[quote="Vševěd":cjq0wspz]řekl bych, že moje a Sakulova cesta se trochu rozcházejí.
Já vycházím z předpokladu, že přemnožená candida se může nažrat i z krevního cukru a proto se musí držet nízko.
A na to je ideální ketogenní dieta. Jiné řešení není. Klasická dieta bez cukrů - tělo začne vyrábět cukr z bílkovin a candida
přežije na něm /na krevním cukru/.
Abys byla v ketóze je potřeba držet bílkoviny max. na 1,5násobku tělesné hmotnosti. Pokud vážíš např. 60 kg potom tvoje denní spotřeba bílkovin je max. 90 g.
Složení je jednoduché: tuky, bílkoviny bez jediného gramu cukru. Tučnější maso, vejce, máslo, sádlo. V ketogenní dietě na hubnutí se může
malé množství zeleniny, ale tady bych ji vynechal úplně. Aby fungovala persistaltika nebo jak se to píše - používat vlákninu, psylium nebo Lepicol.
K bílkovinám se jí v poměru jedna ku jedné tuky, ale může si klidně i víc, abys neměla hlad.
Příklad denního menu, pro mně s 90 kg:
snídaně: 3 omega vejce udělané na bio bůčku /neuzeném, vyškvařím a do toho rozmíchám vajíčka, můžou být i klasické/ - tohle je můj favorit na snídani
oběd: hovězí steak s domácí majonézou /ze žloutků a olivového oleje/, nebo třeba losos na másle - porce 100-150 g max.
svačina: plechovka makrely, tuňáka, nebo tresčí