Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 8:03 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob čer 29, 2013 9:08 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Nevím, zda se to tu již někde nerozebíralo. Ale jak je to s domácím kefírem z domácího kravského mléka a s kaseinem? Dokáží tibetské houby ten kasein odstranit?

Tak odstranit určitě ne, ale podstatně zlepší jeho stravitelnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob čer 29, 2013 9:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Milenium píše:
Dobře proplachovat tedy nebudu.
Ale jsem zaskočen, že bych si podle Vás mohl doporučenou konzumací domácího kefíru přivodit problémy se zažíváním, které jsem předtím neměl (a to jsem se dokonce ještě stravoval běžným nezdravým způsobem)

Tak nikde jsem nepsal, že jste si to tím vyvolal a je to i dost nepravděpodobné, ale teoreticky si takto opravdu můžete snižovat HCl v žaludku, udělejte si krkací test a uvidíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob čer 29, 2013 9:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
jajda22 píše:
Dobrý den,kde seženu čitou jogurtovou kulturu? Vždyt i Selské mléko 3,5% je pasterizované a homogenizované!!! To může být na domácí kefír??

Tady vám ji zašlou poštou http://www.milcom-as.cz/produkty/produk ... yrobu.html a pasterizace nijak nevadí, stejně se většinou pracuje s převařeným mlékem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned čer 30, 2013 11:49 am 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Prosím,ako je to s nepasterizovanými produktami -kozími,ovčími,kravskými /mlieko,tvaroh,bryndza,syr/.Je bezpečné ich konzumovať,pokiaľ sú zvieratá veterinárne kontrolované,alebo hrozí aj z nich človeku zaparazitovanie?Keďže momentálne si robíme aj kefír z kozieho mlieka,z bryndze Budwigovej zmes ,zaujíma ma,či sa nezamoríme parazitmi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned čer 30, 2013 12:46 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
janin píše:
Prosím,ako je to s nepasterizovanými produktami -kozími,ovčími,kravskými /mlieko,tvaroh,bryndza,syr/.Je bezpečné ich konzumovať,pokiaľ sú zvieratá veterinárne kontrolované,alebo hrozí aj z nich človeku zaparazitovanie?Keďže momentálne si robíme aj kefír z kozieho mlieka,z bryndze Budwigovej zmes ,zaujíma ma,či sa nezamoríme parazitmi.

Za sebe mohu říci, že již dvacet let piji nepasterované mléko (kozí, kravské) od veterinárně NEkontrolovaných zvířat. Já bych v tom problém neviděl. Tvaroh si vysrážejte při vyšší teplotě a máte to. Kefír si uděláte pro klid duše také z pasterovaného.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned čer 30, 2013 1:02 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
janin píše:
Prosím,ako je to s nepasterizovanými produktami -kozími,ovčími,kravskými /mlieko,tvaroh,bryndza,syr/.Je bezpečné ich konzumovať,pokiaľ sú zvieratá veterinárne kontrolované,alebo hrozí aj z nich človeku zaparazitovanie?Keďže momentálne si robíme aj kefír z kozieho mlieka,z bryndze Budwigovej zmes ,zaujíma ma,či sa nezamoríme parazitmi.

Janin, myslim, ze je daleko nebezpecnejsi konzumovat ty vyrobky z fabriky, tedy pasterizovane,... I paraziti se chytaji jen tam, kde je na to vhodna puda. A ti vyrobci nepasterizovanych produktu to nedavaji jen tobe, ale jedi to i sami. Takze kdyby to melo nekomu ublizit, tak spis nekomu jinemu nez tobe, po vsech tech ocistach.... Osobne kdybych si mohl vybrat, tak samozrejme nepasterizovene, zavidim ti ze tu moznost mas.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned čer 30, 2013 8:04 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
pv33 píše:
Janin, myslim, ze je daleko nebezpecnejsi konzumovat ty vyrobky z fabriky, tedy pasterizovane,... I paraziti se chytaji jen tam, kde je na to vhodna puda. A ti vyrobci nepasterizovanych produktu to nedavaji jen tobe, ale jedi to i sami. Takze kdyby to melo nekomu ublizit, tak spis nekomu jinemu nez tobe, po vsech tech ocistach.... Osobne kdybych si mohl vybrat, tak samozrejme nepasterizovene, zavidim ti ze tu moznost mas.

Ďakujem Ti za povzbudivú odpoveď.Akurát sme sa vrátili zo salaša,doniesla som si žinčicu,syr,13kg bryndze,ktorú si idem teraz osoliť sama himalájskou soľou /vyhoveli mi a neosolili ju kuchynskou soľou/ ,nasáčkujem a dám do mrazáku .Škoda,že nebývaš bližšie,rada by som Ťa ponúkla \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 03, 2013 10:07 am 
Offline

Registrován: úte čer 04, 2013 5:54 pm
Příspěvky: 8
Jarda píše:
Dobře vám radí členka prokera, nevyhazovat a pokud bude kefír dobře vonět i chutnat není problém.

Opožděně děkuji Vám i prokeře. Zařídil jsem se podle Vašich rad a jsem spokojen. (Kefír je výborný.) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 03, 2013 9:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
janin píše:
Prosím,ako je to s nepasterizovanými produktami -kozími,ovčími,kravskými /mlieko,tvaroh,bryndza,syr/.Je bezpečné ich konzumovať,pokiaľ sú zvieratá veterinárne kontrolované,alebo hrozí aj z nich človeku zaparazitovanie?Keďže momentálne si robíme aj kefír z kozieho mlieka,z bryndze Budwigovej zmes ,zaujíma ma,či sa nezamoríme parazitmi.

Osobně bych se toho nebál, problém tkví většinou někde jinde a to ve vhodných podmínkách pro usídlení parazitů a to se těžko odhaduje. Navíc koza je velice mlsné zvíře a jen tak něco nesežere, čili i zde vidím vysoký stupeň jistoty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 12:08 am 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Jarda píše:
Osobně bych se toho nebál, problém tkví většinou někde jinde a to ve vhodných podmínkách pro usídlení parazitů a to se těžko odhaduje. Navíc koza je velice mlsné zvíře a jen tak něco nesežere, čili i zde vidím vysoký stupeň jistoty.

V mlsnosti koz tkví i to, že žere s oblibou v podstatě desinfekční věci. Moje kozy milovaly trávu (pro blbce marihuanu) a muchomůrky červené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv črc 04, 2013 12:47 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Ďakujem Vám obom za odpovede.Pekný deň prajem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon zář 02, 2013 7:46 pm 
Offline

Registrován: pon zář 02, 2013 7:43 pm
Příspěvky: 4
Mám přemnoženou candidu.
Dnes jsem vypila domácí kefír z houby, ale po jeho vypití mám sucho v puse a jazyk bělejší než jindy. Znamená to, že mám přestat s jeho pitím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon zář 02, 2013 10:08 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Sjuzin píše:
Mám přemnoženou candidu.
Dnes jsem vypila domácí kefír z houby, ale po jeho vypití mám sucho v puse a jazyk bělejší než jindy. Znamená to, že mám přestat s jeho pitím?

To není možné po jednom vypití říci. Kefír, tkerý je dobře prokvašený může spouštět die-off reakci. Bakterie v kefíru obsažené mají určité mechanismy jak aktivně likvidovat některé kmeny candidy, což krátkodobě zatíží organismus. Může a často dochází k dočasnému zhoršení symptomů. Ty ale které zmiňujete sami o sobě candidozu neurčují a mohou naznačovat bakteriální infekci nebo jiné problémy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2013 10:56 am 
Offline

Registrován: sob bře 30, 2013 10:05 pm
Příspěvky: 34
Jsou nějaké potraviny, ke kterým se NEhodí pít kefír? Zatím jsem zkoušel kefír pít samotný, zapíjet jím zeleninový salát i ovocný salát. Samotný mi chutná, ale k těm salátům jsem měl jakési pochybnosti, zdálo se mi to neobvyklé. Jsou v tomto nějaké "zvyklosti" nebo čemu se v kombinaci s kefírem vyvarovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned zář 15, 2013 12:23 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
pve píše:
Jsou nějaké potraviny, ke kterým se NEhodí pít kefír? Zatím jsem zkoušel kefír pít samotný, zapíjet jím zeleninový salát i ovocný salát. Samotný mi chutná, ale k těm salátům jsem měl jakési pochybnosti, zdálo se mi to neobvyklé. Jsou v tomto nějaké "zvyklosti" nebo čemu se v kombinaci s kefírem vyvarovat?

Já vím zcela určitě, že kefír (a kyselé mléko a jogurt) se moc neslučuje s pivem. Chutná mi obojí ve velkém množství, ale kombinace bývá vražedná. \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz