Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon říj 07, 2024 11:34 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 27, 2013 8:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Nečasová píše:
Zdá se, že candida je úspěšné léčitelná pomocí metody, která už se začíná používat i v Česku, transplantace střevní mikroflóry. Tady v diskuzi píše pacient, že tuhle proceduru podstoupil a je na tom lépe: http://candida.inetcz.com/pokec.php?vlakno=15150

Tak obnovení mikroflóry je vlastně základ léčby čehokoliv.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 27, 2013 10:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Iva77 píše:
Dobrý den,zjistili mi chlamydie - jednou přeléčena, výsledky po léčbě se zhoršily, neustále mi lékaři předepisují nějaká atb., které neužívám. Na doporučení známé jsem začala užívat chlamydil (přírodní atb., které je k dostání v lékárnách)a výsledky se stabilizovaly. I přes to mi pořád chtějí dávat atb., které neužívám, ale na kontroly chodím, abych věděla, zda infekce nepostupuje, nebo neustupuje. Dále mám pozitivní mykoplazmata, helicobakter- jednou přeléčena (další výsledky po léčbě vyšly negativně, avšak stále trpím na plynatost, "škroukání" ve střevech atd.- záleží však na tom, co sním) Od porodu tj.cca 7 let zpět mám akné na zádech. Toto akné bývá hodně zanícené-tzv. "boláky" a v neposlední řádě mi padájí vlasy.Možná ty vlasy a to akné souvisí s těmi chlamydiemi, možná stravou, nevím. Proto prosím o nějakou radu, jak nad touto infekcí vyzrát. Děkuji moc za odpověď.

Základ je ve vyčištění střeva a nahození imunity, ale to antibiotika opravdu neřeší a spíše škodí, než pomáhají, to už obyčejné laktobacily vám pomohou více.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 27, 2013 11:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
davidekMTB píše:
Ahoj,

je možné aby mi Candida způsobovala nevolnost po jídle už cca 15 min po tom co dojím? Nebo je to problém nějakého jiného orgánu, např. žaludku ...
Jsem unavený, takový zblblý jako opilý, slabý...

Díky D. \":)\"

Určitě je mnoho jídel u kterých to takto může fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 27, 2013 11:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Janka píše:
Ahoj Vševěde, psala jsem Ti dotaz pod tématem ketogenní dieta, ale asi jsi si nevšiml, tak to zkouším tady. Když chci najet na ketogenní dietu, musím nějak pomaleji přecházet? nebo s tím můžu začít ze dne na den? A poté přechod z ketogenní diety na "normální"-nejlépe zdravou stravu-můžu ho učinit také ze dne na den? Nebo je nutné přecházet nějak pomaleji? Někde jsem četla, že tato dieta může mít neblahý vliv na zdraví a že způsobuje jo-jo efekt-co si o to myslíš ty? Můžu vědět, jak se stravuješ teď A jak se cítíš? Díky. Případně budu ráda znát i názor pana Zajíčka má-li nějaký na toto téma. Díky moc \":-)\"

Tak tam i zpět je trochu problém se srovnáním těla, ale ne zásadní, většinou trvá tak tři dny směrem na tuky a mnohem déle směrem zpět k sacharidům, ale ani jedno není zásadní problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned dub 28, 2013 3:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Leon11 píše:
Pane Jardo,
asi 2 týdny se stravuji podle vašeho jídelníčku ve snaze redukovat kvasinku, která se u mně projevuje hlavně bílým povlakem na jazyku a náchylností na virózy, také mi je často zima na nohy, když sedím u PC (většinu pracovního času).

Teď se s lehkou virózou potýkám už asi 3 týdny, ale nic vážného - minimum hlenu, trošku škrábání v krku. Dnes v noci jsem ale trpěl zimnicí a celý den mám teplotu, kolísavě do 38 st. V 9 ráno, když jsem měřil pH moči, tak jsem měl kolem 8, pak celé dopoledne tak asi pH 7 a v 15 hod. zase pH 8. Večer už zase tak 7. Neumím si to vysvětlit, proč mám ráno zásaditou moč? Mám to nějak řešit?

Také bych se zeptal jestli je ovocná snídaně dle vašeho jídelníčku v mém případě OK, nebo bych měl ovoce na čas vysadit nebo snídat pouze jeden druh ovoce bez všeho ostatního - tedy oliv. oleje a kokosu nebo mandlí. Nijak mě to nenadýmá - alespoň si to myslím. Může být můj současný stav herxka, když kvasinku nepotírám nijak razantně nebo mě už prostě viróza udolala naplno.

Jinak běžně sportuji, takže nejsem kvasinkou nijak decimován, ale nechci čekat na nějaký větší průšvih, přece mi už pomalu táhne na 50.

Z tohoto vlákna jsem zatím pročetl asi tak první 100 stran, budu pokračovat, ale ocenil bych nějaké lehké nasměrování, hlavně s tím ovocem, ve kterém mám fakt chaos.

Díky

Pokud jste opravdu zamořen kvasinkou, tak asi ovoce to pravé nebude a zvláště v kombinaci s tukem, ale jinak by vadit nemělo, nicméně je nutné sledovat jak na něj tělo reaguje. Kvasinky většinou vyvolají nadýmání a průjem, čili pokud tyto příznaky nemáte může jít o jiný zdroj potíží. To vysoké pH může znamenat zastavení vylučování kyselin a určitě sledujte jak se průběh pH bude vyvíjet, dlouhodobě by šlo o dost nepříjemný stav.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned dub 28, 2013 10:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Willis píše:
Na specializované diskuzi o candidě jsem narazil na návod na domácí transplantaci střevní mikroflóry, pomocí kterého se nějaká pacientka vyléčila ze 12 let trvající kandidózy, tak ho sem pro zajímavost kopíruji:
Návod na domácí transplanatci střevní mikroflóry:
Pokusím se popsat co nejlépe a nejsrozumitelněji, jak umím, tak doufám, že tomu budete rozumět. Doporučuji důkladně si prohlédnout odkzay, na jakém principu funguje sada na domácí hydrocolon. Pokud nepochopíte princip této pomůcky, tak zmůj návod bude pro vás nesrozumitelný. Takže koupili jsme jednu kompletní sadu na domácí hydrocolon:
http://www.klinikshop.cz/klinikshop/esh ... ocolon-v-1
a k tomu ještě jeden nástavec:
http://www.klinikshop.cz/klinikshop/esh ... ch-systemu
Dále jsme koupili dvě 3 litrové pet lahve:
http://www.rajvina.cz/pet-lahve-a-uzave ... ez-uzaveru
Dárkyně si lehla na lůžko umístěné asi metr na zemí a já přímo na zem, aby byl spád vypuštěné vody od ní do mě. Pak nám oběma asistentka (zdravotní sestřička) zasunula do konečníku tubusy a propojila je výpustnými konci hadicí ze sady ( v prvním odkazu). Tubus dárkyně byl v poloze zavřeného vypouštění, můj v poloze otevřené. Napouštěcí trubička na tubusu dárkyně byla připojena k pet láhvi se dvěma litry vody, které byly dárkyni aplikovány. Dárkyně podržela v sobě tekutinu 3 minuty, aby se její stolice rozmočila. Potom asistentka dala tubus dárkyně do vypouštěcí polohy, takže rozmočený obsah střev natekl hadicí samospádem celý do mých střev. Potom asistentka zavřela ventil na mém tubusu, vyjmula tubus z dárkyně a připojila ho na druhou pet lahev, která sloužila jako odpadní. Já jsem v sobě podržela transplantovanou tekutinu co nejdéle (podařilo se mi vydržet 20 minut) a poté asistentka otevřela na mém tubusu vypouštění. Vypustila jsem přes hadici většinu obsahu do odpadní láhve, potom mi byl vyjmut tubus a vše bylo dokončeno. Vzhledem k tomu, že po určitou dobu bylo moje tlusté střevo kompletně naplněno, tak samozřejmě velká část transplantované rozmočené stolice zůstala nadále ve mně, dokonalé vyprázdnění není možné. V odpadní lahvi bylo asi litr a půl, takže typuju, že minimálně půl litru transplantované hmoty jsem v sobě udržela do druhého dne, kdy jsem pak šla normálně na záchod. Každý druhý den jsme transplantaci opakovali, celkem jsme přenos provedli pětkrát. Během transplantací jsem dodržovala bezcukernou a nízkosacharidovou dietu (maximálně 1 gram sacharidů na kilo hmotnosti). Po páté transplantaci jsem postupně začala přidávat do stravy sacharidy a po týdnu od poslední (páté) transplantace jsem už jedla 3 gramy sacharidů na kilo. Asi za dva týdny od poslední transplantace jsem začala přidávat do stravy i trochu cukru. Nyní, skoro dva měsíce od terapie už jím úplně normálně, měla jsem už pár zákusků a nic mi to nedělá. Přitom před tím jsem bojovala s candidou zhruba 12 let (gynekologické výtoky, únavový syndrom, lupy ve vlasech, deprese, nespavost atd.) Všechno problémy zmizely. Podle mě jsou nejdůležitější dvě věci. Naplnit darovanou stolicí co největší část tlustého střeva. A za druhé, vybrat si zdravého dárce, který candidou nikdy netrpěl a nemá k ní žádné sklony., jinak by přenos byl úplně zbytečný. VAROVÁNÍ: pokud by dárce byl napaden parazity nebo jakoukoliv infekční nemocí, přeneslo by se to i na příjemce!!! Buď musíte dárce důkladně znát, nebo ho poslat na parazitologické vyšetření. Moje dárkyně byla sestra, o které vím, že v životě nejdedla žádné maso a nikdy nechovala žádného domácího mazlíčka (kočky a psi často nakazí svého páníčka parazitem). V případě, že si na domácí transplantaci netroufáte, můžete zkusit požádat nemocnici, aby Vám zákrok provedli. Každá fakultní nemocnice V ČR již tranplantaci stolice běžně provádí.

Zdroj: http://candida.inetcz.com/pokec.php

Myslím, že je to špičková metoda ke srovnání bakteriálních kultur ve střevě, ale asi je potřeba upozornit, že opravdu vhodných dárců zdravé stolice je naprosté minimum a je třeba opravdu důkladně vybírat, aby si tím člověk ještě nepřivodil ke stávajícím problémům nějaké další.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon dub 29, 2013 9:23 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Jak to tady tak čtu, tak je nás dost lidí, kterým běžné sacharidy, za naprostého nezájmu medicíny a dobře placených lékařů, zničily život a někteří následkem jejich konzumace nemají daleko k invalidnímu důchodu. V podstatě by se dalo říct, proč nadále vydržovat armádu doktorů a zdravotnického personálu, když požádat o pomoc jdeme na zdravi-az.cz nebo upramene.cz.

Ono je dokonce otázkou, zda tento postup není přímo cílený, protože když si uvědomíte, že většina lidí má tyto problémy po aplikacích antibiotik, musíte uznat že v této oblasti moderní medicína opravdu nešetří. MUDrci to perou pro jistotu už do malých dětí a likvidace přirozené mikroflóry střeva jim zajišťuje u daného jedince práci na mnoho dalších let.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon dub 29, 2013 10:15 pm 
Offline

Registrován: pon črc 19, 2010 2:53 pm
Příspěvky: 61
A tatarák by měl být ok? (samozřejmě bez topinek, kečupu a hořčice).
Trochu přemýšlím, co si můžu dát v restauraci, moc toho není \":-(\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte dub 30, 2013 7:03 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
S candidou se do restaurací nechodí.
Když je nejhůř, tak steak s vejcem.
Ale osobně jsem v hospodě na jídlo ani nepamatuju... na to jsem moc fajnovej.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř kvě 01, 2013 7:26 pm 
Offline

Registrován: stř čer 29, 2011 11:46 am
Příspěvky: 55
Jeste bych mela dotaz - nenapadne se obracim zase na tebe, Vsevede, \":-)\" ale hazim to i do plena, kdo na to ma nejaky nazor - cim vic, tim lip.
Vsevede, tys nekde psal (mam takovy dojem aspon \":-)\" ), ze na candidu neni vhodny pust. Me by ale stejne zajimalo, jestli teoreticky neni jednodussi zacit pust kdyz je telo uz v ketoze? Abych pravdu rekla, podle jazyka mam (dlouhodobe uz) oslabena jatra. Posledni tak dva, tri dny je mi spatne od zaludku a vim, ze se mi velmi malo tvori zaludecni stavy. Zvykam zazvor, ale i tak je to bida. Nehlede na to, ze - ac beru psillium - stolici mam tak jednou za dva/tri dny. Proste mam pocit, ze by mi pust udelal dobre, ze by se to telo mohlo trochu samo zregenerovat. A taky, ze bych ta jatra (po prvnim naporu) mohla trochu odpocivat. Ted mam pocit, ze ve me vsechno zustava, ackoliv vysledky jsou videt - o tom zadna.
Takze proste - rada bych zkusila treba tri dny (nebo nevim jak dlouho - to jsem placla) jenom na vyvarech a pak presla na pust? Slo by to takhle? Co si o tom myslis? / myslite \":-)\"
A jeste dalsi dotaz - psalo se tu o prospesnosti vyvaru, ale nenasla jsem, jestli je tady rozdil mezi kurecim/hovezim, prip ktery je na co. A druha vec - vyvary byvaji dost slane (aby byly pozivatelne...\":-)\" ), to nevadi?
Diky za kazdy koment a krasny majovy vecer. \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 7:08 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Klidně si ho dej...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 8:02 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Eva83 píše:
Jeste bych mela dotaz - nenapadne se obracim zase na tebe, Vsevede, \":-)\" ale hazim to i do plena, kdo na to ma nejaky nazor - cim vic, tim lip.
Vsevede, tys nekde psal (mam takovy dojem aspon \":-)\" ), ze na candidu neni vhodny pust. Me by ale stejne zajimalo, jestli teoreticky neni jednodussi zacit pust kdyz je telo uz v ketoze? Abych pravdu rekla, podle jazyka mam (dlouhodobe uz) oslabena jatra. Posledni tak dva, tri dny je mi spatne od zaludku a vim, ze se mi velmi malo tvori zaludecni stavy. Zvykam zazvor, ale i tak je to bida. Nehlede na to, ze - ac beru psillium - stolici mam tak jednou za dva/tri dny. Proste mam pocit, ze by mi pust udelal dobre, ze by se to telo mohlo trochu samo zregenerovat. A taky, ze bych ta jatra (po prvnim naporu) mohla trochu odpocivat. Ted mam pocit, ze ve me vsechno zustava, ackoliv vysledky jsou videt - o tom zadna.
Takze proste - rada bych zkusila treba tri dny (nebo nevim jak dlouho - to jsem placla) jenom na vyvarech a pak presla na pust? Slo by to takhle? Co si o tom myslis? / myslite \":-)\"
A jeste dalsi dotaz - psalo se tu o prospesnosti vyvaru, ale nenasla jsem, jestli je tady rozdil mezi kurecim/hovezim, prip ktery je na co. A druha vec - vyvary byvaji dost slane (aby byly pozivatelne...\":-)\" ), to nevadi?
Diky za kazdy koment a krasny majovy vecer. \":-)\"

Zvykanim syroveho cerstveho zazvoru by mi bylo take spatne od zaludku!!! Psylium mne nevyhovovalo. Prilis ucpavalo streva a tehda jsem je mel spis zanicena, takze to dost bolelo. Je mozne ze ted by to mohlo byt OK, ale zkouset to nehodlam. To si radeji vylepsim psychosomatiku prectenim nejake knihy a traveni se spravi prirozene. Je to o psychice.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 8:08 am 
Offline

Registrován: stř čer 29, 2011 11:46 am
Příspěvky: 55
Petr 2 píše:
Zvykanim syroveho cerstveho zazvoru by mi bylo take spatne od zaludku!!! Psylium mne nevyhovovalo. Prilis ucpavalo streva a tehda jsem je mel spis zanicena, takze to dost bolelo. Je mozne ze ted by to mohlo byt OK, ale zkouset to nehodlam. To si radeji vylepsim psychosomatiku prectenim nejake knihy a traveni se spravi prirozene. Je to o psychice.

Ok, dik. Ja asi zkusim nejaky pust a uvidim, co to udela. Ale psillium jsem jiz odlozila. S tou psychikou mas samozrejme naprostou pravdu a snazim se na tom pracovat, ale jde to pomalu.
Muzu se zeptat, jak se stravujes? \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 8:08 am 
Offline

Registrován: stř čer 29, 2011 11:46 am
Příspěvky: 55
Vševěd píše:
Klidně si ho dej...

\":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 9:00 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Eva83 píše:
Ok, dik. Ja asi zkusim nejaky pust a uvidim, co to udela. Ale psillium jsem jiz odlozila. S tou psychikou mas samozrejme naprostou pravdu a snazim se na tom pracovat, ale jde to pomalu.
Muzu se zeptat, jak se stravujes? \":-)\"

Jim to co mam rad - ceskou kuchyni, ale hlavne to musi byt pripraveno s laskou, rekl bych ze ta informace je dost podstatna a ze se to na jidle projevi, na vzhledu to ani nemusis poznat ale ta informace tam je, je skryta a muze ti pomoci a nemusi to byt zrovna reklama, reklamy nesnasim! Jak jsem tady jiz nekolikrat tvrdil lidske telo funguje symbioticky. Od te doby co jsem vylepsil psychicke rovnice, precetl jsem nejake knihy, viz. podpis, tak nemam problem i zhresit a obcas ikdyz to vlastne ani v dnesni dobe neni mozne jinak do sebe nacpu nejake ecka a konzervanty, to jidlo mi ale musi chutnat a mit z nej pozitek. Telo se stim snad dobre vyporadava. Ale je pravda ze jsem jeden cas uzkostne hlidal vsechna ecka a stejne to memu vykonu moc nepridalo.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz