ravima píše:
.....Ano, přesně jak jsem říkal. Tento článek, stejně jako všechny ostatní proti margarínům, se týká hydrogenovaných tuků s trans-mastnými kyselinami, tzn. cukrovinky, zmrzliny, nekvalitní čokolády, sladké pečivo, nekvalitní fastfood atp... Margarínů se to naopak netýká vůbec, alespoň těch dnes dostupných v ČR.
btw já taky jím pouze máslo, oliváč a kokosový tuk. Hlavně kvůli chuti, Flora a Perla jsou strašně hnusné, ale znám lidi kterým to chutná, tak proč ne, nezdravé to moc není. Rama je chuťově pro mě nejlepší, ale zase je tam dost ne úplně zdravých přidaných látek.
pv33 píše:
...Ramu jsme doma pouzivali do doby nez jsem si precetl knihu dr Budwigove Lneny olej, ucinna pomoc proti arterioskleroze, infarktu a rakovine. Po precteni jsem vyhodil zbytek Ramy co byla v lednicce a dosel koupit maslo...
Tak zaprvé ta knížka od Budwig je tak stará, že se opět týká hydrogenovaných tuků, tedy toho co je ve sladkém pečivu, levném fastfoodu atd. V margarínech to není už asi 20 let. A zadruhé, Budwig je rozhodně
proti máslu, to jsi asi četl nepozorně.
Ahoj Ravimo, o tucich moc nevim, jen stale ctu pomluvy na rostlinne tuky co nejsou lisovane za studena. Takze jen par dotazu na tebe jako zrejme specialistu na tuky. Kdyz se podivas treba na
http://www.hoax.cz/hoax/margariny-a-zdr ... ma-s-nama/ tak je tam klasicka pomluva margarinu, leckde opakovana
Citace:
....Margarín byl původně vyroben jako krmivo, po němž měli rychle přibývat krocani. Ty ale místo toho zabíjel. Ovšem lidé, kteří předtím vložili do výzkumu všechny své peníze, chtěli aby se jim vrátily, a tak dali hlavy dohromady a uvažovali, co udělat, aby je dostali zpět.....
...Margarínu chybí pouze jediná MOLEKULA - aby z něj byla 100% umělá hmota!!!
Tyka se to i Ramy nebo je to o necem jinem?
A jeste je tam vyjadreni nutricnich terapeutek informacni linky Flora, ze
Citace:
Rostlinné tuky (neboli margaríny) jsou směsí kvalitních rostlinných tuků a olejů, kde výchozí surovinou je vždy čistě přírodní produkt - rostlinný olej.
Leckde jsem cetl ze rostlinne oleje, pokud nejsou lisovane za studena, jsou skodlive. A jeste se casto pise ze jsou ty tuky zahrivane na vysoke teploty, aby se z rostlin vyzdimalo co nejvic a tim jsou skodlivejsi. Muzes k tomu neco napsat?
Pises, ze jsem necetl, ze je Budwig proti maslu. Cetl, ale povazuju maslo za mensi zlo a je predevsim pro rodinu.
Ale pokud jsi cetl originaly Budwigove, co rikas na to, ze se tu stale v patlanici propaguje tucny tvaroh?