při půstu dost často velké problémy s JAKOUKOLIV činností, což přisuzuji právě tomu, že jsem na tom se svalstvem (zatím) velmi špatně. Také se na ně teď hodlám zaměřit \":-)\".

_________________
Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 2:49 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Filip08 píše:
Člověk který bude žít zdravým životním stylem bude mít logicky zásaditější ph moči, než člověk který bude žít nezdravě, jelikož ten musí vylučovat daleko více odpadních látek. Proto při půstu přirozeně klesá ph moči, jelikož člověk vylučuje více bordelu než obvykle...J.

Nebol by som si tak CELKOM istý...... Človek BEZ BORDELU, ktorý ale funguje na vysokosacharidovej strave (ale tej najzdravšej variante - ktorá to ale je...) bude mať logicky inú skladbu moču...........
Preto veta "Člověk který bude žít zdravým životním stylem bude mít logicky zásaditější ph moči, než člověk který bude žít nezdravě, jelikož ten musí vylučovat daleko více odpadních látek" zneje tak, akoby MäSOŽRAVÉ ZVIERATÁ mali kyslú moč preto, lebo vylučujú bordel...... A to je PRETO, lebo majú úplne inú skladbu stravy, než nejaký vegán či vitarián, alebo než človek, ktorý konzumuje veľa sacharidov a zároveň málo tukov....
Aj o tom treba premýšľať.....
Čiže je tu aj taká možnosť, že KYSLÁ MOČ môže byť V PORIADKU (u človeka, ktorý konzumuje do 50g sacharidov zo zeleniny a ovocia denne, zvyšok tuky a bielkoviny), a V NEPORIADKU u človeka, ktorý konzumuje hlavne sacharidy, a tukov konzumuje málo...
Ako vravím, vzhľadom na to, že prirodzene žijúce mäsožravce majú kyslú moč, A SÚ ZDRAVÉ, tak slovné spojenie "ZLÁ KYSLÁ MOČ U MäSOŽRAVÉHO ČLOVEKA, ktorý silne obmedzuje sacharidy" je pre mňa SILNE NEPODLOŽENÉ.
Preto mi príde (mne osobne) zbytočné riešiť pH uriny, KEĎ NEVIEM, KDE JE PRAVDA......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 7:54 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Vševěd: V tom "lékařském slovníku" je to povrchně. Zkus wikipedii, dokonce i tam je to popsáno líp. Ketoacidóza je prostě patologická forma ketózy, kdy tvoření ketolátek tělo nestíhá regulovat a pH krve se sníží na životu nebezpečnou úroveň. Při hladovění může vzniknout u běžného člověka (který není diabetik a nemá úplně v háji

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 8:31 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
[quote="ravima":17ysradl]Vševěd: V tom "lékařském slovníku" je to povrchně. Zkus wikipedii, dokonce i tam je to popsáno líp. Ketoacidóza je prostě patologická forma ketózy, kdy tvoření ketolátek tělo nestíhá regulovat a pH krve se sníží na životu nebezpečnou úroveň. Při hladovění může vzniknout u běžného člověka (který není diabetik a nemá úplně v háji

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2013 10:07 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
[quote="Vševěd":2n95ggip]Podle mého při půstu je člověk někde mezi ketózou a ketoacidózou.[/quote:2n95ggip]
Jo, tak nějak to je. Během půstu se to mění, zhruba kolem 7. dne je první acidotická krize a pak kolem 20. dne druhá, kdy člověku může být fakt hodně špatně, ale pak se to zase stabilizuje a když člověk nesedí doma u PC, ale pořádně se hýbe na čerstvém vzduchu, ani nepozná že je v půstu, to mám několikrát vyzkoušené. Např. podle Partykové nebo ruských půstovních klinik jsou právě ty acidotické krize strašně důležité pro léčebný účinek.

[quote="citace z Partykové k acidotickým krizím":2n95ggip]
Co jsou acidotické krize

První 1– 2 dny hladovění, kdy je v organismu ještě zásoba jaterního cukru (glykogenu), se tuky spalují úplně. Biochemici tomu výstižně říkají, že “tuky hoří v ohni sacharidů”. Když se vyčerpají zásoby glykogenu, je spalování tuků nedostatečné. V krvi se začínají hromadit kyselé metabolity neúplně spálených tuků (kyseliny máselné a aceton). Snižují se alkalické rezervy a to se začíná odrážet na pocitech hladovějícího. Může se objevit bolest hlavy, nevolnost, pocit slabosti apod. K těmto projevům dochází 6.– 10. dne hladovění.

Tento kritický stav se nazývá acidotická krize. Je důsledkem nahromadění jedovatých látek v krvi. Je důležité napomoci jejich vyloučení dlouhou procházkou, masáží, koupelí, očistným klystýrem; pak se stav upraví. Náhle během několika minut až hodiny potíže zmizí, odezní bolesti a nepříjemné pocity a hladovějící se začíná cítit dobře.

Organismus, vystavený tvrdým podmínkám, v době kolem první acidotické krize přechází na vnitřní (endogenní) výživu. Začíná vytvářet cukr z vlastního tuku a bílkovin. Za přítomnosti cukru se utilizují beze zbytku tuky. Acidotická krize ustupuje, zvyšuje se množství cukru v krvi. Hladovějící snáší tento stav lehce tak dlouho, dokud má zásobu tuků a bílkovin a pokud trvá možnost jich využívat. V organismu dochází k unikátní přestavbě enzymatického systému k zaměření na ničení patologických ložisek, nádorových tkání, jizev a srůstů.

Acidotická krize doprovázející řízené hladovění je jednou z hlavních hybných sil ozdravení.

Acidóza je však u celé řady nemocí (např. hyperkapnie, diabetu, thyreotoxikóze, u jaterních onemocnění, při poškození ledvin, při průjmech, ileozních stavech – ucpání střeva, pankreatických píštělích, otravách morfiem, salicyláty, Acylpyrinem, alkoholem, aj.) škodlivá, nebezpečná a patologická.

Úplný přechod organismu na endogenní výživu nastane pouze tehdy, jestliže se nepřipustí žádný, ani sebemenší příjem potravy a hladovějící je pouze o vodě. Nesmí ani pít sladké nápoje a čaje.

První acidotická krize (6.-10. den) odstraňuje příčiny nemoci, druhá acidotická krize (17.-23. den) odstraňuje nemoc samotnou. U zastaralých onemocnění je zapotřebí, aby léčebné hladovění bylo pod stálým lékařským dohledem ve specializovaném léčebném zařízení.

Období hladovění má tři stádia:

stádium potravinové excitace: trvá 3–4 dny dochází k nadměrnému vylučování soli a vody z organismu, normalizuje se bílkovinná výměna, mizí otoky.
stádium narůstající acidózy: začíná 3.–4. dnem a končí první acidotickou krizi. Mizí pocit hladu, objevuje se žízeň, sníží se sekrece slin, kyseliny solné. Žaludeční sliznice produkuje nenasycené mastné kyseliny a bílkoviny. Nenasycené mastné kyseliny aktivují tkáňový neurohormon cholecystokinin tlumící hlad, zvyšují sekreci žluče, čistí

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz