S.Boulardii podporuje aktuální prospěšnou floru člověka , je to spíš takový dočasný "support" než , že by to řešilo problém . Čím lepší stav mikroflóry tím lepší jsou s S.Boulardii výsledky (min. 2x 250mg denně po dobu 3-4 týdnů) , kdo tam nemá nic .....
Efekt Saccharomyces Boulardii na biofilm Candidy Albicans.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19732158 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20706577 Jinak je perfektní na opravu poškozené střevní sliznice .
U nás je k dostání ve zmíněném Enterolu v americe též známý jako Florastor . lacnější podoba u nás je ProBio Restart nebo GS Boulardiin
Citace:
Taky více věřím "domácím" produktům, než těm z lékárny, proto jsem dopovala tělo domácím kefírem. Ale bohužel musím říct, že na mě tedy působil spíše negativně a spíše jsem si pohoršila. To samé sirná patlanina-ačkoliv se o ní říká, že to již není mléčný produkt.
Výrazné zlepšení jsem naopak registrovala až po jeho vysazení. Možná jsem jen "senzitivní jedinec" což se mi ale moc nezdá, protože mléko jsem kdysi pila spoustu let navíc kravské. Ke kombuše ve spojení s kvasinkou mám taky svoje výhrady. Co se týče zelí a fermentované zeleniny- u těch jsem pro
Co mě docela vadí u mléčného kefíru jsou určité Candidy které obsahuje ,např. Candida Kefyr známá též jako Candida Pseudotropicalis , někdy způsobuje infekce. Na druhou stranu některé literatury uvádí , že kefír demonstroval antibakteriální a antifungální schopnosti . Takže bych se asi opravdu řídil jenom vlastní intuicí jestli mi kefír dělá dobře nebo ne .
Pro zajímavost
Citace:
Growth inhibition of Candida albicans
All the tested lactobacilli strains reduced candida growth but the effect was generally weaker than for mutans streptococci. Since an identical inhibition pattern was displayed for all candida strains, the results of the assays for only one of them are displayed in Table 3. At concentrations 109 and 107 CFU/ml, all lactobacilli except L. acidophilus La5 and L. reuteri PTA 5289 inhibited the five candida strains completely. At 105 CFU/ml, L. rhamnosus LB21, L. rhamnosus GG ATCC 53103, L. paracasei F19 and L. reuteri PTA 5289 displayed a slight inhibition, L. acidophilus La5 showed no inhibition at all while L. plantarum 299v, L. plantarum 931 and L. reuteri ATCC 55730 executed a total inhibition. At the lowest cell concentration, no inhibition was recorded except for the two L. plantarum strains.
L.Plantarum 299v se dá jenom doporučit sestra sním měla skvělé výsledky sice candidu neřešila , ale tam kde se nechytalo na její střevní potíže nic tak 299v problém do měsíce vyřešil.
Pavel Veselý : Popravdě řečeno nevím , nikdy jsem se nezabýval amalgámem a jeho negativním působení na lidské zdraví .