bianca2 píše:
Dobry den prajem, pan Zajicek a clenovia fora. Zatial som stihla precitat 24 uvodnych stran fora a budem pokracovat dalej. Moj hlavny problem je candida, mam 33 rokov, trva to uz zhruba 10 rokov, s prestavkami. Moja hlavna otazka je: mam 14 mesacnu dcerku, kojim ju stale a rada by som vedela co vsetko mozem aplikovat v boji proti kandide vzhladom ku kojeniu (mozme volit rapidnu dietu, klystiry a MMS?,ake doplnky?). Candida sa mi opat obnovila po porode asi 2-3 mesiace a trva to doteraz. Som si vedoma ze som si ju zapricinila sama mojou zavislostou na sladkom, najma cokolade, kedze v niektorych obdobiach jej zjem az prilis vela. AJ teraz je pre mna tazke odolat ale ked nejem tak nejem. Doma varim podla makrobiotiky ale zaradujeme aj vyssi podiel zivej stravy, po vzhliadnuti filmu Fakta o potravinach nas to nastartovalo smerom k vitarianskej strave a tak sme sa aj dostali na vase stranky - moj manzel. Z mojej strany je potrebne candidu riesit, kedze sa mi tento stav zhorsuje, neustale palenie v oblasti pod bruchom, niekedy neviem kvoli tomu spat, predpokladam teda ze zenske veci. ked jem makrobioticky,mam to pod kontrolou, ked polavim hned je to spat.liecena zenskou lekarkou som bola len raz, predpisala mi rosalgin, po tom som mala rok pokoj cca, az kym som si to prilis vela cukrom opat nepokazila po porode.Okrem palenia mam malu plesen na druhom nechte na jednej nohe, vacsi necht som si preliecial makrobiotikou, na tomto mi este kusok ostalo.Len hlavny problem su tie zenske veci, kde mi lekarka povedala ze mam oslabenu imunitu, neviem na zaklade coho tak usudila,ale tak mi to uviedla.neviem ci ked by som presla 100% na vitariansku stravu nebol by to sok pre dcerku pocas kojenia ci to mozem takto nahle, ale zhruba mesiac sa snazim stravovat 50 na 50 zivou stravou a varenou avsak uprednostnujem vegansku stravu bez masa,mlieka,vajec. Pickles si robime pravidelne.Kupila osm si kokosovy tuk.Okrem toho beriem vitamin C 500 mg a calibrum mami. MMS a klystyr som v zivote nevyskusala, ani neviem ako sa to pouziva a ci to mozem teraz aplikovat.Co by ste mi doporucovali?Ako zacat?Mozem pritvrdit a ist na vsetko zostra ako uvadzate (dieta o kyslejsom ovoci doobedu a zelenine na obed a vecer)? Obavam sa ze ked zo mna pojdu tie chuchvalce kandidy a toxiny budu v krvi,aby to neovplyvnilo tvorbu a kvalitu mlieka pre dcerku.Dakujem velmi pekne za odpoved.
Tak změny stravy bych se nebál, ale snažte se sledovat tvorbu mléka a pokud by klesala ubrat v utahování stravy. Vhodné je dostat do těla i množství bílkovin a minerálů, ale prakticky bych na nějakou dobu vynuloval sacharidy. Tím nic nepokazíte a myslím, že vám bude lépe než na té makrobiotice, to plísně přímo pěstuje.