Tomas_A píše:
Dobrý den,
o zdravé stravování a způsob života, jsem se začal zajímat teprve před pár měsíci, experimentuji především se syrovou stravou. je mi 26 a žádné zdravotní problémy nemám, sportuji. Četl jsem o problémech pramenících ze zanesených střev a zajímalo by mne, zda je možné střeva postupně pročistit jen rozumným stravováním - přiznám se, že do metod, které jsem vypsal v názvu tématu se mi nechce, jelikož mi prozatím přijdou invazivní a necítím zdravotní potřebu se do nich pouštět. Nejde mi o rychlý výsledek, spíš zda je možné k tomu postupnému pročištění střev dojít - počítám, že půjde především o stravu na bázi vitariánské, ale pomohly by mi bližší informace. Forum jsem se snažil projít, ale na tyto odpovědi jsem nenarazil, pokud někde jsou omlouvám se za dublování dotazu. Děkuji.
Kdo má už nějaké zdravotní potíže, nakonec zjistí že se bez těch Vámi vyhýbaných technik, nedocílí zlepšení.
Pokud jste (zatím
) zdráv, tak stačí si dát každý měsíc (lépe každý týden) 1 den půst, nebo alespoň odlehčovací den pouze na jablkách, nebo jen na čerstvě vylisovaných šťávách (dobře čistí řepa, ale nastudujte si kolik toho vypít v jakém poměru s jinou zeleninou (mrkev apod.)
Stačí také občas "preventivně" se předávkovat hořčíkem nebo vit.C, to způsobí průjem....(ovšem průjmy odvodňují takže musíte si opět něco k tomu načíst, a dělat pak návazná opatření....
Pak ještě existují jiné pravidelné "udržovací" metody, jako např. konzumace spirulina+chlorella, nebo Psyllium (lépe Lepicol)