Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 2:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 203 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 8:11 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Hned na úvod, [u:ti4wncke]pokud někomu jde o posilování, tak na to je JINÉ VLÁKNO[/u:ti4wncke]:

Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
t=1555&


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 8:11 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Koukám že jste pane Jardo přidal kromě collagenu i protein CFM, Lysin a BCAA - do Vaší nabídky zboží (Potravní doplňky, proteiny, aminokyseliny

Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 8:12 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
kvůli kompletnějším info ke sportu, překopírovávám pár příspěvků z jiných vláken...:

ravima píše:
[b:1aafayqr][i:1aafayqr]Doporučuju místo fóra, kde se to dnes hemží desítkami různých nesmyslných názorů pročíst pořádně úvodní stránky http://www.zdravi-az.cz
Samozřejmě by se daly (a měly) doplnit o pár zajímavých věcí z fóra, ale i tak jak jsou dnes naprosto stačí, kdo je přečte, řídí se jimi a neleze zbytečně do fóra, tak má zpravidla po problémech....[/i:1aafayqr][/b:1aafayqr]

Jarda:
[size=150:1aafayqr] nehledejte v tom zase tak velké složitosti, hlavní je stravu dobře trávit, pak zase tolik nezáleží na tom jaká je její skladba. Ono je to více o využitelnosti stravy, než o její kvalitě a množství.[/size:1aafayqr]
prostředí a způsob kontaktu s ním je mnohem více než strava, ono třeba to, že se člověk projde bosý v trávě s ranní rosou a u toho správně dýchá, dovede takové divy, že řešit k tomu druh a množství použitého oleje je opravdu na jiné koleji....(jde o čistě fyzikální jev zvaný uzemnění, který odvede z těla kladný náboj a tím srovná elektrický potenciál na buňkách)...

xion:
vycisti si creva a [size=150:1aafayqr]vycisti pecen (

Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 569
1368882835


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 4:11 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Bylinné doplňky:

KOTVIČNÍK ZEMNÍ
- podpora nárůstu svalové hmoty, vytrvalosti organismu a hormonů (vliv na lepší zásobování kyslíkem transportem červ.krvinkami)
DISKUSE a dávkování :

Naposledy upravil
muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 6:22 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
muflon píše:
Pavel Veselý píše:
hlavně je třeba se naučit počítat sacharidy,měl jsem ze začátku váhu ale teď už to jde od oka např:
1 grep 20g sacharidů
1 větší mrkev 20g sacharidů
1 střední řepa 20g sacharidů
1 l kefíru 40g sacharidů
Tyhle hodnoty sacharidů jsou dost mimo.
Např. jedna velká mrkev nebo střední řepa nemá zpravidla ani 10g sacharidů (ikdyž tady trochu záleží na tom, co se myslí tím "větší" "střední" atp., každopádně 20g dosáhnete s jednou mrkví opravdu hodně těžko) a hlavně ten kefír - tolik sacharidů má přece mléko (1l kefíru je max. 20g, spíš až 10g sacharidů, tedy až 4x míň než píšete) ... atd.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 6:48 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
ravima píše:
Tyhle hodnoty sacharidů jsou dost mimo.
Např. jedna velká mrkev nebo střední řepa nemá zpravidla ani 10g sacharidů (ikdyž tady trochu záleží na tom, co se myslí tím "větší" "střední" atp., každopádně 20g dosáhnete s jednou mrkví opravdu hodně těžko) a hlavně ten kefír - tolik sacharidů má přece mléko (1l kefíru je max. 20g, spíš až 10g sacharidů, tedy až 4x míň než píšete) ... atd.

...mno uved jsem to jen jako ilustraci jak přemýšlí sportovci na tomto fóru, já nejsem zastáncem nějakého přílišného počítání sacharidů (přestože řeba Dr.Pažický říká že ..."Zásoby glykogenu ve svalech a játrech stačí na 90-120 min. výkonu, proto je třeba sacharidy průběžně dodávat. Udává se 40-60 g/hod....."http://www.pazicky.cz/biochem_pozadi.html,

ALE mnozí tady na fóru upozorňují na nebezpečí příliš sacharidů....

Spíš mne trápí otázka komplexnosti aminokyselin:
Citace:
borisek píše:
"Rubnerov zákon o limitoch aminokyselín hovorí, že využitie aminokyselín z prijatých bielkovín závisí od obsahu najmenej zastúpené esenciálne aminokyseliny. To znamená, že z prijatých aminokyselín sa ich do vlastných proteínov zabuduje len toľko, koľko zodpovedá množstvu najmenej zastúpenej esenciálnej aminokyseliny. Pretože aminokyseliny sa v organizme neskladujú, ostatné aminokyseliny sú rozložené, a to aj vtedy, keď v organizme panuje celkový nedostatok bielkovín."

- zatim sem to řešil konopným semínkem a chia semínkem spolu s ořechovým mlékem, luštěniny, občas domácí kefír...teď ale váhám zda kvůli lepší regeneraci a stravitelnosti, nezačít po tréninku brát Jardou nabízené BCAA..., případně lysin, arginin a asi i glutamin...vono je to ipravda pohodlnější než vařit luštěniny a kousat a trávit dlouho... \":mrgreen:\"

...jak to vidíte vy ostatní sportovci (nejlépe z praxe, rychlost regenerace, rychlejší hojení zranění, rychlejší doplnění glykogenu v játrech potřebné k vytrvalostním sportům apod..)... \":?:\"


Naposledy upravil muflon dne pát kvě 03, 2013 10:40 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 9:57 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
[quote="muflon":3guw44rn]
- zatim sem to řešil konopným semínkem a chia semínkem spolu s ořechovým mlékem, luštěniny, občas domácí kefír...teď ale váhám zda kvůli lepší regeneraci a stravitelnosti, nezačít po tréninku brát Jardou nabízené BCAA..., případně lysin, arginin a asi i glutamin...vono je to ipravda pohodlnější než vařit luštěniny a kousat a trávit dlouho... \":mrgreen:\"

Jinak zajímavý materiál k samostudiu (hlavně k vytrvalostním sportům a růstu základní vytrvalosti potřebné pro každého kdo chce mít "výdrž" i v běžném životě...:


Naposledy upravil
NOWOCAYN_2 dne ned úno 07, 2106 8:28 am, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2013 11:04 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
NOWOCAYN_2 píše:
Cvičím 3 krát týždenne 90 minútové tréningy celého tela v posilňovni (polka tréningu sa skladá Z GIGA SÉRIÍ, preto tak rýchlo skončím tréning, pričom je dosť tvrdý...ale robený správnou technikou)............ a regenerácia ? UKÁŽKOVÁ, nikdy nemám svalovku. Prečo ? SACHARIDY JEM MINIMÁLNE, PRETO.......
Áno, začni brať BCAA, a všeličo........ LEN SI KOMPENZUJ DEBILNÝ AMINOKYSELINOVÝ PROFIL v tvojej strave tobolkami .... \":wink:\" ... a jedz aj naďalej balast typu predražených konopných semiačok, Chia semiačok, škodlivých strukovín...... Nech sa páči..... a kupuj doplnky, KUPUJ........BCAA, MSM, GLUTAMÍN, BLABLABLA........ Už len čakám, kedy si kúpiš kreatín a gainer.....

Máš jinej druh sportu, otázka zda pro tělo prospěšnější, ale každému co jeho jest...když ti to zatim dělá dobře.... - silový není vytrvalostní...jinak soju nejim, takže nevim co myslíš těma škodlivýma luštěninama..., kdybys věděl co za ATB a další svinstva jíš v mase, asi by ses divil ....PS: cheš říct že všechno tvé jídlo je bez jakýchkoli doplňků stravy, žádné minerály, vitamíny ani aminokyseliny ani proteiny ? Pokud jseš velkej masař, tak cituju: Pokud je Váš bílkovinný příjem postaven především na hovězím mase, rybím nebo kuřecím mase, bude pro Vás nutností doplňovat BCAA. Aminokyseliny BCAA jsou v nich nedostatečně zastoupeny....se dá tímto způsobem dodat potřebné množství nutných aminokyselin, aniž by bylo nutné mít v perfektním stavu trávení. Špatné trávení a nedostatek kyseliny chlorovodíkové v žaludku mnohdy omezuje, nebo i zcela znemožňuje trávení masa a dalších běžných zdrojů bílkovin. Čisté esenciální aminokyseliny trávení v zásadě obcházejí a prostupují přímo to krve, což umožní velice slušný nárůst energie a také imunity u nemocného.
Izolované, volné esenciální aminokyseliny BCAA můžeme podávat také v situacích, kdy běžná, těžká strava, vyžadující plnou aktivitu žaludku, nepřipadá v úvahu, tedy během závodu, nebo při vážném onemocnění.


...no překvapuje mně že trávíš prakticky všechen svůj "pohybový" čas v posilovně, kde toho čerstvého vzduchu bez přírody a kyslíku pro své tělo, moc nemáš...svaly vydrží pouze tak dlouho dokud....se z nich v pokročilém věku nestane bláto (i když pravda, klobouk dolu třeba před Krampolem co i ve vysokém věku se drží....což ti taky přeju Nowocayn \"8)\"


Naposledy upravil muflon dne čtv dub 18, 2013 12:04 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2013 10:26 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
muflon píše:
Máš jinej druh sportu, otázka zda pro tělo prospěšnější, ale každému co jeho jest...když ti to zatim dělá dobře.... - silový není vytrvalostní...jinak soju nejim, takže nevim co myslíš těma škodlivýma luštěninama..., kdybys věděl co za ATB a další svinstva jíš v mase, asi by ses divil ....PS: cheš říct že všechno tvé jídlo je bez jakýchkoli doplňků stravy, žádné minerály, vitamíny ani aminokyseliny ani proteiny ? Pokud jseš velkej masař, tak cituju: Pokud je Váš bílkovinný příjem postaven především na hovězím mase, rybím nebo kuřecím mase, bude pro Vás nutností doplňovat BCAA. Aminokyseliny BCAA jsou v nich nedostatečně zastoupeny....se dá tímto způsobem dodat potřebné množství nutných aminokyselin, aniž by bylo nutné mít v perfektním stavu trávení. Špatné trávení a nedostatek kyseliny chlorovodíkové v žaludku mnohdy omezuje, nebo i zcela znemožňuje trávení masa a dalších běžných zdrojů bílkovin. Čisté esenciální aminokyseliny trávení v zásadě obcházejí a prostupují přímo to krve, což umožní velice slušný nárůst energie a také imunity u nemocného.
Izolované, volné esenciální aminokyseliny BCAA můžeme podávat také v situacích, kdy běžná, těžká strava, vyžadující plnou aktivitu žaludku, nepřipadá v úvahu, tedy během závodu, nebo při vážném onemocnění.


...no překvapuje mně že trávíš prakticky všechen svůj "pohybový" čas v posilovně, kde toho čerstvého vzduchu bez přírody a kyslíku pro své tělo, moc nemáš...svaly vydrží pouze tak dlouho dokud....se z nich v pokročilém věku nestane bláto (i když pravda, klobouk dolu třeba před Krampolem co i ve vysokém věku se drží....což ti taky přeju Nowocayn \"8)\"

Môj šport (posilňovanie) JE vytrvalostný..... zisti si niečo o gigasériách.... Nevravím, že je to vytrvalostné ako beh na dlhú vzdialenosť, ale spotím a zadýcham sa pri tom najviac z celej posilňovne... takže mám najmenej páuz z posilňovne (aspoň čo som videl), a najkratšie pauzy (ale nemám problém, keď prídem domov, nie je mi na "odpadnutie", a to ani v posilňovni).
Čo sa týka sóje, je to najškodlivejšia strukovina... Za ňou nasleduje fazuľa, potom šošovica, hrach, adzuki, mungo... (asi tak nejak)... Všetky určitým spôsobom škodia, najmenej adzuki a mungo (pravdepodobne, netvrdím s istotou).

čo sa týka BCAA... sú aminokyseliny, ktoré sa vytvárajú v ľudskom tele........... Myslíš, že z čoho sa ľahšie vytvoria v ľudskom tele - z rastlinnej, alebo zo živočínej bielkoviny.... Tri krát hádaj.... \":)\"
Cituješ článok, kde sa píše, že : "....Pokud je Váš bílkovinný příjem postaven především na hovězím mase, rybím nebo kuřecím mase, bude pro Vás nutností doplňovat BCAA...."......... a ja sa ťa spýtam : V AKÝCH RASTLINNÝCH PRODUKTOCH SÚ ZASTÚPENÉ BCAA ???.... V žiadnych. A ak náhodou niektorých (nedohľadal som), tak v množstve, že si z nich denne môžeš sať maximálne tak 1 gram, a BOH VIE, ako ti to vôbec telo prijme....
Tvrdiť, že "...Pokud je Váš bílkovinný příjem postaven především na hovězím mase, rybím nebo kuřecím mase, bude pro Vás nutností doplňovat BCAA..." je to isté, akko tvrdiť, že RASTLINNÉ BIELKOVINY SÚ LEPŠIE PRE ĽUDSKÝ ORGANIZMUS............. čo je totálny NONSENS...........
Je to len OBYčAJNÁ REKLAMA NA BCAA (propagujúca firmami, ktoré ich vyrábajú)............ Ale kto chce čomu veriť, nech tomu verí, nech sa páči... .... Masajovia, Eskimáci, rôzni kočovníci, lovci, Mongoli........ dodávajú BCAA ? HOUBY............. Netreba proste veriť všetkému... To je to isté, akoby bol napísaný článok typu ..... "Keď nebudete brať náš Quercetín, budete silno strádať, a nebudete fungovať tak, ako by ste mali"........... Alebo - "BEZ RYBIEHO OLEJA ste nadobro stratení, neočakávajte zdravie......." (ja ho užívam, to bol len príklad)
Bludy ako vyšité.... Veď BCAA sa vytvárajú V TELE......... Tak je teda FUK, či sú dostatočne alebo nedostatočne zastúpené v živočíšnych potravinách, KEĎ NIE SÚ ANI V RASTLINNÝCH.........

Čo sa týka môjho pohybu, chodievam aj do prírody, pred pár dňami som bol na 5 hodinovej "túričke"...Na čerstvom vzduchu sa vyskytujem takmer každý deň (chôdzu po ulici nepočítam)..... Svaly a blato z nich ? To sa stane človeku, ktorý má telo v otrasnom stave - vôbec necvičí, a má nevyhovujúcu stravu, nejaké choroby. Keď má silno "artrofovať" nejaký dedko, tak to bude v prvom rade ten, ktorý prijíma bielkovín málo, a to ešte z rastlinných zdrojov. ... Môj dedko už tiež "pekne poartrofoval".... Keby nejedol 2 vajíčka s chlebom, ale 4-5 s tukom, a viac mäsa než je (lebo je priblblého názoru z čias, keď bola chudoba...že príloha má tvoriť väčšiu časť, než mäso, atď...) mal by viac bielkovín v tele, a neartrofoval by tak (hoci stále na tom nie je nejak zle... tvrdá nátura v mladosti odchovaná na kozom mlieku, kozom syre, slanine, no posledné desaťročia konzumuje BALAST vo väčšine prípadov)...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2013 4:26 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
NOWOCAYN_2 píše:
...Čo sa týka sóje, je to najškodlivejšia strukovina... Za ňou nasleduje fazuľa, potom šošovica, hrach, adzuki, mungo... (asi tak nejak)... Všetky určitým spôsobom škodia, najmenej adzuki a mungo (pravdepodobne, netvrdím s istotou).

čo sa týka BCAA... sú aminokyseliny, ktoré sa vytvárajú v ľudskom tele........... Myslíš, že z čoho sa ľahšie vytvoria v ľudskom tele - z rastlinnej, alebo zo živočínej bielkoviny.... Tri krát hádaj.... \":)\"

.... Masajovia, Eskimáci, rôzni kočovníci, lovci, Mongoli........ dodávajú BCAA ? HOUBY.............
...Bludy ako vyšité.... Veď BCAA sa vytvárajú V TELE......... Tak je teda FUK, či sú dostatočne alebo nedostatočne zastúpené v živočíšnych potravinách, KEĎ NIE SÚ ANI V RASTLINNÝCH.........

Čo sa týka môjho pohybu, chodievam aj do prírody, pred pár dňami som bol na 5 hodinovej "túričke"...Na čerstvom vzduchu sa vyskytujem takmer každý deň...

No proto taky je vhodné klíčení luštěnin... \":-)\" (akorát ta adzuki mi nějak nechce klíčit, mungo i hrách i čočka v pohodě). A pokud už někdo luštěniny vaří, tak taky jde o to zda vhodně ! (nejlépe papiňák, přidat saturejku apod.). Ajurvéda to má již po tisíciletí propracovaný systém, jak ELIMINOVAT případné "antinutrienty" u rostlinných bílkovin nebo kombinací potravin, pomocí některých úprav potravy a hlavně pomoci VHODNÉHO KOŘENÍ....
(nehledě na asi nejjistější - zajistit dostatek HCL v těle....pak se vstřebá a stráví i "hřebíky".... \":mrgreen:\"

Nejsem odborník přes BCAA,a vím že jsem omylný (což se asi tobě stát nemůže...přesto hodnotím kladně tvůj dovětek "nie som si istý"...ale něco trochu o tom víš - adzuki a mungo, a doplním ještě - hlavně červená čočka, jsou pokud vím opravdu z luštěnin nejstravitelnější \":idea:\" )
(pokud by někoho zajímal pohled ajurvédy, velmi doporučuju nastudovat si účinky konzumace luštěniny z Indie, zvané "URID DÁL", je mimochodem skvělá mj. pro rekonvalescenci a doplňování aminokyselin a bílkovin a nejen jich...)

.... VŠICHNI bojujem s tím co je balamucení reklamama, vědeckýma studiema, alternativníma protinázorama apod. Tvářit se jak brouk Pytlík který rozumí všemu nikomu neprospěje, ale uznávám právo říkat i nemilé věci a "bořit mýty", jen dej pozor abys náhodou taky nenahradil jeden mýtus jiným dalším mýtem...(proto pan Jarda se neodvažuje tvrdit že KAŽDÝ postup co doporučuje musí vždy fungovat na každého..., co funguje tobě Nowocayne , nemusí fachat jinému...- nebo máš předky Masajské a Eskymácké?? (jasně - všichni máme předky lovce mamutů...ale poslední staletí se různé větve vyvíjeli odlišně - to co je dobře stravitelné pro posledních několik generací třeba Asiatů, se oproti Evropanům nebo Eskymákům, dost LIŠÍ (i když globalizace už pomalu dělá "divy" i zde)... přece jen nějaké to století trvá než se přizpůsobí následující generace - viď např. brambory v Evropě...

...že jseš na vzduchu je pěkné (5h je solidní, pokud je to jednou za čas, tak to však moc nevytrhneš, lépe méně a pravidelně \":!:\" )
- a je dost velký rozdíl zda jen jdeš normální chůzí, nebo jdeš svižně (či běžíš, a taky JAK při tom kdo dýchá...), a to aspoň hodinku v prostředí záporných iontů a ostatních "látek" co "vylučují" stromy, pole, řeky apod...naše tělo není jen chemická továrna (ale do značné míry jí je víc než jsme ochotni připustit).

PS: neodpověděl jsi zda něco bereš (Mg,C,K,himal.sůl,nějaké proteiny nebo jiné věci "aby ti rostli nebo neubývali svaly"...nějakej ten gainer pro kulturisty? Podle mne do určité míry máš pravdu že - dřív maso, vejce i mléko a další živoč.potraviny, měli jinou kvalitu (hlavně bez vyhoněných hormonů třeba u brojlerů - proto třeba kuřata zásadně nejim...), a to je asi i jeden z důvodů proč nejen vegetariáni ale i lidi co si občas maso dají, možná přemýšlí dát přednost raději takovýmto klinicky čistým odděleným produktům jako je BCAA, proteiny, různé druhy aminokyselin apod.

Co sem zatim pochopil, NEVADÍ že jde o rostlinou bílkovinu, ale spíš je problém poskládat pestrost stravy tak, aby pokud možno žádná aminokyselina nechyběla, nebo nebyla ve výrazném nedostatku oproti ostatním (a to platí i u braní třeba samotného doplňku - lyzinu, argininu, glutaminu, apod.)
(proto jsem tak žhavej na to (z mého zdroje levné) konopné a chia semínko spolu s ořechovým mlékem (proto i pan Jarda zásadně doporučuje STŘÍDAT různé druhy semínek a ořechů, a logicky i luštěnin...spolu s kombinací s vejci a sirnou patlaninou.

PPS: ...hádej kdo je náchylnější na civilizační nemoce nebo rakovinu (kromě dalších vlivů, hlavně stresů a toxinů v prostředí) :
ten kdo jí hoodně masa, nebo ten kdo ho jí málo nebo vůbec....- můžeš hádat 3x \":-)\"
(pozor - mluvím o statistickém počtu (o tom ví své Holzmann \":-)\" ) - takže tím nevylučuju možnost že člověk co v životě nesnědl nic "zdravého" a jedl samé sladké a tučné a masité apod, by se nemohl dožít 90 a více let...jak říká F.Holzmann- to byli dva, jeden kouřil a dožil se stovky, a druhý nekouřil a umřel hned po porodu... \":-)\"

...jinak co se týká tuků, vesměs souhlasim, jen by mne zajímalo Nowocayne jak se pravěcí paleo lidé podle tebe živili tím v čem se shodnem u tuků - neměli nejspíš ani ghí, oliváč, kokosový panenský...(i to by klidně stačilo spolu s rybím tukem, když už je ti proti srsti ten lněný...mimochodem i sádlo podle některých je v určité MALÉ míře "zdravé" (sádlo ale domácí vyškařené na NEPŘEPÁLENÝCH škvarcích, anikoli uzená slanina \":!:\" , je méně škodlivé než normální koupené máslo....natož margaríny... \":mrgreen:\"
..., jinak myslim že bohatě jako zdroj živočičných nasycených tuků stačí to ghí, kefír, kozí mléko a tvaroh ap....)

...a k odlišnosti našich sportů - sice nesouhlasim s doktorem ve všem, ale toto se zdá rozumné: (Dr.Pažický) "Pravidelný vytrvalostní trénink zvyšuje schopnost kosterního svalstva využívat tuky jako zdroje energie pro svalovou činnost.
Díky správné výživě a tréninku obecné vytrvalosti s nižší a střední intenzitou se jako zdroje energie více využívají tukové zásoby a šetří se glykogen. Tímto způsobem taky dochází k úbytku hmotnosti.
Je možné to vyjádřit i následovně: kvalitně fungující tukový metabolismus je znakem dobře trénované obecné vytrvalosti....."


Naposledy upravil muflon dne sob dub 27, 2013 7:11 am, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 19, 2013 12:06 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
NOWOCAYN_2 píše:
čo sa týka BCAA... sú aminokyseliny, ktoré sa vytvárajú v ľudskom tele........... Myslíš, že z čoho sa ľahšie vytvoria v ľudskom tele - z rastlinnej, alebo zo živočínej bielkoviny.... Tri krát hádaj.... \":)\"
Cituješ článok, kde sa píše, že : "....Pokud je Váš bílkovinný příjem postaven především na hovězím mase, rybím nebo kuřecím mase, bude pro Vás nutností doplňovat BCAA...."......... a ja sa ťa spýtam : V AKÝCH RASTLINNÝCH PRODUKTOCH SÚ ZASTÚPENÉ BCAA ???.... V žiadnych. A ak náhodou niektorých (nedohľadal som), tak v množstve, že si z nich denne môžeš sať maximálne tak 1 gram, a BOH VIE, ako ti to vôbec telo prijme....

bla bla bla... BCAA jsou esenciální aminokyseliny, které se v těle nesyntetizují. Bezkonkurenčně největší podíl mají např. v jáhlách (pseudoobilovina), ale i v dalších rostlinných potravinách. Z živočišných jich je nejvíc myslím v syrovátce, v některých masech je jich opravdu nedostatek. Nevíš o tom vůbec nic a přesto o tom dokážeš napsat příspěvek na půl stránky...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 19, 2013 12:31 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
muflon píše:
.....co funguje tobě Nowocayne , nemusí fachat jinému...- nebo máš předky Masajské a Eskymácké??

...že jseš na vzduchu je pěkné (5h je solidní, pokud je to jednou za čas, tak to však moc nevytrhneš, lépe méně a pravidelně \":!:\" )
- a je dost velký rozdíl zda jen jdeš normální chůzí, nebo jdeš svižně (či běžíš, a taky JAK při tom kdo dýchá...), a to aspoň hodinku v prostředí záporných iontů a ostatních "látek" co "vylučují" stromy, pole, řeky apod...naše tělo není jen chemická továrna (ale do značné míry jí je víc než jsme ochotni připustit).

PS: neodpověděl jsi zda něco bereš (Mg,C,K,himal.sůl,nějaké proteiny nebo jiné věci "aby ti rostli nebo neubývali svaly"...nějakej ten gainer pro kulturisty? Podle mne do určité míry máš pravdu že - dřív maso, vejce i mléko a další živoč.potraviny, měli jinou kvalitu (hlavně bez vyhoněných hormonů třeba u brojlerů - proto třeba kuřata zásadně nejim...), a to je asi i jeden z důvodů proč nejen vegetariáni ale i lidi co si občas maso dají, možná přemýšlí dát přednost raději takovýmto klinicky čistým odděleným produktům jako je BCAA, proteiny, různé druhy aminokyselin apod.

Co sem zatim pochopil, NEVADÍ že jde o rostlinou bílkovinu, ale spíš je problém poskládat pestrost stravy tak, aby pokud možno žádná aminokyselina nechyběla, nebo nebyla ve výrazném nedostatku oproti ostatním (a to platí i u braní třeba samotného doplňku - lyzinu, argininu, glutaminu, apod.)
(proto jsem tak žhavej na to (z mého zdroje levné) konopné a chia semínko spolu s ořechovým mlékem (proto i pan Jarda zásadně doporučuje STŘÍDAT různé druhy semínek a ořechů, a logicky i luštěnin...spolu s kombinací s vejci a sirnou patlaninou.

PPS: ...hádej kdo je náchylnější na civilizační nemoce nebo rakovinu (kromě dalších vlivů, hlavně stresů a toxinů v prostředí) :
ten kdo jí hoodně masa, nebo ten kdo ho jí málo nebo vůbec....- můžeš hádat 3x \":-)\"


...jinak co se týká tuků, vesměs souhlasim, jen by mne zajímalo Nowocayne jak se pravěcí paleo lidé podle tebe živili tím v čem se shodnem u tuků - neměli nejspíš ani ghí, oliváč, kokosový panenský...(i to by klidně stačilo spolu s rybím tukem, když už je ti proti srsti ten lněný...mimochodem i sádlo podle některých je v určité míře "zdravé" (problém prej je hlavně že lidé konzumují ztuhlé tuky, a nikoli rozpuštěné na teplotu těla... \":idea:\" \":!:\" \":?:\" - a co u ghí, asi taky by to mělo tak být!!?
..., jinak myslim že bohatě jako zdroj živočičných nasycených tuků stačí to ghí...)

...a k odlišnosti našich sportů - sice nesouhlasim s doktorem ve všem, ale toto se zdá rozumné: (Dr.Pažický) "Pravidelný vytrvalostní trénink zvyšuje schopnost kosterního svalstva využívat tuky jako zdroje energie pro svalovou činnost.
Díky správné výživě a tréninku obecné vytrvalosti s nižší a střední intenzitou se jako zdroje energie více využívají tukové zásoby a šetří se glykogen. Tímto způsobem taky dochází k úbytku hmotnosti.
Je možné to vyjádřit i následovně: kvalitně fungující tukový metabolismus je znakem dobře trénované obecné vytrvalosti....."

Nemám masajských, eskimáckych, ani mongolských predkov........... ŠKODA, lebo moji začali pestovať obilniny a strukoviny.......... a stali sa z nás "OVCE"........... Z masajov, eskimákov a mongolov nie (aspoň tých, čo ostali pri tradičnej strave)... \":wink:\"


Odkedy mám novú priateľku, ťahá ma do prírody, za čo jej VEĽMI ďakujem... dnes som napríklad prechádzal 3m široký potok naboso, na jej podnet... \":)\"

Beriem len vitamín C a B-komplex, 2cl vodky denne (počíta sa udržovačka trojčátka, šungitová voda, rozmrazená voda ??...).... Už niekoľko mesiacov neberiem proteín (bral som aj tak len 3 dávky týždenne)...... NEŹI V ILÚZII....... Proteín v prášku bude vždy ŠMEJD........ Prečo ??? Myslíš, že z akého mlieka vyrábajú ten srvátkový (najkvalitnejší) proteín ??? Z pasterizovaného, a nedivil by som sa, že aj zo skysnutého k tomu, aspoň čiastočne (sladidlami a príchuťami, "dezodoráciou" to "prekryjú")...aby na tom DOSŤ ZAROBILI..... Nezabúdaj, čo všetko musia platiť.... výroba, priestory, kúpené suroviny, predaj do nejakého obchodu, nájom za ten obchod, plat predavačovi...blablabla.... a pritom sa zdá, že to nie je ani tak drahé.... Prečo asi ??????? .....


Keď budeš jesť živočíšne bielkoviny priamo z potravy, nepotrebuješ "dumať", ako vhodne poskladať bielkoviny, aby mali vodný aminokyselinový profil......... \":wink:\"

Oliváč a kokosový tuk jem minimálne (napr. už 3 týždne som nemal kokosový, oliváč používam zásadne len na očistu pečene...)..... A čo konzumovali naši predkovia ??? aké tuky ??? ......z mäsa, z vnútorností, z kostí....z vajec...
Píšeš : "...problém prej je hlavně že lidé konzumují ztuhlé tuky, a nikoli rozpuštěné na teplotu těla..." ..... Ako, nehnevaj sa... ale....ASI SI TO PÍSAL EXTRÉMNE UNAVENÝ, ŽE ???? .... Daj si do úst lyžicu stuhnutej masti, a za pár sekúnd (ak jej pomôžeš jazykom) sa ROZPUSTÍ........ tak čo riešiš ??? v tele máš 36,5 stupňovú teplotu 24 HODÍN DENNE (+- nejaká odchýlka)...... Takže v tele môžeš mať JEDINE ROZPUSTENÝ TUK...... Keby sa tuhé tuky (masť, kokosový tuk.... ghí) rozpúšťali pri teplote 36,5 a viac stupňov, JASNÉ, ŽE ICH NEJEDZ....... Ale oni sa rozpúšťajú pri oveľa nižšej teplote, pokiaľ viem, tak okolo 25 stupňov celzia....... Pri teplote 36,5 sú totálne ROZPUSTENÉ...... tak čo riešiš...


"pravidelný vytrvalostný tréning"....... Čo ja viem..... mne sa lepšie vidí svižnejšia prechádzka v lese (niekoľko krát týždenne), zacvičenie 5 tibeťanov každý deň, a 3 krát týždenne cvičenie celého tela každý tréning (raz 5 opakovaní v sériách, raz 10-12, raz 60-100)..... Netreba sa "prepínať"..... Nežijeme preto, aby sme sa potili a potili, a potili.......... A k tomu ešte väčšina ľudí nesolí (z tejto stránky....teda, ak sa nemýlim...), a pritom sa potia, a soľ sa vylučuje kožou... \":roll:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 19, 2013 12:59 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
ravima píše:
bla bla bla... BCAA jsou esenciální aminokyseliny, které se v těle nesyntetizují. Bezkonkurenčně největší podíl mají např. v jáhlách (pseudoobilovina), ale i v dalších rostlinných potravinách. Z živočišných jich je nejvíc myslím v syrovátce, v některých masech je jich opravdu nedostatek. Nevíš o tom vůbec nic a přesto o tom dokážeš napsat příspěvek na půl stránky...

Pomýlil som sa, nesyntetizujú sa v ľudskom organizme......
Ale ty my zas nepriamo chceš povedať, že aby som ich mal, tak musím mať stroj na lúpanie PROSA (kebyže nechcem byť závislý na obchode - potravinách, lebo som akože človek z divokej prírody...), a ešte to zákonite variť, a jesť tú nechutnú gebuzinku (jáhly), aby som mal dostatok BCAA............ Alebo mám podľa teba jesť strukoviny plné antinutrientov, pričom BCAA z nich sa mi môže dostať do tela v takej "kvalite", že z toho zúžitkujem 1/3, a ANI TO NEPOTREBUJEM..........

Mimochodom, jedno "veľké kuracie vajce" (v tabuľke nebola gramáž, dajme tomu 65gramové) obsahuje 6,3g bielkovín, z toho 1,3g BCAA... Také vajíčka denne konzumujem, vajíčka vysokej kvality (nevravím, že najvyššej, ale vysokej), a v priemere 10 KUSOV DENNE (v dvoch jedlách).... 13g BCAA denne..... (a to ešte nepočítam tretie jedlo...nejaké mäso, hovädzie napríklad)
Tabuľka pár potravín a obsah BCAA v nich...... (dávajte pri čítaní pozor na množstvo, nie je to v gramoch...je to skôr v porciách...) ....
http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the ... urces.html
http://www.fitchutney.com/wp-content/up ... -table.jpg

Ako vidíš, vôbec to nie sú zlé množstvá BCAA v živočíšnych potravinách..... \":wink:\" .... a to ani nepočítam, že vajce sa vstrebe oveľa lepšie, než nejaká obilnina či strukovina prepchatá antinutrientami typu fytáty, inhibítor tripsínu....
A keď spomínaš nejaké "zelené rastliny" (zelenina, atď), nezabúdaj, že obsahuje omnoho menej bielkovín (a tý aj BCAA), než živočíšne produkty.... Takže, sme tam, kde sme boli. Znova vyhráva živočíšna potrava...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 19, 2013 3:51 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
NOWOCAYN_2 píše:
A keď spomínaš nejaké "zelené rastliny" (zelenina, atď), nezabúdaj, že obsahuje omnoho menej bielkovín (a tý aj BCAA), než živočíšne produkty.... Takže, sme tam, kde sme boli. Znova vyhráva živočíšna potrava...

já třeba se v tomto klaním ke knížce "Fit pro život" manželů Diamondových, kteří uvádí, že ještě neviděli nemocného s nedostatkem bílkovin, zato tisíce lidí s nemocí zapříčiněnou přebytkem bílkovin. Kolikrát jsem četl, že bílkoviny (aminokyseliny) si tělo snadno vyrobí samo, není-li jich přijímán potravou dostatek.

O bílkovinách je docela zajímavá zmínka i v tomto krátkém povídání. Na základě řady knih si myslím, že nedostatek bílkovin řešit nemusíme.

Na druhou stranu přiznám, že řada mých známých, kteří se nedostatku obávají, to řeší jak píše NOWOCAYN_2, ovšem snaží se využívat domácí chovy slepic nebo koz apod., vyhýbají se průmyslovým velkochovům, to je - věřím - taky podstatnej rozdíl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 19, 2013 8:47 am 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Jindra píše:
já třeba se v tomto klaním ke knížce "Fit pro život" manželů Diamondových, kteří uvádí, že ještě neviděli nemocného s nedostatkem bílkovin, zato tisíce lidí s nemocí zapříčiněnou přebytkem bílkovin. Kolikrát jsem četl, že bílkoviny (aminokyseliny) si tělo snadno vyrobí samo, není-li jich přijímán potravou dostatek.

O bílkovinách je docela zajímavá zmínka i v tomto krátkém povídání. Na základě řady knih si myslím, že nedostatek bílkovin řešit nemusíme.

Na druhou stranu přiznám, že řada mých známých, kteří se nedostatku obávají, to řeší jak píše NOWOCAYN_2, ovšem snaží se využívat domácí chovy slepic nebo koz apod., vyhýbají se průmyslovým velkochovům, to je - věřím - taky podstatnej rozdíl.

Jindra, pointa je v tom, že ľudské telo si nevyrobí bielkoviny SNADNO (ľahko) pri ich nedostatku v strave, ale naopak - VEĽMI, VEĽMI ŤAŽKO, a na ich produkciu bude musieť použiť kopu energie, vitamínov a minerálov ZO SVOJICH ZÁSOB....
Vieš čo je "voluntarizmus" ? Uvediem príklad : "Som presvedčený, že človeku mäso a vajíčka ŠKODIA... Viem, že prospešné pre neho nie sú ani zrná - a keď, tak v maličkom množstve.... Tak... idem tomu prispôsobiť teórie fungovania ľudského organizmu, lebo zas ani orechov človek nemôže jesť veľa, aby ho to "nezabilo".... Vymyslím si, že bielkoviny a aminokyseliny si telo ĽAHKO vyrobí samo (čo je totálny blud, keby to tak bolo, tak by ľudské spoločenstvá konzumujúce nízkosacharidovú stravu s veľkým množstvom tukov a bielkovín neboli tie najhúženvnatejšie a najzdravšie ľudské spoločenstvá... lebo by také boli aj tie, čo majú v strave málo bielkovín a málo tukov - ale NIE JE TO TAK...)...... Proste urobím VŠETKO PRE TO, aby som hanil väčšie množstvo bielkovín v dennom jedálničku, lebo ma "sere", že ak človek nechce byť VEĽKÝ ZRNOŽRÚT (a hlavne strukovinožrút a orechožrút) a ničiť si tak žalúdok, na rastlinnej strave (hoci s doplnkom kefíru alebo SP) proste NEMÁ ŠANCU konzumovať veľa bielkovín, tak............. TAK SI VYMYSLÍME TEÓRIE, ŽE SA DEJE TO, ŽE TELO SI ĽAHKO VYTVÁRA BIELKOVINY A AMINIOKYSELINY SAMO, A STAČÍ MU MÁLO BIELKOVÍN ZO STRAVY......... A potom sa môžeme diviť, Jindra, že existujú na svete stovky popierajúcich sa teórií ohľadom stravy...

Citujem z knihy Kwasniewskeho, ten sa k tomu vyjadruje.... :
Otázka pýtajúceho sa : Ale Japonci jsou štíhlí, zdraví, dlouhovecí,
v práci vysoce výkonní, disciplinovaní,
prestože jedí prevážné sacharidy (rostlinného
puvodu) a bílkoviny, bílkoviny práve
z ryb.
Odpoveď Kwasnieskeho : Bohužel ani japonská dieta, spocívající na konzumaci
3,2 g sacharidu a 0,65 g tuku na každý gram
bílkoviny, nechrání pred všemi nemocemi, napr.
pred novotvary. Nebot japonská dieta nemuže stoprocentne
pokrýt potreby tkání, zvlášte slabe prokrvených.
Krvácení do mozku, tak casté u Japoncu,
vzniká z kornatení mozkových cév, pricemž toto
kornatení naprosto nemá nic spolecného s aterosklerózou,
nebot u Japoncu sacharidy obsažené
v potrave jsou spalovány pomocí velkého množství
bílkovin
, vitamínu a minerálu, které dodávají ryby
,
zvlášte treska, která je bez tuku. Nejsou tedy (sacharidy, pozn. NOWOCAYN_2)
premenované na tuky a cholesterol (pretože sa k sacharidom dodáva veľké množstvo bielkovín zo živočíšnych jedál, pozn NOWOCAYN_2). Pri spalování
živocišných tuku není treba tak velkého množství
bílkovin, vitaminu a minerálu (ale zas to ani neuškodí, hlavne, keď človek buduje svalovú hmotu, pozn. NOWOCAYN_2).

Vidíš, Jindra ? Knihy ako "Fit pre Život" sú VOLUNTARISTICKÉHO RAZENIA............ To je hľadanie dôkazov (a ich manipulácia) k presne určenému cieľu - a to DOKÁZAŤ (blud), že ľudské telo môže spoľahlivo roky PROFITOVAŤ na veľkom množstve sacharidov (hoci s absenciou zŕn), a ZÁROVEŇ malom množstve bielkovín a tukov, lebo INAK SA BEZ PREŽIERANIA STRUKOVÍN (s ich neblahými účinkami a fytátmi, atď...) na rastlinnej strave proste človek NEMÁ ODKIAĽ zobrať veľa bielkovín (napr. 1-1,5g / kg hmotnosti tela)... Takže NIE, to tak NEFUNGUJE (a rátaj s tým, že to tak musí byť, že niektoré z výživových smerov musia byť proste NEZMYSLOM...)
.... Keď už niekto má veľa sacharidov, tak musí mať v strave aj veľa bielkovín....lebo sacharidy sa spaľujú pomocou bielkovín. Ak ich nedodáš v potrave, začneš artrofovať... Takže - nič moc...

Napr. moja mama (denne zje v priemere zhruba 25g bielkovín... a má asi 65kg, 165cm), nie je "kosť a koža".... Vyzerá "normálne" (hoci nie pevne)... ale akonáhle jej masírujem chrbát, alebo chytím jej paže, je to "BLATO"...... Proste je to voda a nejaký "balast", ktorý tvorí "hmotu" jej chrbta...
Moje svaly sú zas "tvrdé ako skala".... A tvrdšie odvtedy, odkedy konzumujem zároveň veľa tuku, a málo sacharidov...
A na prekysľujúce účinky mäsa a vajec RÝCHLO ZABUDNI........ Je to už dávno VÝVRÁTENÝ BLUD........... Keď ich ješ s tukom, alebo so zeleninou a tukom (čiže NIE so zemiakmi, ryžou, chlebom, knedlíkom...), tak ŽIADNE PREKYSLENIE NEHROZÍ.......


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 203 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz