[quote="pve":1qked0md]Zdravím všechny,
četl jsem na tomto skvělém webu informace o očistě jater, ale jakožto starý bolestýn
jsem nejprve zkusil ostropestřec jako kapky, které jsem bral po dobu 3 týdnů. Pozoroval jsem následující změny, které bych s vámi odborníky rád probral:
1) Po celou dobu užívání jsem trpěl velkou plynatostí, která neskutečně zapáchá. Vše trvá dosud (kapky jsem přestal brát před 2 týdny) a je to dost obtěžující. Zvýšená plynatost je v době od oběda až do večera.
2) Prakticky od prvního dne užívání se mi upravila stolice z malých tuhých "kozích bobků" na měkkou konzistenci. Vše opět trvá až dodnes, což jsem celkem rád, protože s tuhou stolicí jsem předtím dost bojoval, i když na záchod jsem chodil denně.
3) Řekl bych, že stolice je nyní méně než tomu bývalo před kůrou.
Dá se z tohoto něco vyvodit, případně mi doporučit? Hlavně ty zapácající větry jsou dost nepříjemné a rád bych se jich zbavil. Co se týče mého zdravotního stavu, kromě obecně větší plynatosti jsem velmi zahleněný, musím několikrát do hodiny plivat hleny do kapesníku, což taky dost obtěžuje. Na ORL mi na to dávali kde co, až to skončilo vytrhnutím krčních mandlí, což samozřejmě nepomohlo a teď už vím, že to byla chyba. Ještě trpím na ekzém (sebora), což by s játry mohlo také souviset (?).[/quote:1qked0md]
Tak ve zkratce jste si odpověděl vlastně sám, to máte správně a na ty větry bych viděl dobré vyčistit střevo a dodat kvalitní laktobacily. Podívejte se do nabídky na konci fóra, přidal jsem tam nejsilnější produkt dostupný na našem trhu a můžete vyzkoušet i olej z černého kmínu, ten je také docela slušně protiprdový. Jak se rozchodí