Zdravim,
taky bych chtela poprosit - po mensi pauze - o radu. Je to asi 14 dni, co jsem na protikvasinkove diete. Sice muj zamer byl to zkusit podle Vseveda, ale trochu (asi dost) jsem od toho upustila - po vetsim mnozstvi tuku me totiz znacne picha v levem boku, nehlede na to, ze jsem z te diety nemela dbry pocit (to neni nic proti ni, ale proste jak ma clovek zafixovane, ze zeleninu to chce, tak ta psychika pracuje :/) a taky se mi ze samotneho masa trochu zveda zaludek, takze nakonec po vetsinu casu jim vicemene pouze tyto potraviny: vejce, kureci maso (prip. hovezi na vyvar), tunaka v oliv oleji (konzerva neni idealni - hlavne zpocatku diety, kdyz jsem se snazila co nejvic podle Vseveda), obcas file nebo makrela, rapikaty celer, cibulka cerstva (hodne), cibule (trochu), cesnek (min 2 strouzky kazde jidlo), salatova okurka a ledovy salat. Pak obcas odpoledne kokosovy olej se slunecnicovymi/dynovymi semeny nebo tahini (sezam.pasta) a asi 2x jsem si dala mandle. Oliv.olej extra panensky.
Co se tyce piti, tak cistou vodu temer nepiji - mam pocit, ze uz neni kdy (chci/li dodrzet odstup mezi pitim a jidly) a navic je tu dost i chutove hnusna. Nicmene pred den vypiji odhaduji tak 2.5l "caje" - resp 2 konvice (neco pres litr) a stridam - La pacho, tulsi a (vetsinou odpoledne) cerstvy zazvor s citronem.
Laktobacily rano na lacno a vecer pred spanim.
Zpocatku jsem nebyla schopna niceho (i vyjit do schodu do prvniho patra byl problem a to nezminuji naprostou vygumovanost), ale asi po tydnu se to nejak zlomilo a ted je mi vcelku dobre. Zadny maratony bych neubehla, ale normalne funguji skvele.
Stolici nemam kazdy den - i kdyz jak kdy, ale vetsinou jednou za dva dny. Obcas si vezmu psyllium, ale nema to nejspis efekt, neb frekvence zustava stejna.
Co se tyce priznaku candidy - povlak na jazyku i po ranu uz temer neni (mapy zmizely zcela), plet - velke zlepseni - uz je temer cista (ale to se bojim hodnotit vzhledem k pravdepodobne rozhozenym hormonum), jedine, co jeste pretrvava je vaginalni mykoza. Stav se sice znacne zlepsil oproti stavu pred dietou, nicmene stale pretrvava. Resp zlepsilo se to a ted mam pocit, ze to nekolik dni stagnuje.
Mam v planu jeste tak tyden - dva, ale trochu me znejistuje to, ze jiz neni zadny progres s tim vytokem.
A ted k mym dotazum - jednak by me samozrejme zajimalo, jestli z te stravy jeste neco vyloucit/pridat? Prip cim napomoci ke zbaveni se vaginalni mykozy.
Dale bych chtela poprosit o nejake tipy jak pribrat.
Na tehle diete je to snad nemozne - kdyz toho snim vice nez obvykle, pali me zaha a citim, ze to telo ma problem stravit. A jist vickrat (ted vetsinou jim 4x), tak uz zase nezvladnu dodrzet pauzu mezi pitim a jidlem, resp bych toho vypila mene. :/ Moje vaha je nyni na nejakych 43kg na 162cm, coz neni uplne idealni. Rikala jsem si, ze to nebudu zatim resit, ze se zamerim nejdriv na boj s kvasinkou (navic se jinak citim dobre), problem je ale ten, ze mi vynechala menstruace a s tim bych si opravdu zahravat moc nechtela. Ted je to neco pres 2 a pul mesice, co jsem ji mela naposledy.
Budu vdecna za jakekoliv pripominky/rady/postrehy.
Jo a jeste bych zapomela - predpokladam, ze poznam, ze "vetry-potizivni" (cistici
) jsou bez zapachu a "vetry-negativni (kvaseni) jsou citit - je to doufam spravne.
Jeste jednou diky, kdo jste docetl/a az sem a krasny vikend!