Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 10:00 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pozor na nektere jogurty
PříspěvekNapsal: čtv bře 14, 2013 4:16 pm 
Offline

Registrován: sob srp 07, 2010 10:13 pm
Příspěvky: 205
Bydliště: Horoměřice
no ja jsem to na hoax nasel taky, protoze me zajimalo kdo je puvodni autor, ale take jsem tohoto clanku nasel vice verzi.jinak je jasne ,ze kazdy veri cemu chce, ja jogurty nejedl uz pred tim a tohle mi prislo zajimave.A nakonec - hoax.cz je podobne duveryhodny jako jine zdroje nebo ne?

_________________
Walker: "zelenina a saláty tělo budují, kdežto ovoce ho čistí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 14, 2013 11:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Honzek píše:
Jak dlouho se může nechat mléko kvasit pomocí houbičky? Myslím tím jestli se dá konzumovat i po sedmi dnech kdy se nechala houbička pracovat. Co si o tom myslíte vy?

Tak asi chuťově nic moc, ovšem zásadně by to vadit nemělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 12:25 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 3:21 pm
Příspěvky: 36
Zdravím.

1.Je skutečně nutné po 20 dnech pití kefíru si udělat 10 denní půst?A proč?Ublížím si tím,když tu pouzu neudělám?Kefír mi děla očividně dobře a moc mi chutná..

2.Už léta trpím na vaginální záněty.Lékař jen krčí rameny.prý je to chronické anelze s tím nic dělá předepíše Bromhexinové globule,které vždy pomůžou jen na pár dní.Už jsem to vzdala.Pak jsem objevila tyhle stránky.Změnila stravování,udělala spousty očist.Ph se mi srovnalo,jsem vytálnější,vyprazdňování taky mnohen lepší(předtím zácpa).....
Ale vaginální zánět pořád nic.zkoušela jsem i výplachy urinou.Nyní jsem najela na vkládání Tibetské houbičky.Už to bude skoro 14 dní.Ale mám pocit,že se zánět spíš zhoršil.

Chování houbiček-jedna větší houbička vydrží tak na 3 použití.den ode dne se zmenšuje,až se úplně rozpadne.
Předtím jsem měla jen výtoky,nyní nastoupilo i svědění a nepříjemné pocity.

Je to normální?neměla bych to spíš přerušit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 3:31 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
opice píše:
Zdravím.

1.Je skutečně nutné po 20 dnech pití kefíru si udělat 10 denní půst?A proč?Ublížím si tím,když tu pouzu neudělám?Kefír mi děla očividně dobře a moc mi chutná..

2.Už léta trpím na vaginální záněty.Lékař jen krčí rameny.prý je to chronické anelze s tím nic dělá předepíše Bromhexinové globule,které vždy pomůžou jen na pár dní.Už jsem to vzdala.Pak jsem objevila tyhle stránky.Změnila stravování,udělala spousty očist.Ph se mi srovnalo,jsem vytálnější,vyprazdňování taky mnohen lepší(předtím zácpa).....
Ale vaginální zánět pořád nic.zkoušela jsem i výplachy urinou.Nyní jsem najela na vkládání Tibetské houbičky.Už to bude skoro 14 dní.Ale mám pocit,že se zánět spíš zhoršil.

Chování houbiček-jedna větší houbička vydrží tak na 3 použití.den ode dne se zmenšuje,až se úplně rozpadne.
Předtím jsem měla jen výtoky,nyní nastoupilo i svědění a nepříjemné pocity.

Je to normální?neměla bych to spíš přerušit?

Neskutečné. Ve 21. století si dávat dovnitř muchomůrku \":shock:\" zkusil bych pustit žilou.
"mykóza se mi zhoršila, mám pokračovat?"
co na to říct? jasně že jo, nakonec se to zlomí.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Domácí kefír
PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 11:23 pm 
Offline

Registrován: úte říj 30, 2012 11:31 pm
Příspěvky: 40
Občas poté, co se mi domácí kefír oddělí na pevnou část a syrovátku, do něj ještě naleju tak decku mléka a nechám asi 5 hodin fermentovat. Předpokládám, že díky předchozímu zjevnému nasycení si houba na novém mléčném cukru ještě pochutná a zpracuje jej - je tomu tak?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 10:46 am 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 3:21 pm
Příspěvky: 36
Vševěd píše:
Neskutečné. Ve 21. století si dávat dovnitř muchomůrku \":shock:\" zkusil bych pustit žilou.
"mykóza se mi zhoršila, mám pokračovat?"
co na to říct? jasně že jo, nakonec se to zlomí.

Tak po asi měsíčním(a pár dnů)pití kefíru si tělo samo začne říkat o pauzu v pití.Už mě přestáva tolik chutnat,Brzy si udělám pauzu na pár dnů.Myslím že není nutné se držet přesně danými pravidly kde co kdo napíše,je třeba se řídit co nám říká naše tělo.
K té mykóze-vysadila jsem vkládání houbiček a několik dnů prováděla výplachy urinou.Rychle se všechno vrátilo do normálu.Takže vlastně nic moc,ale je to lepší.Ještě mě napadlo co si místo houbiček dělat výplach přímo kefírem?Jediný problém je,jak ten kefír v sobě alespoň chvíli udržet.No uvídíme.třeba časem vyzkouším.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 9:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
opice píše:
Zdravím.

1.Je skutečně nutné po 20 dnech pití kefíru si udělat 10 denní půst?A proč?Ublížím si tím,když tu pouzu neudělám?Kefír mi děla očividně dobře a moc mi chutná..

2.Už léta trpím na vaginální záněty.Lékař jen krčí rameny.prý je to chronické anelze s tím nic dělá předepíše Bromhexinové globule,které vždy pomůžou jen na pár dní.Už jsem to vzdala.Pak jsem objevila tyhle stránky.Změnila stravování,udělala spousty očist.Ph se mi srovnalo,jsem vytálnější,vyprazdňování taky mnohen lepší(předtím zácpa).....
Ale vaginální zánět pořád nic.zkoušela jsem i výplachy urinou.Nyní jsem najela na vkládání Tibetské houbičky.Už to bude skoro 14 dní.Ale mám pocit,že se zánět spíš zhoršil.

Chování houbiček-jedna větší houbička vydrží tak na 3 použití.den ode dne se zmenšuje,až se úplně rozpadne.
Předtím jsem měla jen výtoky,nyní nastoupilo i svědění a nepříjemné pocity.

Je to normální?neměla bych to spíš přerušit?

1)Ty přestávky nutné nevidím, je to potravina a třeba jiná jídla jíte také denně.
2)To je divné, pak by také mohlo jít o přemnožené laktobacily, ale jde o dost výjimečnou záležitost. Spíše než ty záněty stále likvidovat bych se zaměřil na důvod, proč je máte a pokud to není ve stravě, co psychika, to je mocný spouštěč mnoha problémů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí kefír
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 9:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
pokora píše:
Občas poté, co se mi domácí kefír oddělí na pevnou část a syrovátku, do něj ještě naleju tak decku mléka a nechám asi 5 hodin fermentovat. Předpokládám, že díky předchozímu zjevnému nasycení si houba na novém mléčném cukru ještě pochutná a zpracuje jej - je tomu tak?

To se mě moc nezdá, proces vyžaduje nějaký čas a ten tam pak nemáte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 9:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
[quote="opice":2mkkkefx]Tak po asi měsíčním(a pár dnů)pití kefíru si tělo samo začne říkat o pauzu v pití.Už mě přestáva tolik chutnat,Brzy si udělám pauzu na pár dnů.Myslím že není nutné se držet přesně danými pravidly kde co kdo napíše,je třeba se řídit co nám říká naše tělo.
K té mykóze-vysadila jsem vkládání houbiček a několik dnů prováděla výplachy urinou.Rychle se všechno vrátilo do normálu.Takže vlastně nic moc,ale je to lepší.Ještě mě napadlo co si místo houbiček dělat výplach přímo kefírem?Jediný problém je,jak ten kefír v sobě alespoň chvíli udržet.No uvídíme.třeba časem vyzkouším.[/quote:2mkkkefx]
Kefír klidně vyzkoušejte, ale lepší by bylo prubnout

Naposledy upravil Dracula dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon dub 08, 2013 7:14 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
opice píše:
Tak po asi měsíčním(a pár dnů)pití kefíru si tělo samo začne říkat o pauzu v pití.Už mě přestáva tolik chutnat,Brzy si udělám pauzu na pár dnů.Myslím že není nutné se držet přesně danými pravidly kde co kdo napíše,je třeba se řídit co nám říká naše tělo.
K té mykóze-vysadila jsem vkládání houbiček a několik dnů prováděla výplachy urinou.Rychle se všechno vrátilo do normálu.Takže vlastně nic moc,ale je to lepší.Ještě mě napadlo co si místo houbiček dělat výplach přímo kefírem?Jediný problém je,jak ten kefír v sobě alespoň chvíli udržet.No uvídíme.třeba časem vyzkouším.

Já si dělám výplach urinou, kam přidávám kefír a je to výborná věc!:)

_________________
Příroda má vždy pravdu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon dub 08, 2013 1:55 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 3:21 pm
Příspěvky: 36
Jarda píše:
Kefír klidně vyzkoušejte, ale lepší by bylo prubnout http://www.zbozi.cz/?q=fermalac#utm_sou ... aign=lista, nebo http://www.zbozi.cz/vyrobek/chytra-houb ... aign=lista

Díky vyzkouším.Psychika fakt nic moc(permanentní stres)

prokera píše:
Já si dělám výplach urinou, kam přidávám kefír a je to výborná věc!:)

Díky.Tohle zkusím jako první.Dám vědět. \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 1:22 pm 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
Zdravím všechny,
mám dotaz, jak si doma připravit domácí kefír nebo jogurt?
Zkusila jsem do nepasterizovaného mléka dát jogurt a ponechat 24h v teple. Když jsem dala jogurt Activii, jogurt se povedl, když jsem dala jogurty z Normy, vzniklo cosi zakyslého, nevím zdali to bylo vůbec zdravé, vypila jsem si to sama, nikdo jiný to tu nechtěl (docela mi to chutnalo ale konzistence byla tekutá). Vzhledem k tomu, že na všech přídavných jogurtech bylo napsáno, že obsahují živé bakterie, a pak se dozvím, že je ani nemusí obsahovat, nevím jak a který jogurt použít.
Také mě napadlo, nakapat do mléka Hylak, který obsahuje lactobacilli acidophili, lactobacilli helvetici, escherichiae coli, enterococci faecalis (ale také nevím, zdali jsou živé či mrtvé).
díky za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 9:30 pm 
Offline

Registrován: pon pro 03, 2012 9:50 pm
Příspěvky: 3
Bydliště: Táborsko
Chcete li hustý jogurt musíte mléko zahřát na 95°C. Tam dochází k degradaci syrovátkové bílkoviny, která jinak přejde do syrovátky.
Chcete li "zdravý" jogurt zahřejte mléko na 37°C - 47°C. Tato teplota je ideální k růstu termofilních bakterií, které konzumují laktozu a vytvoří jogurt. Ideální je na první jogurt zakoupit jogurtové bakterie, které jsou mrazem vysušené. Takto vyrobený jogurt můžete několikrát přeočkovat. Jeho kvalita je skvělá i po 21 dnech v lednici.
Já sám používám kultury i na výrobu sýrů (nepasterizovaných).
Nepropaguji nic co jsem nevyzkoušel. Dělám kurzy výroby sýrů pro občanské sdružení Synergie. Rád poradím i s výrobou zakysaných produktů.
Mlékárenské kutury jsou na http://www.dobrykolonial.cz/Mlekarenske ... yrobu-syru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 9:35 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
samanicus píše:
Chcete li hustý jogurt musíte mléko zahřát na 95°C. Tam dochází k degradaci syrovátkové bílkoviny, která jinak přejde do syrovátky.
Chcete li "zdravý" jogurt zahřejte mléko na 37°C - 47°C. Tato teplota je ideální k růstu termofilních bakterií, které konzumují laktozu a vytvoří jogurt. Ideální je na první jogurt zakoupit jogurtové bakterie, které jsou mrazem vysušené. Takto vyrobený jogurt můžete několikrát přeočkovat. Jeho kvalita je skvělá i po 21 dnech v lednici.
Já sám používám kultury i na výrobu sýrů (nepasterizovaných).
Nepropaguji nic co jsem nevyzkoušel. Dělám kurzy výroby sýrů pro občanské sdružení Synergie. Rád poradím i s výrobou zakysaných produktů.
Mlékárenské kutury jsou na http://www.dobrykolonial.cz/Mlekarenske ... yrobu-syru

Dobré tipy. Osobně se mi daří i bez kupované kultury a používám kombinaci lžíce hollandie nebo z várky z minulého jogurtu a tobolky vysoce kvalitních probiotik. Kvasím 24 hodin při teplotě 40 stupňů tak, aby mléčného cukru zůstalo co nejméně. Mléko nepřevařuji a používám nepasterizvané a nehomogenizované. Jogurt má krpaet jinou konzistenci než ty průmyslové, chutná však skvěle.

Ochuzuji stévií nebo xylitolem, kokosem, skořicí a případně raw kakaem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 9:51 pm 
Offline

Registrován: pon pro 03, 2012 9:50 pm
Příspěvky: 3
Bydliště: Táborsko
sakul píše:
Dobré tipy. Osobně se mi daří i bez kupované kultury a používám kombinaci lžíce hollandie nebo z várky z minulého jogurtu a tobolky vysoce kvalitních probiotik. Kvasím 24 hodin při teplotě 40 stupňů tak, aby mléčného cukru zůstalo co nejméně. Mléko nepřevařuji a používám nepasterizvané a nehomogenizované. Jogurt má krpaet jinou konzistenci než ty průmyslové, chutná však skvěle.

Ochuzuji stévií nebo xylitolem, kokosem, skořicí a případně raw kakaem

Skutečný živý jogurt nastartuje výrobu jogurtu velice dobře. Hollandie je většinou v pohodě. Pokud se použije na první jogurt mlékárenská kultura je rozdíl obrovský. Takto vyrobený jogurt je natolik vitální, že dokáže mléko infikované E. Coli "vyčistit" - mám vyzkoušeno. Stejně dobře to zvládá i kefírová houba, kterou považuji za mnohem lepší léčivo než jogurt.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz