Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 8:53 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte dub 09, 2013 10:23 pm 
Administrátor
Administrátor

catcher píše:
Spousta lidí vydrží být hodně kyselí celý (někdy i dost dlouhý) život. Jak je to možné, na to se mě neptej, a neví to asi ani Jarda.
Loni v létě jsem měl doma týden řemeslníka (kamenné obklady, dlažba). Žral jen bílé rohlíky (takové ty "tukové") se salámem, klobásky, bůček a tak. Za den vypil tak 8-10 piv (solidní hydratace \":D\" ), dal si 5-6 velkých (0,05) slivovic (54%) a vybáněl tak 40 cigaret. Byl štíhlý, snědý (hnědočech to nebyl), čistá pleť, husté vlasy, vypadal zdravě, věk asi 50. Akorát měl, co jsem si všiml, žluté zuby (ale tak moc jako nutrie ne) a žlutohnědý ukazováček a prostředník na pravé ruce (výrazný kontrast s ostatními prsty).
A teď pointa : Chcát chodil do rohu zahrady, kolem japonského javoru. Asi po dvou týdnech jsem si všiml, že keřík úplně seschnul, musel jsem ho pak vykopat a nahradit jiným.
Ten chlap musel mít pH tak 2-3, a možná spoustu z nás, co řešíme životosprávu, přežije.
Při komunikaci s ním jsem nabyl dojmu, že má všechno na háku, nic neřešil, a vypadal naprosto vyrovnaně.
Asi tady bude ještě nějaké další kriterium, kromě tělního pH...

Tak zde vám musím dát zapravdu. Měl jsem tetičku, která se dožila více jak 90 let a nevím zda v posledních letech dala něco zdravého do úst. Vrcholným počinem byla vždy její účast na zabijačce, kdy v pohodě snědla několik jitrnic a spoustu dalších specialit a domů si vždy brala hrnek sádla, jak říkala, na vymaštění střívka. Vymaštění probíhalo tak, že to ohřála a vypila, pak se dokonale vyprázdnila a dobrý. Nicméně byla naprosto vyrovnaná a dožila se opravdu obdivuhodného věku při tomto počínání. Asi opravdu ten duševní klid má větší váhu než zdravá strava a správné pH i když, kdo ví.

PříspěvekNapsal: stř dub 10, 2013 9:38 am 

\":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" vymaštění střívka

PříspěvekNapsal: stř dub 10, 2013 6:07 pm 

catcher píše:
Spousta lidí vydrží být hodně kyselí celý (někdy i dost dlouhý) život. Jak je to možné, na to se mě neptej, a neví to asi ani Jarda.
Loni v létě jsem měl doma týden řemeslníka (kamenné obklady, dlažba). Žral jen bílé rohlíky (takové ty "tukové") se salámem, klobásky, bůček a tak. Za den vypil tak 8-10 piv (solidní hydratace \":D\" ), dal si 5-6 velkých (0,05) slivovic (54%) a vybáněl tak 40 cigaret. Byl štíhlý, snědý (hnědočech to nebyl), čistá pleť, husté vlasy, vypadal zdravě, věk asi 50. Akorát měl, co jsem si všiml, žluté zuby (ale tak moc jako nutrie ne) a žlutohnědý ukazováček a prostředník na pravé ruce (výrazný kontrast s ostatními prsty).
A teď pointa : Chcát chodil do rohu zahrady, kolem japonského javoru. Asi po dvou týdnech jsem si všiml, že keřík úplně seschnul, musel jsem ho pak vykopat a nahradit jiným.
Ten chlap musel mít pH tak 2-3, a možná spoustu z nás, co řešíme životosprávu, přežije.
Při komunikaci s ním jsem nabyl dojmu, že má všechno na háku, nic neřešil, a vypadal naprosto vyrovnaně.
Asi tady bude ještě nějaké další kriterium, kromě tělního pH...

A jak se projeví když člověk nevydrží být kyselý ? Podobně se stravovali skoro všichni za doby komunizmu a já se podobně stravoval od dětství(kromě kouření a piva, ale navíc sladkosti). Móda ovoce a zeleniny tenkrát ještě nebyla. A kupodivu mám silný kosti a nikdy jsem neměl nic zlomenýho, takže tělo z týhle stravy vybudovalo mohutnou kostru, žádný odvápnění. Mlíko jsem teda moc nepil, ale jedl jsem hodně tavený sýry.

Předmět příspěvku: Zahájení hladovky
PříspěvekNapsal: čtv kvě 02, 2013 1:43 pm 

Dobrý den, Jardo, asi před pěti lety jsem zde s Vámi diskutovala, byla jsem také u Vás na konzultaci. Vašemi doporučeními jsem se řídila vždy nějakou dobu....asi mi nebylo dostatečně zle..Mé hlavní problémy jsou těžká pylová alergie, tu mám od pěti let, bývaly migrény( ty zřejmě ustanou \":roll:\" po přechodu, je mi 47 let, 5 let nemám dělohu), mám o 11 mm uhnutou páteř v bederní části, na to mám částečný důchod, ale hlavní problém popíši: Zhruba 5 let mám bolesti v prstou u nohou, začínaly v palcích(ty mám řádně vybočené a kotníky jakoby vylezlé na povrch). Podpadky, i sebemenší pro mě již dávno nepřipadají v úvahu, to by člověk přežil. ...Dříve byla bolest intenzivnější při námaze,při chůzi. Stávalo se mi, že jsem na pracovišti po půlhodinové pauze, musela sejít po schodech dolů po patách, jinak bych tam byla dodnes \":D\" To samé, ale ne v takovém rozsahu mám na prstech na rukou, někdy ztěží otvírám dveře u auta. Včera jsem při rozbíjení vajec každou skořápku upustila a řekla jsem si dost! Jelikož jsem od rána nejedla, zahájila jsem hladovku dle pana Cingroše. (ještě podotýkám, že reuma mi snad v krvi objeveno nebylo). Takže včera první den hladovky, pouze o vodě, pracovala jsem dost žuřivě na poli, únava nebyla, večer jsem při ohýnku měla chu´t na něco teplého, tak jsem vypila konvici silného kopřivového čaje. V noci pocit suchého patra, ráno děsná únava, chvíli teplo, chvíli zima, příšerná únava v nohou, z nosu trochu bordelu, chvílemi tlak v čele. Zvracela jsem, i když nebylo co. Dopoledne jsem prospala, nyní, odpoledne je mi mnohem lépe, piji vodu, ale jen po doušcích, celou sklenici, jako včera bych do sebe nedostala...Mám 5 kg nadváhy, které se nemohu zbavit a tak se těším i na zhubnutí, ale hlavní důvod mého snažení jsou ty bolesti, samožřejmě me bolí i ramena, někdy i svaly na dotek. Chtěla bych začít pít vlastní moč, s tím nemám problém. Dnes jsem si moč měřila, někdy v poledne a hodnoty píši a prosím o Vaše vyjádření, zda ji již mám začít pít. Hladovku hodlám vydržet 9 dní, jak píše pan Congroš. Ještě podotýkám, že je to pro mě mnohem přijatelnější způsob, než celý den jíst například okurky či něco jiného, to se pak neudržím a vždy k tomu něco "malého " přidám.

ph 5
bílkoviny 0,3/ 30
glukoza neg.
ketony 15/ 156
krev neg.

Ještě jsem opoměla: užívám Letrox, nepracuje mně štítná žláza a též Dasseltu na elergii.
Mockrát děkuji za odpověď a velice Vás zdravím, Šárka

Předmět příspěvku: Půst a bolest kloubů
PříspěvekNapsal: sob kvě 04, 2013 9:00 am 

Dobrý den, 1.května jsem začala držet půst,pouze o vodě, od 3. května piji veškerou ranní a dopolední moč, která má ph 5 a ketony 15/160. Předpokládám že je to od toho, jak se veškerý bordýlek vyplavuje ven. Hlavním důvodem této akce jsou bolesti v kloubech, trvající dlouhá léta. Zvláště všechny prsty u nohou, při chůzi pocit, že mi je někdo láme, vystouplé kotníky u palců, to samé v rukou. Bolí i ramenní klouby, někdy na dotek svaly na pažích. Dělám si několikrát denně koupele nohou v soli. Dnes mám pátý den hladovky, cítím se již lépe, než na začátku (není tak hrozná únava), bolesti jsou spíše větší. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho je optimální půst držet, a po něm začít ovocnými šťávami, a pokračovat rostlinnou stravou a sirnými patlanicemi? Půst jsem začala držet bez předešlých očistných kroků. Děkuji za odpověď, Šárka

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 9:56 am 

Zdravim a predem se omlouvam, neb je mi jasne, ze me otazky uz nekde na foru budou zodpovezeny. Bohuzel jsem teprve na zacatku procitani a nemam ted moc casu, tak kdyby se nasla nejaka dobra duse, ktera by mi treba hodila odkaz, pripadne strucne odpovedela, budu moc vdecna.
Pokusim se to shrnout - kvuli candide jsem byla asi mesic na nizkosacharidove diete/ketodiete. Kvuli nevolnosti posledni dny jsem se rozhodla byt jen na vyvarech - to jsem vydrzela dva dny, nebot nevolnost se zhorsila. Tak jsem se rozhodla pro pust - predesilam, ze jsem v zivote vydrzela jen jednou jednodenni pust a byl to naprosto sileny zazitek, proto jsem mela celkem obavu. Ale kvasinka uz je zrejme dosti oslabena, takze to kupodivu zvladam celkem dobre. Druhy den klystyr rano a vecer, vcera pouze rano a dnes take rano (priznam, ze mi dost pomahaji). Planuji 7 denni pust a mela bych nekolik otazek.
Otazky:
ad 1) lze navratovku zacit zeleninovymi vyvary (prip jake mnozstvi, ev zda s kurecim vyvarem je to ok)
ad 2) je bezpecne zacit naparenou zeleninou, i kdyz bojuji s candidou? ev neco bezpecnejsiho?
ad 3) lactobacily - ano/ne? od kdy (od prvniho jidla?) a kdy - pred, s, po jidle nebo mezi jidly? (do ted jsem je brala na lacno)
ad 4) diky \":-)\"

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 4:39 pm 

Eva83 píše:
Zdravim a predem se omlouvam, neb je mi jasne, ze me otazky uz nekde na foru budou zodpovezeny. Bohuzel jsem teprve na zacatku procitani a nemam ted moc casu, tak kdyby se nasla nejaka dobra duse, ktera by mi treba hodila odkaz, pripadne strucne odpovedela, budu moc vdecna.
Pokusim se to shrnout - kvuli candide jsem byla asi mesic na nizkosacharidove diete/ketodiete. Kvuli nevolnosti posledni dny jsem se rozhodla byt jen na vyvarech - to jsem vydrzela dva dny, nebot nevolnost se zhorsila. Tak jsem se rozhodla pro pust - predesilam, ze jsem v zivote vydrzela jen jednou jednodenni pust a byl to naprosto sileny zazitek, proto jsem mela celkem obavu. Ale kvasinka uz je zrejme dosti oslabena, takze to kupodivu zvladam celkem dobre. Druhy den klystyr rano a vecer, vcera pouze rano a dnes take rano (priznam, ze mi dost pomahaji). Planuji 7 denni pust a mela bych nekolik otazek.
Otazky:
ad 1) lze navratovku zacit zeleninovymi vyvary (prip jake mnozstvi, ev zda s kurecim vyvarem je to ok)
ad 2) je bezpecne zacit naparenou zeleninou, i kdyz bojuji s candidou? ev neco bezpecnejsiho?
ad 3) lactobacily - ano/ne? od kdy (od prvniho jidla?) a kdy - pred, s, po jidle nebo mezi jidly? (do ted jsem je brala na lacno)
ad 4) diky \":-)\"

jedna i dvě - myslím, že v pohodě, kuřecí vývar se nedoporučuje, i když já jsem ho měl po týdenním půstu a v pohodě. Ale já jsem dobytek, který
by si myslím mohl dát klidně uherák a špatně by mi nebylo. Ohledně laktobacilů - já si myslím, že klystýry při candidě jsou hloupost, protože si vyplavuješ
probiotickou kulturu a podle mého díky takovému postupu skončíš v horším stavu, než jsi začala. Ale nebudu do toho kafrat, je to jen můj názor.
Já jsem při půstu bral Lepicol, ale mně zajímal půst z hlediska candidy, ne pro jeho tradiční léčebné schopnosti. Prostě jsem jenom chtěl, aby candida
neměla co žrát, a proto mi Lepicol nevadí. Ortodoxní půstaři to samozřejmě budou chápat jako porušení půstu.

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 4:54 pm 

Vševěd píše:
jedna i dvě - myslím, že v pohodě, kuřecí vývar se nedoporučuje, i když já jsem ho měl po týdenním půstu a v pohodě. Ale já jsem dobytek, který
by si myslím mohl dát klidně uherák a špatně by mi nebylo. Ohledně laktobacilů - já si myslím, že klystýry při candidě jsou hloupost, protože si vyplavuješ
probiotickou kulturu a podle mého díky takovému postupu skončíš v horším stavu, než jsi začala. Ale nebudu do toho kafrat, je to jen můj názor.
Já jsem při půstu bral Lepicol, ale mně zajímal půst z hlediska candidy, ne pro jeho tradiční léčebné schopnosti. Prostě jsem jenom chtěl, aby candida
neměla co žrát, a proto mi Lepicol nevadí. Ortodoxní půstaři to samozřejmě budou chápat jako porušení půstu.

Diky moc,
ja ten pust taky v podstate drzim kvuli candide...a klystyry jsem zaradila, protoze me zacala pobolivat hlava a byla jsem celkove dost nepouzitelna a lepicol tu nemam a ani mit nejspis nebudu. Tak jsem salhla po tom, co bylo a pomohlo...no neni to zrovna moje oblibena cinnost, ale tak nic lepsiho tu nemam. S tim vyplavenim probioticky kultury jsi me trochu vydesil - uz tak bude dost zdecimovana. \":-(\" No uvidim, jak mi bude zitra a kdyztak si ho uz delat nebudu...
A ty lactobacily teda? Nemyslim ted, pri pustu, ale po skonceni. Muzu je hned zaradit k prvnimu "jidlu"? Teoreticky by to nicemu vadit nemelo, ne?

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 5:21 pm 

je to holt moje zkušenost. Po hydrocolonu jsem měl trávení úplně v hajzlu.
Laktobacily - ano, teoreticky by to ničemu nemělo vadit.

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 5:33 pm 

Vševěd píše:
je to holt moje zkušenost. Po hydrocolonu jsem měl trávení úplně v hajzlu.
Laktobacily - ano, teoreticky by to ničemu nemělo vadit.

Ok, jeste jednou dik za info (i na foru o candide, at se neopakuju \":-)\" ...no holt doufam, ze to u me nebude mit tak neblahej vliv...koneckoncu je to behem pustu, coz je mozna trochu rozdil.

PříspěvekNapsal: pon kvě 13, 2013 11:26 am 

Tak jeste budu trochu otravovat - porad mi totiz neni jasne, jak dlouho muze kvasinka prezivat bez prisunu potravy. Preci musi mit nejakou zivotnost?
A druha vec co se tyce navratovky - naparena zelenina, ale jaka? Na pust.cz pisi rajcata, papriky, lusky - duzinatou zeleninu. Co takova cibule? Je ok? Nebo brokolice? Vsude se pise o dulezitosti navrovky, ale pritom je toho k ni uvedeno opravdu malo - i tady na foru. Zatim jsem tedy asi v polovine, ale nasla jsem jen jediny prispevek (uz si nepamatuji koho), kdo to trochu popisoval.
Diky \":-)\"

PříspěvekNapsal: úte kvě 14, 2013 7:40 am 

Candida bez potravy vydrží věky. Jen se stane "metabolicky neaktivní" tzn. neprodukuje plyny a jedy do těla.
Proto je třeba ji ničít antimykotickými přípravky. Ovšem jen ničit ji nestačí, protože v okamžiku, kdy dostane nažrat,
velice rychle se množí zpátky.
Proto je třeba ji současně vybíjet a přitom jí nedat šanci se rozvíjet /tzn. držet dietu/.
V okamžiku, kdy jenom držíš dietu nebo jenom užíváš přípravky, jsi odsouzena k neúspěchu.

PříspěvekNapsal: stř kvě 15, 2013 12:25 pm 

Vševěd píše:
Candida bez potravy vydrží věky. Jen se stane "metabolicky neaktivní" tzn. neprodukuje plyny a jedy do těla.
Proto je třeba ji ničít antimykotickými přípravky. Ovšem jen ničit ji nestačí, protože v okamžiku, kdy dostane nažrat,
velice rychle se množí zpátky.
Proto je třeba ji současně vybíjet a přitom jí nedat šanci se rozvíjet /tzn. držet dietu/.
V okamžiku, kdy jenom držíš dietu nebo jenom užíváš přípravky, jsi odsouzena k neúspěchu.

\":-(\" neaktivni...ja myslela ze se da vyhladovet :/ hele a tys teda navratovku po tom svym pustu najel zpet na nizkosacharidovou dietu?

PříspěvekNapsal: stř kvě 15, 2013 2:10 pm 

Tak ted jsem se vazila a zjistila jsem, ze jsem se dostala na BMI 15,1 \":-(\" No dneska je to posledni (sedmy) den, tak to uz vydrzim - kazdopadne vsichni tu pisi, ze po nekolika dnech pustu necitili vycerpani, ja jsem vsak rada, kdyz zvladnu zakladni ukony (i kdyz jsem teda dneska absolvovala vylet do prahy, ale kam se na me hrabe 90ti lety duchodce...). Nemusi to nicmene znamenat, ze by nebylo neco v poradku s pustem, ale spis proste tou nizkou vahou, ze?
A pak jeste dotaz k navratovce - tuky uz tu byly rozebirany, bilkoviny se v navratovce nedoporucuji - no, co nejrychleji bych chtela pribrat a nenakrmit moc kvasinku, proto se chci jen ujistit - muzu maso (aspon kureci) a tuk (hlavne olivac a kokosak) hned po navratovce, nebo je lepsi jeste dyl?

PříspěvekNapsal: stř kvě 15, 2013 3:47 pm 

Já jsem taky po půstu vypadal jako kostra. Tedy na moje poměry.
Ad energie - co myslíš, že nebudeš jíst a běhat maratóny? Ano, je to naprosto normální.
Ad návratovka - zkus první den zeleninu, potom můžeš i vařené maso postupně, nebo ten tvůj vývar, ze kterého necháš vymrazit tuk a sebereš ho...
nejsem v tomhle expert a hlavně jsem prase, co hned druhý den žralo normálně /tedy abnormálně/.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]