Jarda píše:
QNX píše:
Jenom stručná poznámka k očistě jater za pomoci Síranu hořečnatého a olivového oleje. Má důvěřivá žena přišla s nápaden na tuhle "očistnou kůru" a já jsem skoro uvěřil, že tahle metoda funguje. Dokonce jsem jí na to sehnal síran horečnatý a začal přemýšlet, že to vyzkouším také. No, tak teď mám 3kg potravinářského síranu hořečnatého a připadám si jako blbec, že jsem na to se svým vzděláním skočil. Takže pro ostatní důvěřivce. Co se to vlastně při té metodě děje? Předchozí dietou se vyčistí trávicí trakt a nashromáždí se zásoba žluči. Pak podstoupíte "očistnou kůru" při které do sebe dostanete olivový olej a síran hořečnatý. Organismus vypudí nashromážděnou žluč, ta emulguje olivový olej a tím zvětší reakční plochu pro další reakce. Dále se do procesu vloží enzym lipáza a ta rozloží olej na glycerol a mastné kyseliny (především kyselinu olejovou). No a dál dojde k reakci kyseliny olejové a síranu hořečnatého za vzniku krásných "kamenů" z oleátu hořečnatého, které na konci drastické kůry poslouží jako důkaz úspěšnosti procedury. ...........ano, kameny vyjdou, ale vytvoříte si je ve střevech z olivového oleje a síranu hořečnatého. Pokud někdo chce potravinářský síran hořečnatý, tak můžu odprodat, já ho už potřebovat nebudu, protože nemám žádný důvod vytvářet si ve střevech falešné kameny.
Každý má pochopitelně nárok na vlastní názor a není důvod mu ho brát, ale zamyslete se nad tím, jak při jasně definované chemické reakci kameny někdy vzniknou a jindy nevzniknou, není to důvodem k zamyšlení. Navíc drastického na té kůře není nic a zlepšení celkového stavu je patrně také jenom dojem, to pak "víra tvá tě uzdraví" maká opravdu dokonale.
Nechci se míchat do diskuse mezi QNX a Jardu , ale chemické vývody QNX mne trochu nadzvihly.
Pravda, nepracoval jsem se síranem hořečnatým, měl jsem 20 let diagnostikovaný (sono i CT) žl. kámen. Po očistné kůře (aplikováno 2x s měsíční pauzou při couvajícím měsíci) 1/2 litru olivového oleje + 3 citrony s předcházejícím jednodenním půstem ukázalo kontrolní sono prázný žlučník. Takže, to , co ze mne vyšlo, nebyly kameny vytvořené z oleje ve střevě.
Přeji hezký den a prázné žlučníky. Miro.