Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 28, 2024 12:08 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 8:02 pm 
Offline

Registrován: pon bře 08, 2010 2:47 pm
Příspěvky: 74
Xion píše:
Mozno si raz otvorim mliecny bar, tak musim poznat chutovo dobre kombinacie. \":-)\"

Souhlasím, četla jsem přízpěvky Veverky a mléčný bar by se hodil. Nebydlit v bytovce, pořídim si i kozu. To teplé čerstvé mléko mě láká.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 8:28 pm 
Offline

Registrován: pon bře 08, 2010 2:47 pm
Příspěvky: 74
Veverka píše:
To škatulované s dlouhou trvanlivostí opravdu nejni ideál. Zkuste zalovit po netu, kde poblíž Vás kozenky chovají a domluvit se i na větším jednorázovém odběru. Kvalitní mléko vydrží vychlazené dost dlouho. Ale to čerstvě nadojené ??????? Hmmmmmmmm to je ňamka.

asi budu drzá, ale dalo by se poslat tibetskou houbu naloženou v kozim mlíčku ?
aspoň bych to ochutnala, jak to má být ve zdraví.
našla jsem si na netu nejbližší kozy 80 km \":(\" žádná sláva ale když to vydrží v chladničce dlouho dalo by se to jednou za dva týdny podniknout


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 08, 2010 11:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Mozno si raz otvorim mliecny bar, tak musim poznat chutovo dobre kombinacie. \":-)\"

Bacha na pokusy, někdy je to docela náročný koníček, sám jsem z toho míval často rychlý krok směrem k toaletě, než jsem pochopil co se dá a co už ne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 12:37 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Jarda píše:
Bacha na pokusy, někdy je to docela náročný koníček, sám jsem z toho míval často rychlý krok směrem k toaletě, než jsem pochopil co se dá a co už ne.

Nojo, ale tuto kombinaciu ustalo i moje travenie, takze vyzera, ze trochu ovocnej stavy v kefire nespravi nic skodliveho. Aj ked, pri tom testovani som toho vypil vcelku dost, 3dcl hroznovej, 1,5dcl pomarancovej, a 4dcl kefiru. \":-)\" No ked z tohto nebola prehanka, tak z toho vyvodzujem, ze 1 dcl ovocnej stavy do kefiru nebude predstavovat problem. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 8:07 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Nojo, ale tuto kombinaciu ustalo i moje travenie, takze vyzera, ze trochu ovocnej stavy v kefire nespravi nic skodliveho. Aj ked, pri tom testovani som toho vypil vcelku dost, 3dcl hroznovej, 1,5dcl pomarancovej, a 4dcl kefiru. \":-)\" No ked z tohto nebola prehanka, tak z toho vyvodzujem, ze 1 dcl ovocnej stavy do kefiru nebude predstavovat problem. \":-)\"

Mě se to s tím vínem moc nezdá, já kefír doporučuji raději pít samotný, ale manželka tam dceři pravidelně mixuje maliny, takže to asi nebude takový problém. Jiná věc je právě víno, to se zrovna moc nesnáší skoro s ničím a může to lidem dělat celkem šoufl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 10:01 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
Emidlo píše:
asi budu drzá, ale dalo by se poslat tibetskou houbu naloženou v kozim mlíčku ?
aspoň bych to ochutnala, jak to má být ve zdraví.
našla jsem si na netu nejbližší kozy 80 km \":(\" žádná sláva ale když to vydrží v chladničce dlouho dalo by se to jednou za dva týdny podniknout

Promyslím. Kozích farem je po republice poměrně dost. Spousta lidí to dělá pro slušný výdělek a přitom práce je baví. Něteré farmy vyrábějí i dobroty z mléka. Ozkoušejte a uvidíte. Podniknout cestu 2x do měsíce se dá. Mám pocit, že nejste příliš ,,svázána" a třeba tomu přijdete na chuť natolik, že se do toho i sama pustíte. Ne tedy však v bytovce. Sice už o tom byly i reportáže v televizi, že i tato hospodářská zvířata byla chována v bytě, ale není to ono.

Je sposta lidí, kteří mají doma jen jednu - dvě kozy a mléko dávají prasatům, či jej lijí na kompost, kde také dělá své. Zkuste se poohlídnout a pozeptat po svém okolí a věřím, že někde najdete ty správné kozičky právě pro Vás.
Tibetská houba je nabízena i zde na netu, prostudujte a najdete také. Popřípadě zadejte do vyhledávače a věřte, že vyjelo dost nových pěstitelů, kteří si rádi přivydělají.

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Naposledy upravil Veverka dne stř bře 10, 2010 7:28 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 10:05 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
Emidlo píše:
Souhlasím, četla jsem přízpěvky Veverky a mléčný bar by se hodil. Nebydlit v bytovce, pořídim si i kozu. To teplé čerstvé mléko mě láká.

Mléčný bar ? Tuto mi ještě nenapadlo. Kefír mám nejraději čistý bez příchutí, ale je fakt, že dcera je experimentátor také. Miluje ho s čerstvými jahodami, borůbkami, brusinkami, malinami.........co zrovna roste. Přidává si to do hustého kefíru, co máme v lednici na druhý týden. Jediné co z prevence odmítá jsou peckoviny. \":D\"

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 8:24 am 
Offline

Registrován: pon bře 08, 2010 2:47 pm
Příspěvky: 74
Veverka píše:
Promyslím. Kozích farem je po republice poměrně dost. Spousta lidí to dělá pro slušný výdělek a přitom práce je baví. Něteré farmy vyrábějí i dobroty z mléka. Ozkoušejte a uvidíte. Podniknout cestu 2x do měsíce se dá. Mám pocit, že nejste příliš ,,svázána" a třeba tomu přijdete na chuť natolik, že se do toho i sama pustíte. Ne tedy však v bytovce. Sice už o tom byly i reportáže v televizi, že i tato hospodářská zvířata byla chována v bytě, ale není to ono.

Je sposta lidí, kteří mají doma jen jednu - dvě kozy a mléko dávají prasatům, či jej lijí na kompost, kde také dělá své. Zkuste se poohlídnout a pozeptat po svém okolí a věřím, že někde najdete ty správné kozičky právě pro Vás.
Tibetská houba je nabízena i zde na netu, prostudujte a najdete také. Popřípadě zadejte do vyhledávače a věřte, že vyjelo dost nových pěstitelů, kteří si rádi přivydělají.

neprodáváš nic ? všechno sama vypiješ ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 9:19 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
Emidlo píše:
neprodáváš nic ? všechno sama vypiješ ?

Neprodávám. Zkuste najít přízpěvek - pravidla pro používání tohoto fóra. Možná jste i něco přehlédla.

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 3:10 pm 
Offline

Registrován: ned bře 07, 2010 7:22 pm
Příspěvky: 5
Jaký je zásadní rozdíl mezi koupeným kefírem a tím vyrobeným doma, myslím proces výroby nikoli kvalitu surovin?
Vyrábí mlékárny kefír také pomocí té houby nebo nějak jinak?

Je vhodný tento?
Obrázek

Jaký je rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 3:32 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
hln píše:
Jaký je zásadní rozdíl mezi koupeným kefírem a tím vyrobeným doma, myslím proces výroby nikoli kvalitu surovin?
Vyrábí mlékárny kefír také pomocí té houby nebo nějak jinak?

Je vhodný tento?
Obrázek

Jaký je rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem?

Medzi doma urobeným a kúpeným je vždy kardinálny rozdiel. Domáce je domáce, čiže vždy lepšie. Či je dobrý alebo nie dobrý ten, čo si priložil obrázok, nie je vidieť. Tak porovnaj čo píšu na obale s nasledujúcim čo píšem a uvidíš ....
Pri výrobe kyslomliečnych výrobkov sa používajú špecifické mikroorganizmy, prevažne kyslomliečne baktérie. Kyslomliečne baktérie vyvolávajú v mlieku charakteristické biochemické zmeny, najmä premenu mliečneho cukru – laktózy na kyselinu mliečnu a tvorbu aromatických látok. Kyselina mliečna znižuje aktívnu kyslosť mlieka v dôsledku čoho dochádza k vyzrážaniu mliečnych bielkovín a vytvoreniu charakteristickej textúry kyslomliečnych výrobkov.
Charakteristickým znakom kyslomliečnych výrobkov, vrátane jogurtov je prítomnosť živých mikroorganizmov. V jednom grame kyslomliečneho výrobku musí byť prítomných najmenej 1 x 107 (10 miliónov) živých mikroorganizmov, špecifických pre konkrétny druh výrobku.

acidofilné mlieko je charakterizovaný kultúrou Lactobacillus acidophilus (táto kultúra je uznávaná ako probiotická kultúra)
kefír je charakterizovaný kultúrou vyrobenou z kefírových zŕn, Lactobacillus kefir sp. rodu Leuconostoc, Lactococcus a Acetobacter rastúcich v špecifických podmienkach; kefírové zrná sú charakterizované kvasinkami fermentujúcimi laktózu (Kluyveromyces marxianus) a kvasinkami nefermentujúcimi laktózu (Saccharomyces omnisporus, Saccharomyces cerevisae a Saccharomyces exiguus)
kefírové mlieko je charakterizované kefírovou kultúrou ale má nižší počet živých mikroorganizmov ako kefir
zakysané (alebo kyslé) mlieka sú charakterizované mnohými ďalšími špecifickými kyslomliečnymi baktériami, napríklad pri výrobe Zakysanky sa používa tzv. základná (smotanová) kultúra, ktorá je zložená z Lactococcus lactis, subsp. lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum a Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
zakvasené mlieka sa vyrábajú s použitím kvasiniek, pri ich výrobe môže vznikať malé množstvo alkoholu

Vieš koľko ton kefírok by potrebovali v továrni na výrobu tých obrovských množstiev kyslomliečnych výrobkov? \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 4:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
hln píše:
Jaký je zásadní rozdíl mezi koupeným kefírem a tím vyrobeným doma, myslím proces výroby nikoli kvalitu surovin?
Vyrábí mlékárny kefír také pomocí té houby nebo nějak jinak?

Je vhodný tento?
Obrázek

Jaký je rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem?

Předpokládám, že Sybilla vám to popsala docela solidně a rozdíl je z toho zřejmý. Prakticky ani po technické stránce to nemůže vyrábět mlékárenský průmysl původní technologií, kterou na to mají kefírová zrna a jde tedy a zcela jiný produkt. Navíc to dělají z pasterizovaného mléka a jak prospěšný je dochucený produkt o tom již si udělejte závěr sám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 7:27 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte bře 02, 2010 8:27 am
Příspěvky: 277
Sybila je supr ,,vysvětlovač". Popsala to vše báječně. V podstatě to máte vyčerpávající odpověď na vše.
Co si uděláte doma, nemá konkurenci. \":D\"

_________________
Příroda je mocná čarodějka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 12, 2010 11:16 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
Emidlo píše:
neprodáváš nic? všechno sama vypiješ?
Vypadá to, že máš zájem \":)\" Udělej si kefír sama, nic to není. Stačí syrové mléko (koupíš u farmáře nebo například někde zde) a tibetská houba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 12, 2010 11:56 am 
Offline

Registrován: pon bře 08, 2010 2:47 pm
Příspěvky: 74
Jindra píše:
Vypadá to, že máš zájem \":)\" Udělej si kefír sama, nic to není. Stačí syrové mléko (koupíš u farmáře nebo například někde zde) a tibetská houba.

Už mám domluvené kozí mléko i tibet.houbu. Jedu se i podívat na statek, kde to vše mají a okoknout - načuchat se. Dostanu i návod k použití. Budu to mít sice daleko od domova, ale když mi to na 2 týdny vydrží a pomůže nám to všem, tak to zvládnem.
Co uvádí mapa tak jsem tady v háji. \":(\" to jsme úplně mimo. \":(\" dostala jsem radu jak hledat abych našla a povedlo se. Tak zítra hurá na výlet.
Po neděli napíšu jak nám chutná. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz